Friday, July 23, 2010

aku n waking up at nite…



Lama dah aku tak bangun malam macam ni. Yup, sekarang jam menunjukkan jam 4:07 am. Aku ada sikit kerja nak settle. Tapi tak sangka aku berjaya sungguh-sungguh buka mata n berjaga menyiapkan kerja. Aku jarang berjaya macam ni. Selalunya, ye ye je alarm menyanyi-nyanyi. Aku buka mata, off hand phone n ping!tido balik…hehe.


Tapi, sejak kebelakangan ni aku memang selalu terjaga awal. Bangun pagi dengan keseksaan sebab rasa macam tak cukup tidur..haha. tapi, terpaksa gagahkan diri, buka mata pegi mandi demi tugas yang sedang dipikul.


Kadang-kadang aku rasa nak quit je nak teruskan apa aku buat sekarang. Tapi, rasa-rasa berbaloi ke? Melihatkan keadaan masa hadapan, aku rasa kena bertahan dan stay lagi. Tapi, memerhatikan tekanan dari sekeliling, aku rasa macam nak quit je. Letihla menghadap tekanan hari-hari.


Bak kata a friend of mine…asyik-asyik tekanan, asyik-asyik tekanan. Lepas tu tertekan…silap hari bulan, boleh jadi pendek aku sebab kena tekan je…haha! Logic ke? Manusia memendek…ermm….musykil sekejap. Haha!


Bosan baca entri aku kebelakangan ni…lagi-lagi cerita stress kan? Tapi…begitulah. Memang banyak sangat stress sekarang ni. Sampai aku rasa menyampah lak. Itu yang kadang-kadang rasa nak quit je. Tapi macam tak patut pula kan? Entahla ya…


Sudahlah…kembali kepada kerja.


~~




……

No comments: