Thursday, May 19, 2011

aku n the thing is...

~ aktiviti balik kerja...bukannya reti nak tido...T__T~

The thing is...not so easy as it may seem...

*sebelum itu...bahasa campur2 English-Melayu berlaku di sini. Harap maaf...

Soooooo many things happen lately that leads to little tears 'bergenangan di kelopak mata'. I really am wonder why I am being so sensitive these few weeks. Well, memanglah selalu je cepat sebak, but this time, out of nowhere, suddenly the tears are coming out macam tak boleh tahan-tahan. Out of sudden a tear really are dropping on the cheek. Chewah, cam poyos je ayat.

The thing is... I think lately, there are so many things that I kept alone in the chest(baca:dada:hati), pathetically there is no one can be a listeneror reader to all the thought. T___T

Dah dua malam, break kul 12 lepak dalam kereta, nanges. Apekahla perangai tak senonoh huhuh...

Uncles are warded Monday morning. Condition...humph...to have 'lintasan fikiran' just a second, really can drop a tear. Think more? need to find a tissue immediately.

Home? Allah...kuatkanlah hati hambamu ini...

Work? arrhhh....very the tired lor!!! job is awesome, fun, thrilling....but very tired...and quite dissapointing when I can't spare much time for home and family anymore...but, tak pelah...bila lagi nak merasa kerja tak ingat dunia kan? Esok-esok kalau Tuhan limpahkan rezeki, insyaAllah, dah tak dapat la nak kerja bagaikan busy gila...huhuh...

Sebenarnya...kerja xdela busy. Working hours tu yang membuatkan tak ada masa nak mengadap benda-benda lain, worst sekali mengabaikan anak2 saudara heh...T__T

The problem dengan kerja ni is the night shift. I really can't sleep in daylight. Like today, I only sleep for 1 hour...yang sedihnya tu, balik kerja tadi, singgah tesco nak cucuk duit n beli roti. Tapi, sebab terlampau mengantuk, boleh sempat tidur kat parking lot Tesco tuh. Adalah sorang pakcik ni gi ketuk tingkap kereta, takut-takut aku lemas dalam kereta. Hahah. Terima kasih pakcik, kalau tak mahu aku tertido sampai tengahari kat parking lot tu...malu setaman lak kang...hoho.


The latest issue? To think back rationally, I don't think I can afford being away from mom for so long. Really need to think back. I don't know...let see this Saturday. If something happen, then something is happen. But if its not...alhamdulillah juga. Malas nk fikir for the meantime... tapi...27...yarkh!!! Tipulah kalau tak fikir pasal kawin kan?



*entri lepas was save as a draft as I think nothing will gonna happen yet. Berharap tak jadi pape pun ya juga. heheh. tetttt....