Friday, November 20, 2009

aku n day2: amir sudah demam hu...

Aku macam malas nak taip panjang-panjang. Hari ni update bergamabr jek.

My dear nephew sudah demam hari ini. My mom bawak gi jumpa doktor. Sekali...amek kau. 5 botol ubat sekali kasi. Macam la anak saudara aku tu besar sangat nak makan ubat banyak-banyak. Heh. Cakap banyak tak boleh, aku bukan doktor....huhu....

~ sederet ubat. ada lagi satu aku tak masukkan sekali dalam gambar. Bapok besar doktor tu kasik antibiotik. Aku pun tak terhabis nak minum rasanya...huhu.... ~

~ muka seposen. Seharian lembik je mamat ni. Nak wat pape pon semua orang angkat. Kalau tak baring je depan sofa. Before masuk tidur tadi dia dah selamat muntah satu round. Makcik bibik yang degil tu takmau dengar cakap. Kak long aku dah cakap jangan bagi minum susu lagi, perut dia tengah tak sedap, dengan kahaknya semua. Dasar degil. Bagi jugak. Hah, last-last, belum habis sebotol Amir dah muntah. Dia jugak la yang kene membasuhnya esok. Siapa suruh carik pasal. Kak Long aku dah siap suap nasi dah, dah kenyang dah budak tu. Nak jugak tayang degil dia. Bengkek gak aku. mentang-mentang kakak aku tak de. Nak tunjuk terer plak. Sekeh kang. Huh. ~

~ Ibu peluk Amir. Semalam. Kat Kelana Jaya ~


~ Bila ntah aku amek gamba ni. Mamat ni kemain payah nak ambik gamba dia sekarang. Kadang-kadang je nak dapat gamba maha comel macam ni :D ~



~ Finally...dah lama tak tayang gamba sendiri dalam blog sendiri.... hehe :D ~

.......
nite all.... ;P
.......

6 comments:

Aku... Dia... Kamu.. said...

Sekarang musim hujan. Budak2 kena diberi perhatian lebih kan? Moga cepat sembuh anak sedara kamu tu ek! Ubat kena bagi ontime tau!

inna hayati said...

udah sembuh. alhamdulillah...

demem terkujat kot. dua hari tak jumpa mak dia. huhu..

13may said...

selamat hari raya :)

noniey said...

macam anak saya lah.. susah betul nak makan ubat.. sebab mama dia yang terlebih takut tengok botol2 ubat yang maha besar

Max J. Potter said...

owh~~semoga cepat sihat and terus sihat selalu!!

kak inna, how are you?

sorry lama tak dtg. sibuk.

tp skrg dh abis jaga exam~~ hehe.

Max J. Potter said...

you're invited!

http://scribbledmaxness.blogspot.com/