Monday, October 11, 2010

aku n perasaan hati yang bercampur baur....



bak kat kak ngah...2 hari weekend ini kami berjumpa orang yang sama, tapi berlainan tempat.
hari sabtu:
-ke cheras-cousin kahwin, jumpa semua adik-beradik arwah ayah.
-kemudian ke kajang-jumpa uncle n cousins lagi

hari ahad:
-ke HUKM-uncle was admitted sebab demamnya semakin teruk-again jumpa cousins n uncle
-ke bangi-jumpa semua uncles and unties yang jumpa semalam masa kenduri

wah...memang bersemangat kami berlima berjalan. last nite balik ke rumah semua tumbang...hebat :)

selama dua hari berjumpa dengan ramai orang yang sangat mengambil berat tentang hidup ini...wat hati perasaan aku semua jadi bercampur baut. itu belum lagi campur perasaan yang berbolak balik sebab sepanjang 2 hari juga sangat hebat ber sms dengan abang romantis. urgh...

terasa atas bahu tergalas satu beban yang sangat besar. dalam hati pula ada pemberat yang sangat heavy. rasa letih, penat. bukan penat badan ke apa ke...tapi penat minda, penat jiwa sebab ada banyak sangat permintaan yang perlu dipenuhi, ada banyak hati perlu dipuaskan....

jadi penat sebab aku yakin sekali belum lagi mampu nak penuhi semua permintaan dan harapan yang menggunung bak gunung ledang itu. gunung ledangkah? ntah-ntah dah menjangkau ke gununf everest....manalah tau kan?

yarkh!! menci nak fikir ini perkara...tak suka!

.....

pinjam ayat dari seseorang lagi~~

"Meskipun kesalahan atau kesilapan itu boleh dimaafkan tetapi janganlah berbicara sampai menyakiti dan menyinggung hati orang lain kerana kemaafan itu bukanlah pengubat hati yang terluka kerana hati yang terluka itu tetap akan terluka"

sebab semalam...hati sikit tercalar dengan seseorang. tapi...nampaknya seseorang pun mungkin sedang kecewa dengan orang lain, ,maka dia pun sampai hati mencalarkan jiwa saya...yarkh!! saya tak suka! menci!

.......

hari ini pula encik x kata my mom call him secara tidak sengaja. i wonder if he is telling the truth sebab i tak rasa my mom akan check previous number being called by me. by the way, my mom tak kan tahu la macam mana nak check. tak kan nak tanya my mom plak kan?

die boleh lak mengaku die kenal aku...yarkh!!!lagi satu bebanan perasaan yang mengkacau bilaukan hidup...menci nya!!

.....

oh..satu je tak menci. hari ini berjumpa lagi dengan bau mempersona...mengusik jantung hati..haha...lalala~~~

.....

No comments: