Sunday, December 18, 2011

aku n journey that long yet that nice...

Hi,
Hari ini, mari kita baca cerita bergambar...:D

Today, I mean semalam, since sekarang dah masuk 1.40am...aku merayap sampai ke hujung ceruk Pahang mana ntah, memenuhi jemputan majlis kahwin sahabat zaman sekolah. Yup, dua-duanya kawan sekolah aku daripada form1. Mereka berdua yang sweet ini akhirnya menjejak kaki di atas pelamin...awww....macam tak percaya. Anyway...semoga mereka berdua bahagia hingga ke akhir hayat, diberkati Allah...kekal selamanya dengan izin Allah...Amin...:D

Jadi, mari mulakan cerita dengan Amir yang dah pandai buat 'peace' (dua jari, telunjuk dan jari tengah, diangkat membentuk V-in case ada yang tertanya-tanya...hahaks) dan sudah pandai bergaya di hadapan kamera. Berkat kesabaran si makcik ini yang sangat suka snap gambar dia bila-bila masa...oh..ini gambar malam lepas aku balik kerja yang sangat lewat, sebelum hari kejadian.

~yorobun...peace...cukkehammida!!~

Perjalanan kami, Alhamdulillah...pagi tadi, dimulakan dengan suasana yang nyaman, amat welcoming. One thing aku suka dengan Pahang adalah sebab banyak sangat bukit2 yang...ahh....cantiknya...Subhanallah....

See the kabus atas bukit-bukit tu? Macam heaven. Ok, aku tak taulah heaven tu macamana...tapi...mesmerizing kan? Walaupun kualiti dengan kamera 2.0Mpixel by handphone yang dah tercabut kulit tu, tetap, pemandangan ini sangat indah.

Dan awan...walaupun cuaca mendung dan hujan renyai-renyai....tetap sangat indah sepanjang jalan. Cuma...hari ini tak jumpa bumbung awan macam selalu jumpa kat sawah-sawah sepanjang jalan balik kampung tu. Tapi...cantiklah!

Jalan? MasyaAllah...tidaklah aku jangka laluan ke Kampung Baris tu tak seindah awan dan pokok-pokok yang mengiringi perjalan kami. Azab. Dah lama tak jumpa jalan 'kona-kona' yang sangat panjang macam tadi, dah sampai satu tahap memang aku rasa nak keluarkan kepala dari tingkap dan muntah. Huhu T__T

Tapi...lihatlah. Sampai-sampai sana...rambutan!!!!memerah di atas pokok. Rasanya dekat sepuluh kali aku pusing-pusing curi-curi pandang pada rambutan yang tak malu-malu menunjukkan diri itu. Unfortunately, itu pokok jiran dia, dan kawan aku, mungkin tak sempat nak petikkan untuk jemputan merasa rambutan yang banyak di keliling rumah dia, tak sempat juga nak petikkan untuk aku seludup bawak balik. Sebabnya? hujan...hujan sepanjang kami berada di situ. T______T ...mengada je aku. Padahal, kakak aku bawak bertangkai2 rambutan dari rumah dia pagi tadi. Sama je nampak gebu rambutannya...

Heaven tak kalau bangun pagi, keluar rumah je nampak pemandangan seindah ini? Serius...aku rasa jatuh cinta kejap, dan serius, ini view depan rumah kawan aku tu. Syurga donia sungguh ni...

...dan depan rumah dia juga ada laluan misteri ini. Tak la misteri sangat, tapi misteri lah pada aku yang tak tahu ke manalah agaknya jalan tu pergi.


Bunting yang comel...se sweet kawanku berdua ini. tak boleh bayang pulak aku, mereka berdua ni boleh buat aksi comel dengan monster inc tu...

Puas berjalan, marilah kita pulang....hihi, itu je memang. Tak banyak rupanya gambar yang sempat di snap. Gambar dengan pengantin pun tak ada. T___T
Sebab? I busy you...amek gambar dengan camera cantik my friend punya...haha!!
Maka terpaksalah menunggu my friend tu email or post dalam facebook saje. Malam ni tapi, tak mungkinlah ada, sebab aku yakin, kawan aku sorang tu, sedang enak beradu memandangkan dia kena memandu pergi dan balik, endure the suffering membawa tiga anak dara yang sangat banyak cakap like non-stop. Hihi.

Anyway...thanks a lot kawan...drive n tumpangkan kami in your car, bring such a wonderfull camera (oh...don't hesitate to snap anything since it is digital, tak suka padam je...because I saw u being too carefull...or is it just my eyes? ^^") dan...bawa kami makan durian!!yummy!! Makan durian kat Karak you...syok. Makan sambil menikmati keindahan awan...dan bangunan lama yang unik sangat pada aku.

Lepak makan durian tapi jalan, dalam pekan koboi macam tu...is not something I can experience everyday...so...kamsahamida!!! can't express in word how much I am thankful sebab aku memang sangat-sangat tak jangka jalannya berliku macam tu, and cannot imagine if I have to drive there myself. Sangat rasa selamat. Thanks!!

Soalan...apakah aku tak penat, dah merayap seharian, pukul 2 pagi tak tido lagi?
Jawapan...aku dah tumbang siap-siap lepas sampai rumah tadi. Sekarang dah terjaga...tak boleh tido plak. Maka...marilah layan Korea online...yiehha!!

Good night!
:)
.
.
.

Thursday, December 8, 2011

aku n one in a million...

~ 26 Oct 2011 : tak ingat nak pergi mana ntah ~


.

"One In A Million"

You're one in a million
Oh
Now
You're one in a million
Oh

Sometimes love can hit you every day
Sometimes you can fall for everyone you see
But only one can really make me stay
A sign from the sky
Said to me

You're one in a million
You're once in a lifetime
You made me discover one of the stars above us
You're one in a million
You're once in a lifetime
You made me discover one of the stars above us

I've been looking for that special one
And I've been searching for someone to give my love
And when I thought that all the hope was gone
A smile, there you were and I was gone

I always will remember how I felt that day
A feeling indescribable to me
Yeah
I always knew there was an answer for my prayer
And you, you're the one for me

In the beginning I was cool and everything was possible
They tried to catch me but it was impossible
No one could hurt me it was my game
Until I met you baby and you were the same
And when you didn't want me I wanted you because
The funny thing about it is I liked the show
I like it when its difficult
I like it when its hard
Then you know its worth it
That you found your heart

You're one in a million
Oh
You're one in a million

-teringatkan zaman dulu-dulu, suka sangat video clip on in a million version final fantasy.

.

Wednesday, December 7, 2011

aku n inilah peneman seharian..

inilah dia peneman saya
yang gagah
yang dah teruk kena hentam
yang dah penyek-penyek
yang dah calar-balar
yang dah bercapuk-capuk warnanya
tapi
tetap masih kuat
masih boleh lagi nak bawa balik kampung
or merayap sampai Teluk Batik
boleh juga rasanya nak sampai Pulau Pinang ni...

berapa umur?
12 tahun.

yang pasti, 'stereng' macam ni,
takkan jumpa kat mana-mana
sebab icon ni, saya je yang boleh lukis
atas 'stereng' kereta saya
hahaks.
.
.
.

Tuesday, December 6, 2011

aku n new..hohoh ^^

~ on the way balik kampung : 3 Dis 2011 : 6.45 pm ~


Hi,
saya dapat dah semalam.
dengan bantuan emak yang tersayang.
baby black nama dia.
5/12/2011-akhirnya.

terima kasih emak...

I LOVE YOU!!!

bye.
.
.
.