Sunday, December 18, 2011

aku n journey that long yet that nice...

Hi,
Hari ini, mari kita baca cerita bergambar...:D

Today, I mean semalam, since sekarang dah masuk 1.40am...aku merayap sampai ke hujung ceruk Pahang mana ntah, memenuhi jemputan majlis kahwin sahabat zaman sekolah. Yup, dua-duanya kawan sekolah aku daripada form1. Mereka berdua yang sweet ini akhirnya menjejak kaki di atas pelamin...awww....macam tak percaya. Anyway...semoga mereka berdua bahagia hingga ke akhir hayat, diberkati Allah...kekal selamanya dengan izin Allah...Amin...:D

Jadi, mari mulakan cerita dengan Amir yang dah pandai buat 'peace' (dua jari, telunjuk dan jari tengah, diangkat membentuk V-in case ada yang tertanya-tanya...hahaks) dan sudah pandai bergaya di hadapan kamera. Berkat kesabaran si makcik ini yang sangat suka snap gambar dia bila-bila masa...oh..ini gambar malam lepas aku balik kerja yang sangat lewat, sebelum hari kejadian.

~yorobun...peace...cukkehammida!!~

Perjalanan kami, Alhamdulillah...pagi tadi, dimulakan dengan suasana yang nyaman, amat welcoming. One thing aku suka dengan Pahang adalah sebab banyak sangat bukit2 yang...ahh....cantiknya...Subhanallah....

See the kabus atas bukit-bukit tu? Macam heaven. Ok, aku tak taulah heaven tu macamana...tapi...mesmerizing kan? Walaupun kualiti dengan kamera 2.0Mpixel by handphone yang dah tercabut kulit tu, tetap, pemandangan ini sangat indah.

Dan awan...walaupun cuaca mendung dan hujan renyai-renyai....tetap sangat indah sepanjang jalan. Cuma...hari ini tak jumpa bumbung awan macam selalu jumpa kat sawah-sawah sepanjang jalan balik kampung tu. Tapi...cantiklah!

Jalan? MasyaAllah...tidaklah aku jangka laluan ke Kampung Baris tu tak seindah awan dan pokok-pokok yang mengiringi perjalan kami. Azab. Dah lama tak jumpa jalan 'kona-kona' yang sangat panjang macam tadi, dah sampai satu tahap memang aku rasa nak keluarkan kepala dari tingkap dan muntah. Huhu T__T

Tapi...lihatlah. Sampai-sampai sana...rambutan!!!!memerah di atas pokok. Rasanya dekat sepuluh kali aku pusing-pusing curi-curi pandang pada rambutan yang tak malu-malu menunjukkan diri itu. Unfortunately, itu pokok jiran dia, dan kawan aku, mungkin tak sempat nak petikkan untuk jemputan merasa rambutan yang banyak di keliling rumah dia, tak sempat juga nak petikkan untuk aku seludup bawak balik. Sebabnya? hujan...hujan sepanjang kami berada di situ. T______T ...mengada je aku. Padahal, kakak aku bawak bertangkai2 rambutan dari rumah dia pagi tadi. Sama je nampak gebu rambutannya...

Heaven tak kalau bangun pagi, keluar rumah je nampak pemandangan seindah ini? Serius...aku rasa jatuh cinta kejap, dan serius, ini view depan rumah kawan aku tu. Syurga donia sungguh ni...

...dan depan rumah dia juga ada laluan misteri ini. Tak la misteri sangat, tapi misteri lah pada aku yang tak tahu ke manalah agaknya jalan tu pergi.


Bunting yang comel...se sweet kawanku berdua ini. tak boleh bayang pulak aku, mereka berdua ni boleh buat aksi comel dengan monster inc tu...

Puas berjalan, marilah kita pulang....hihi, itu je memang. Tak banyak rupanya gambar yang sempat di snap. Gambar dengan pengantin pun tak ada. T___T
Sebab? I busy you...amek gambar dengan camera cantik my friend punya...haha!!
Maka terpaksalah menunggu my friend tu email or post dalam facebook saje. Malam ni tapi, tak mungkinlah ada, sebab aku yakin, kawan aku sorang tu, sedang enak beradu memandangkan dia kena memandu pergi dan balik, endure the suffering membawa tiga anak dara yang sangat banyak cakap like non-stop. Hihi.

Anyway...thanks a lot kawan...drive n tumpangkan kami in your car, bring such a wonderfull camera (oh...don't hesitate to snap anything since it is digital, tak suka padam je...because I saw u being too carefull...or is it just my eyes? ^^") dan...bawa kami makan durian!!yummy!! Makan durian kat Karak you...syok. Makan sambil menikmati keindahan awan...dan bangunan lama yang unik sangat pada aku.

Lepak makan durian tapi jalan, dalam pekan koboi macam tu...is not something I can experience everyday...so...kamsahamida!!! can't express in word how much I am thankful sebab aku memang sangat-sangat tak jangka jalannya berliku macam tu, and cannot imagine if I have to drive there myself. Sangat rasa selamat. Thanks!!

Soalan...apakah aku tak penat, dah merayap seharian, pukul 2 pagi tak tido lagi?
Jawapan...aku dah tumbang siap-siap lepas sampai rumah tadi. Sekarang dah terjaga...tak boleh tido plak. Maka...marilah layan Korea online...yiehha!!

Good night!
:)
.
.
.

Thursday, December 8, 2011

aku n one in a million...

~ 26 Oct 2011 : tak ingat nak pergi mana ntah ~


.

"One In A Million"

You're one in a million
Oh
Now
You're one in a million
Oh

Sometimes love can hit you every day
Sometimes you can fall for everyone you see
But only one can really make me stay
A sign from the sky
Said to me

You're one in a million
You're once in a lifetime
You made me discover one of the stars above us
You're one in a million
You're once in a lifetime
You made me discover one of the stars above us

I've been looking for that special one
And I've been searching for someone to give my love
And when I thought that all the hope was gone
A smile, there you were and I was gone

I always will remember how I felt that day
A feeling indescribable to me
Yeah
I always knew there was an answer for my prayer
And you, you're the one for me

In the beginning I was cool and everything was possible
They tried to catch me but it was impossible
No one could hurt me it was my game
Until I met you baby and you were the same
And when you didn't want me I wanted you because
The funny thing about it is I liked the show
I like it when its difficult
I like it when its hard
Then you know its worth it
That you found your heart

You're one in a million
Oh
You're one in a million

-teringatkan zaman dulu-dulu, suka sangat video clip on in a million version final fantasy.

.

Wednesday, December 7, 2011

aku n inilah peneman seharian..

inilah dia peneman saya
yang gagah
yang dah teruk kena hentam
yang dah penyek-penyek
yang dah calar-balar
yang dah bercapuk-capuk warnanya
tapi
tetap masih kuat
masih boleh lagi nak bawa balik kampung
or merayap sampai Teluk Batik
boleh juga rasanya nak sampai Pulau Pinang ni...

berapa umur?
12 tahun.

yang pasti, 'stereng' macam ni,
takkan jumpa kat mana-mana
sebab icon ni, saya je yang boleh lukis
atas 'stereng' kereta saya
hahaks.
.
.
.

Tuesday, December 6, 2011

aku n new..hohoh ^^

~ on the way balik kampung : 3 Dis 2011 : 6.45 pm ~


Hi,
saya dapat dah semalam.
dengan bantuan emak yang tersayang.
baby black nama dia.
5/12/2011-akhirnya.

terima kasih emak...

I LOVE YOU!!!

bye.
.
.
.

Wednesday, November 16, 2011

aku n Jodoh, Jannah n Jordan...

or finally meeting you...:D

~ 28 Oct 2011, in dusk at Teluk Batik ~

~ pagi Raya Haji, 6 Nov 2011, a beautiful rainbow accompany me n mak to Kak Ros's house~



Bismillahirrahmanirahim....

Assalamualaikum...

It is happening finally...it was happened 4 days ago. On Saturday. Evening. At 3.45pm. 12.11.11.
It is the history. A history in my lifetime which I don't know I will remember till the end of my life or not, since I cannot promise to remember because I am a terrible person who usually forget...T__T

I almost cannot believe myself when I finally meet you. It it an amazing experience with an awesome person as you. Did I make it sound so 'poyo' now? I guess I did...

anyway...it is a very nice knowing you in person Mr.MyDreamGuy.

why is he is Mr. MDG?
because...when I was a little girl, I always dream a man like these package :
-he must be tall, way taller than me
-he wear spectacle
-he likes to wear cap
-he is bright...i mean white...anyway, his skin is not dark

and...guess what, he is all those. Of course, all that are only outside figure, which will not bring any assurance that he is a nice guy, a perfect husband for the future.
What do you expect, all those are just a little girl dream...silly dream which I never thought that kind of guys exist come with the package of a dream realistic guy. That is the another package.

My Ideal Realistic Dream Guy -again, it is just a dream...everybody have dream. Mine might seem 'poyo'...again...'poyo'. Here we go...

-he is a good Muslim which sembahyang tak tinggal la kan
-he understand well that I do not have a father, my brother does not really care about me ; which mean in my whole life, I didn't have a man that really know what I am doing, if I am alive or not, and a man who will pay my 'zakat fitrah' every Eid without need to be asking.
-he know how to make me fall in love with him...everyday
-he love me endlessly...which not more than his love to Allah of course
-he is a nice guy which refer to sangaaaaaaaaaaaat banyak sabar and not a hot tempered
-he care much about me, that when I involve in any kind of accident, he will ask 'are you okay?' first before asking me about the car, other people or anything else
-he accept me the way I am as much I accept him the way he is
-he MUST be cleverer than me, which, in any way...he know how to impress me with his knowledge
-he must be cool, in any situation, mostly in emergency situation, because I am not that kind, so he should be the one who will calm me down
-he can accept my weakness in any way
-he do not compare me with any of his ex-es
-he know how to feed me, I mean a reliable man who know how to find money for living
-he know how to teach me a lesson without hurting me
-he will be very careful not to hurt me in any way...with or without purpose
-he who know...when I am asking for ice cream, that's mean my mind, my heart are all gone swinging up side down...I need Ice cream to calm down.. ^^

and many more.

okay, back to him that I meet last Saturday, it is still very far to judge if he has all those criteria or not. We will see...i guess ^^...deep in my heart, I wish he has most of all that, and I could give him back as much I can...if the 'jodoh' allow us to meet in Jannah...:D

nite...:D
.


Monday, November 7, 2011

aku n pada kamu...

~ meniti sawah di Ban Canal, Sabak Bernam on the way balik kampung, 5 Nov 2011 ~
~awan yang sangat indah, Subhanallah ~


~ Tuhan bagi rezeki untuk saya meniti di tengah2 sawah ~
~ serius kereta I kecil, muat2 je lalu jalan tu ~

.
.
.
.
.
< deleted>
.
.
.
.
.
sekian.

Friday, September 23, 2011

aku n alhamdulillah, syukur...:D




"If I act weird,annoying, crybaby, miserable in front of
you..Its because I'm comfortable with you"

-if a got the courage, I will let you know how much I like you before i go okay :D -


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
...
updated: nope..the courage is gone...
n u r no more charming to me..sorry...

Wednesday, September 7, 2011

aku n finally....

Assalamualaikum wbt....

Hahah. Tau tak kenapa aku dah lama gila tak update blog? Mesti la tau tau...
Inilah dia gara-gara tak nak pakai google chrome. Selama-lama ni aku memang suka pakai IE je. Ye....aku memang agak kolot sikit. T___T

Jadi ceritanya, Selama-lama ni aku tak dapat nak sign in blog dengan IE. Nak komen pape kat blog orang lain pun tak dapat. Agak kecewa juga bila nak comment dalam blog kawan-kawan tak berjaya.

So, kesimpulannya baru hari ni terfikir nak pakai Google Chrome. Maka, sekali lagi...yeah aku memang kolot. Hahahahaha....ok.gelakkan diri sendiri. T____T

.
.
.
.
.
lain kali cerita, nak update resume. huhuk. T__T
.
.
.
.

Saturday, June 18, 2011

aku n mata....


2 bulan 14 hari = 74 hari

Baru 74 hari bekerja secara tetap, tapi mata dah macam tak boleh buka...mengecil dengan jayanya...huhuh.

.
.

*saya tak sambut hari bapa. Hari bapa saya adalah 11 Jun 1985, the day he die. My dear beloved uncle 11 Jun 2011,sama...Sekian.

Selamat hari bapalah pada semua bapa di seluruh dunia. :D
.
.

Thursday, May 19, 2011

aku n the thing is...

~ aktiviti balik kerja...bukannya reti nak tido...T__T~

The thing is...not so easy as it may seem...

*sebelum itu...bahasa campur2 English-Melayu berlaku di sini. Harap maaf...

Soooooo many things happen lately that leads to little tears 'bergenangan di kelopak mata'. I really am wonder why I am being so sensitive these few weeks. Well, memanglah selalu je cepat sebak, but this time, out of nowhere, suddenly the tears are coming out macam tak boleh tahan-tahan. Out of sudden a tear really are dropping on the cheek. Chewah, cam poyos je ayat.

The thing is... I think lately, there are so many things that I kept alone in the chest(baca:dada:hati), pathetically there is no one can be a listeneror reader to all the thought. T___T

Dah dua malam, break kul 12 lepak dalam kereta, nanges. Apekahla perangai tak senonoh huhuh...

Uncles are warded Monday morning. Condition...humph...to have 'lintasan fikiran' just a second, really can drop a tear. Think more? need to find a tissue immediately.

Home? Allah...kuatkanlah hati hambamu ini...

Work? arrhhh....very the tired lor!!! job is awesome, fun, thrilling....but very tired...and quite dissapointing when I can't spare much time for home and family anymore...but, tak pelah...bila lagi nak merasa kerja tak ingat dunia kan? Esok-esok kalau Tuhan limpahkan rezeki, insyaAllah, dah tak dapat la nak kerja bagaikan busy gila...huhuh...

Sebenarnya...kerja xdela busy. Working hours tu yang membuatkan tak ada masa nak mengadap benda-benda lain, worst sekali mengabaikan anak2 saudara heh...T__T

The problem dengan kerja ni is the night shift. I really can't sleep in daylight. Like today, I only sleep for 1 hour...yang sedihnya tu, balik kerja tadi, singgah tesco nak cucuk duit n beli roti. Tapi, sebab terlampau mengantuk, boleh sempat tidur kat parking lot Tesco tuh. Adalah sorang pakcik ni gi ketuk tingkap kereta, takut-takut aku lemas dalam kereta. Hahah. Terima kasih pakcik, kalau tak mahu aku tertido sampai tengahari kat parking lot tu...malu setaman lak kang...hoho.


The latest issue? To think back rationally, I don't think I can afford being away from mom for so long. Really need to think back. I don't know...let see this Saturday. If something happen, then something is happen. But if its not...alhamdulillah juga. Malas nk fikir for the meantime... tapi...27...yarkh!!! Tipulah kalau tak fikir pasal kawin kan?



*entri lepas was save as a draft as I think nothing will gonna happen yet. Berharap tak jadi pape pun ya juga. heheh. tetttt....


Sunday, April 3, 2011

aku n tomorrow...


~kredit:google~



insyaAllah...


tommorrow,


will be


the starting


of a


new


life,


new adventure.


Pray for me


for I


think


that I


have started to


like you


in mystery.


hoh?


:D + :D = ?


.....


good nite you.


.....

Thursday, February 17, 2011

aku n hati yg berjarak....

~ currently in love ~

Entri kopi-pes:

Seperti biasa bila bosan-bosan maka jari-jemari pun berjalan2 merayap dari satu ke satu. Sekali tu…eh.tersinggah di satu blog dan terjumpa entri ini. Amat menarik untuk dikongsi bersama:

Pada suatu pagi yang hening, sang guru bertanyakan kepada murid-muridnya:

“Mengapa ketika seseorang sedang dalam keadaan marah, ia akan berbicara dengan suara kuat atau berteriak?”

Seorang murid setelah berfikir cukup lama mengangkat tangan dan menjawab: “Kerana saat seperti itu ia telah hilang sabar, kerana itu ia lalu berteriak.”

Tapi…” Sang guru balik bertanya, ” Lawan bicaranya itu tidak berada jauh dari situ, hanya disisinya sahaja. Mengapa harus berteriak? Adakah ia tidak dapat berbicara baik-baik?”

Hampir semua murid memberikan sejumlah alasan yang pada perkiraan mereka adalah logic. Namun tiada satu pun jawapan yang benar-benar dapat memuaskan hati.

Sang guru lalu berkata: “Ketika dua orang sedang berada dalam situasi kemarahan, jarak kedua-dua hati mereka menjadi amat jauh walau secara fizikalnya mereka begitu dekat.

Kerana itu, untuk mencapai jarak yang demikian, mereka harus berteriak.

Namun anehnya, semakin pula mereka menjadi marah dan dengan sendirinya jarak hati yang ada diantara kedua-duanya pun menjadi lebih jauh lagi. Kerana itu mereka terpaksa berteriak lebih keras lagi.” Sang guru menjelaskan dengan lebih lanjut:

“Sebaliknya, apa yang akan terjadi ketika dua orang saling jatuh cinta? Mereka bukan hanya tidak berteriak, namun ketika mereka berbicara sekalipun, suara yang keluar dari mulut mereka begitu halus dan kecil. Sehalus apa pun, kedua-duanya masih berupaya untuk saling mendengarkannya dengan begitu jelas sekali. Mengapa pula demikian?”

Sang guru bertanya sambil memperhatikan para muridnya.

Mereka nampak berfikir dengan serius sekali namun tidak seorang pun yang berani bangkit untuk memberikan jawapan. ” Kerana hati mereka begitu dekat, hati mereka tidak berjarak.

Pada akhirnya sepatah kata pun tidak perlu mereka ucapkan. Satu pandangan mata sahaja amatlah cukup untuk membuatkan mereka memahami apa yang ingin disampaikan. ” Sang guru masih meneruskan:

“Ketika anda sedang dilanda kemarahan, janganlah hatimu menciptakan jarak. Lebih lagi hendaknya kamu tidak mengucapkan kata-kata yang mendatangkan jarak di antara kamu.

Mungkin di saat seperti itu, tidak mengucapkan kata-kata merupakan cara yang bijaksana. Kerana waktu akan membantu anda.”

Kita semua mempunyai jumlah waktu yang sama meskipun kemampuan yang tidak sama. Tetapi orang yang menggunakan waktunya dengan lebih baik, acap kali mengalahkan mereka yang mempunyai kemampuan lebih banyak.

*sedang terlalu asyik menonton cerita korea yg macam ‘oh,banyaknya nak tengok!!suka!suka!’

*17 feb 2011-sebulan lagi umur mahu menjangkau 27 tahun. Apakah yg saya ada? Oh, terlalu mengerikan untuk difikir.

*hari ini sahabat saya kata, saya kelihatan amat gembira sebab dalam gambar nampak berseri-berseri. Oh,tidak. Jangan salah faha. Tiada hati yang saya cintai sekarang kecuali Agama n keluarga. Mungkin kerana sekarang jalan untuk saya meloloskan diri dari semua kepeningan dan tekanan semakin jelas. Saya gembira dan tenang. Alhamdulillah.

*saya harap saya semakin tenang di setiap hari-hari yang mendatang. Amin…

*saya baru dapat tahu seseorang telah memburuk-burukkan saya kepada sahabat saya. Fitnahnya amat keji juga untuk saya terima. Semoga dia mendapat balasan yang setimpal dengan apa yang dia lakukan.

*oh. Abang saya membelikan saya sehelai selendang.

*saya kasihan dengan kakak saya…tapi…saya dah habis daya mahu menolong dia. Saya tak tahu dah. (korea kata: bullasso!!)

*sebulan terakhir untuk membuktikan sesuatu. Mencapai sesuatu. Menyimpan sesuatu. Untuk sebuah hidup yang lebih tenang dan bahagia.

*ya, saya memang seorang yang sangat sukakan ketenangan dan benci pada kekecohan. Maaf.

(^ ^)


Thursday, February 10, 2011

aku n dan...tipu...


kalau saya kata dah xnak kamu dah.
saya tipu.
belum lagi.
tunggulah beberapa hari lagi...
kot2 saya rasa kamu dah tak adorable.
boleh kan?
.
.
.
.
.

Tuesday, February 8, 2011

aku n journey to the west

~ life is a journey on a road lined with daisies ~

-googled-


Last Sunday has been the longest journey I’ve ever drive in a day.

It was started with sending Aqil to Kuala Selangor at 12 pm. Have to wait for him more than one hour just to cut his hair…what a waste. Arrive at his school at two, straightly going back to Shah Alam.

3.30 pm, Shah Alam. Pick up Afiq and rush to KLIA to take their mom who just came back from Qatar. Reached there and meet K.ngah, Arif and Amir with a huge pile of bags. Poor Waja, cramped with all of their bags.

Thankfully the next stop is Afiq’s school which lightens up the car a little bit. After a little mother-son talks, which is actually more to ‘bebel’, we went back home to Shah Alam. Both K..Ngah n Arif was so tired that they easily fall asleep leaving me who were driving and Nani who have to listen to Amir random talks. I feel so tired and sleepy at this moment.

We arrive home; I went to bath and out again to pick mom n Abg Asan. So again, carefully driving in the night from Shah Alam, KL to Kajang and finally back home at Shah Alam, ended everything at 12am. Th whole journey takes about 12 hours. Hebatlah!

Randomly:

1. Arif said I am a taxi driver yesterday as I’ve been driving to pick up and send everybody to their school or back home. if I've got paid yesterday...huh.kayo den!

2. Afiq pull the Waja’s door at the wrong time and accidently hit my hand which leaves a big blue bruise on my right hand. Nasib baik tak patah tangan. Huhu!!

3. Aqil is the reason why everything become mess up which forced me to drive so fast, melebihi had laju T____T . Hopefully there will be no ticket from police arrive.

4. Amir showing a big tantrum while arriving from Qatar, and make everybody whose already tired become more exhausted and almost worn-out.

5. Thankfully Nani was there accompany me for the whole journey. Kalau tak, maunya I minum coffee lapanbelas cawan.

6. I am currently melancarkan perang dunia dengan makcik bibik –tak-sedar-diuntung-

..

Wednesday, February 2, 2011

aku n mr korea...


~ a little piece that i found so adorable ~

"I always want to win and improve. I know it's hard to do, but nothing in life comes easy. If it was, we wouldn't be born crying."




~ Cristiano Ronaldo,real madrid~Portugal , April 4, 2010 ~




.




jika Allah swt memakbulkan doamu, maka Allah meneguhkan kepercayaan mu kepadaNya.
jika Allah swt menangguhkan doamu, maka Allah menguji kesabaranmu,
dan jika Allah swt tidak memakbulkan doamu, maka Allah telah merancang sesuatu yang lebih baik buatmu..




.




.




.




.




when i got crush...i tend to walk...walk and walk until i found something.




finally...after a long walk...i found this.




adorable he is




my first ever 'mr korea'




yeay!!




.....

Wednesday, January 26, 2011

aku n my first love...

love is always patient and kind
it is never jelous
love is never boastful or conceited
it is never rude or selfish
it does not take offence
it is not resentful
-jamie & landon-
.
.
.
.
.

Tuesday, January 25, 2011

aku n kadangkala...

sometimes...

life is too relax...

yet stressfull!

yarkh!!!!!!

.
.
.
.
.

Sunday, January 9, 2011

aku n jatuh cinta lagi.


~ ehsan pakcik you tube ~

.....


honey,you remember, out of trust, hope & love, which is the most important one?

yah, stop it and hang up!

oh, right! loyalty is the important one!

families need loyalty to live on,

you know, i'll always be on your side, right?

so let's stay loyal till the end!

honey, sarang he!

.....

serius. sedang jatuh cinta dengan makhluk Tuhan ni....macam manala ada org yg sangat indah macam ni...sigh...^^

.....

Saturday, January 8, 2011

aku n bila berdebar-debar itu satu perasaan...


~ ehsan pakcik google ~
wah!


perasaan yang sangat pelik.


muka yg kepanasan mengambil masa yang lama untuk pulih kepada keadaan asal.


wah! (lagi)


apakah yang sedang berlaku kepada saya ini?


wah! (dan lagi)


wah! (dan lagi lagi)


wah! (arrrhhh!!)


pengsan.


....
tapi. saya rasa kawan saya tipu. kami tak sweet la. kami macho. haha!!
....
*oh.malam ini sangat sejuk. tak payah pakai air-cond pun saya sudah menggigil-gigil...sejuk.
tapi..kenapa hati rasa hangat je?? haha!! poyos tahap gaban! kihkih!!
.....