Friday, August 24, 2012

aku n raya...raya...raya...



Ini anak2 saudara. Ada 14 semuanya...tapi ada sorang abang tak balik lagi...maka ada 10 je. Semua ni aku pernah tukarkan pampers...mandikan...tidurkan...
Sekarang semua dah besar2...dah panjang2...dah kena bagi duit raya banyak2 pagi raya...haih...selamat makcik dapat bonus banyak raya ni ye anak2...alhamdulillah....


Kami bergambar pada hari ke 3 raya...sebab tu semua pakai biasa2 je. Dah xpakai baju raya sebab yang berdiri tu semua dah nak balik rumah masing-masing. Si kembar sorang lagi ada kat rumah atas. Kejut2 xmau bangun...tidurlah bang oi...raya2 tak nampak matahari...tak faham.

Oh...rumah bawah ni mak baru tambah. Tak siap lagi pun...tapi kami belasah juga, letak langsir gitu gini...maka siaplah dan cantiklah rumah baru siap ni...



Anak-anak saudara yang pandai bergaya. Nurin n haris tu memang dah biasa pandang camera. Bapak kerja kat tv. Selalu la angkut diorang berdua ni berlakon free...
Si amani ni pulak...memang kaki bergaya. Tak taula mana dapat perangai macam ni. Mak n bapak dia cool je orangnya. Minah sorang ni pelik sangat. Mengada terlebih pun ya. Inilah anak saudara aku yang paling drama queen setakat ni...


Ini je gambar raya pertama yang aku ada sebab semua orang raya kat rumah mertua. Asyraf pun...lepas semayang raya bapak dia terus balik rumah nenek dia. Maka...pagi raya pertama..macam biasa..aku pakai baju cantik-cantik...golek-golek kat tengah-tengah ruang tamu yang kosong sambil tengok tv. Bahagia...haha.

Jadi...itulah dia catatan raya 2012 aku. Nothing much. Baju raya pun tak ada. Fikirkan mcam2 bajet nak kena jaga. Macam2 bende nak kena bayar.

Tak de mood sangat aku nak beraya. Tensi juga tengok semua orang dah berkeluarga. Masing2 tayang anak suami isteri dalam facebook. Aku? Tayangla gamba anak buah yang sepuluh orang ni...haih...

Yang membaca n masih dalam mood raya...
Selamat hari raya lah ye...maaf zahir n batin.. :)
posted from Bloggeroid

Saturday, August 11, 2012

aku n...hari-hari pun...



Ini kaki.
Itu stokin baru dibeli beberapa minit yang lepas.
Yup stokin baru.
Hari-hari pun beli stokin baru.
Hari-hari pun lupa nak bawa stokin.
Dah la stokin baru selalunya cute2 ada gamba cartoon.
Paling xleh blah stokin baru selalunya warna pink.
Hari ni je tukar angin beli warna cokelat sebab pakai baju cokelat.

Ini entry bosan di pagi hari.
Sebab pergi kerja pagi-pagi...tapi tak ada kerja.
Jadilah pungguk yang tak rindukan bulan.
Sambil baca paper bertarikh 12 Oktober 2010.
Ye...2010.
Entah siapa yang letak.
Baca je lah...

Ngantuk.
Haih

.
..
...
....
.............

posted from Bloggeroid

Thursday, August 2, 2012

aku n...dan begitulah...

When i said its done...
then it is done.

No more turning back.
End.

posted from Bloggeroid

Wednesday, August 1, 2012

aku n...grrr...

Damn sleepy.
Dang!!!
Hit face on the desk!
.
.
.
.
.

posted from Bloggeroid