Thursday, May 19, 2011

aku n the thing is...

~ aktiviti balik kerja...bukannya reti nak tido...T__T~

The thing is...not so easy as it may seem...

*sebelum itu...bahasa campur2 English-Melayu berlaku di sini. Harap maaf...

Soooooo many things happen lately that leads to little tears 'bergenangan di kelopak mata'. I really am wonder why I am being so sensitive these few weeks. Well, memanglah selalu je cepat sebak, but this time, out of nowhere, suddenly the tears are coming out macam tak boleh tahan-tahan. Out of sudden a tear really are dropping on the cheek. Chewah, cam poyos je ayat.

The thing is... I think lately, there are so many things that I kept alone in the chest(baca:dada:hati), pathetically there is no one can be a listeneror reader to all the thought. T___T

Dah dua malam, break kul 12 lepak dalam kereta, nanges. Apekahla perangai tak senonoh huhuh...

Uncles are warded Monday morning. Condition...humph...to have 'lintasan fikiran' just a second, really can drop a tear. Think more? need to find a tissue immediately.

Home? Allah...kuatkanlah hati hambamu ini...

Work? arrhhh....very the tired lor!!! job is awesome, fun, thrilling....but very tired...and quite dissapointing when I can't spare much time for home and family anymore...but, tak pelah...bila lagi nak merasa kerja tak ingat dunia kan? Esok-esok kalau Tuhan limpahkan rezeki, insyaAllah, dah tak dapat la nak kerja bagaikan busy gila...huhuh...

Sebenarnya...kerja xdela busy. Working hours tu yang membuatkan tak ada masa nak mengadap benda-benda lain, worst sekali mengabaikan anak2 saudara heh...T__T

The problem dengan kerja ni is the night shift. I really can't sleep in daylight. Like today, I only sleep for 1 hour...yang sedihnya tu, balik kerja tadi, singgah tesco nak cucuk duit n beli roti. Tapi, sebab terlampau mengantuk, boleh sempat tidur kat parking lot Tesco tuh. Adalah sorang pakcik ni gi ketuk tingkap kereta, takut-takut aku lemas dalam kereta. Hahah. Terima kasih pakcik, kalau tak mahu aku tertido sampai tengahari kat parking lot tu...malu setaman lak kang...hoho.


The latest issue? To think back rationally, I don't think I can afford being away from mom for so long. Really need to think back. I don't know...let see this Saturday. If something happen, then something is happen. But if its not...alhamdulillah juga. Malas nk fikir for the meantime... tapi...27...yarkh!!! Tipulah kalau tak fikir pasal kawin kan?



*entri lepas was save as a draft as I think nothing will gonna happen yet. Berharap tak jadi pape pun ya juga. heheh. tetttt....


1 comment:

Aku... Dia... Kamu.. said...

kadang kala masalah memang perlu diluahkan. blog adalah salah satu caranya. dengan meluahkan di dalam blog kita akan rasa lebih lega. apalagi bila ada orang yang sudi meluahkan pendapat masing2, membuat kita rasa gembira untuk berkongsi rasa tanpa mengenali. terima kasih kerana sering menjenguk blog saya dan meninggalkan kata2 yang memberi harapan. Semoga awk juga betemu jalan penyelesaian untuk siap masalah yang mendatang ok. Thanks.