Thursday, October 22, 2009

aku n my adorable nephew.

Okay. Seminggu dah. Cita-cita hari tu konon-konon nak update hari-hari. Masaalah aku ni, kalau ramai orang dalam rumah aku, mulala aku malas nak mengarang. Yep, nobody in my family read this. Oh n aku juga tak mau pun kalau mereka baca tulisan aku ni. No..no..no...tak sesuwai oke.

Last Monday, my uncle antara jemaah haji pertama yang berlepas ke Mekah untuk menunaikan haji. He n my makcik. So, fren....help me n pray for their safety oke. Thanks. Muah2...for you guys. Heheh.

We were sending them off at 1 am at Kelana Jaya. Tabung Haji Kelana Jaya to be exact. Why eh Tabung Haji? Sebab nak pergi haji kena menabung ye? Comel sungguh. Oke, sambung. Check in memang sangat awal, tapi mereka berlepas (pesawat naik ke udara dari KLIA) jam 12 pm esoknya. Masak my uncle duduk kat Tabung Haji tu. Oh tapi, before terbang dia sempat sms yang dia dapat salam dengan Agung masa kat KJ(Kelana Jaya oke, bukan Khairi Jamaluddin.ops!!). Bertuah.

Heheh...memang entri hari ini adalah perkara random.

Okay, berkaitan tajuk.

A few days ago. Amir. Nak masuk tido dah. Biasa before masuk tido dia akan make sure dia bawak semua bekalan naik ke katil. Bekalan tersebut adalah :

- winnie (bantal winnie the pooh given by ex to me..huhu),

-ulat (an ulat yang ada tulis alphabet kat setiap kaki dia n its colorfull),

-CJ (yep,patung CJ7-bought kat Hong Kong tapi mata dah tercabut, kepala sudah koyak),

-harimau n lembu (a gift from Qatar airlines)

-n a bottle of milk-a must!(kadang-kadang sirap, kadang-kadang air masak je).

Semua barang-barang ni biasanya bertaburan kat hall je. So, before tidur, dia akan pegi kutip semua harta dia ni bawak naik atas katil.

Di hari kejadian, aku baru balik kerja. Lepaklah depan tv. Everybody macam dah tidur sebab senyap je rumah. Suddenly he turun bawah. He asked me to pour him a bottle of milk. Oke, 3 minit siap.

Pastu dengan susu di tangan, dia pun g kutip semua barang-barang tadi. Ikut priority, from top oke. Dah peluk winnie n ulat n pegang botol, his hand dah penuh la. Oh, dua-dua benda tu memang besar untuk dia. Aku tak tengok pun dia g kutip semua tu sebab aku tengah nonton apetah yang best sangat sampai tak boleh kalih mata.

Suddenly I heard he say something unexpected to CJ. N tau dia cakap apa? He tepuk-tepuk CJ tu sikit macam nak dodoi gitu n said : 'CJ jangan nangis tau, Amir nak tido kat atas.CJ tido kat bawah ya' N he is 2 n half years old. Aku macam terkedu taktau nak cakap apa. Nobody in my house yang ajar dia cakap macam tu. N selama ni tak pernah pulak dengar dia bermonolog dengan 'kawan-kawan' dia tu. Tiba-tiba aku rasa, oh, anak sedara I dah besar la...i dah tua la...huhu.hoh. apa kaitan?

So...that is my little nephew. Sekarang dah pandai cakap, Tuhan saje yang tau apa dia merepek sorang2. Tuhan saja yang tau perasaan bercampur baur bila dia menjawab soalan kitorang dengan gaya sangat orang dewasa. Kadang-kadang sampai tak tau nak react macam mana. Nak gelak ke, nak terkejut ke. He is so adorable. My nephew. Amir.

Okay, tak berkaitan tajuk.

Hari ini aku melihat berita hampa. Takpe, takpe, ade lagi yang lain. Cuba lagi Ina. Jangan down lagi...tapi, teras sangat down sekarang ini. Sehingga terasa muka lebih masam dari epal hijau. Huh!

Dah...dah...tamat.

Lain kali pulak sambung bebel. Oh n fia, nanti la I wat tag u oke. Susahla nak start ngan R. Heheh.

Nite u olls...da...~~

No comments: