Thursday, June 25, 2009

aku n Nur Kasih...


aku tertengok trailernya kat iklan tv3,

aku tiba-tiba sangat teruja nak tengok,

arahan Khabir Bhatia...

seperti mana aku obses dengan filem Cinta,

seperti itulah aku rasa sangat-sangat teringin nak tengok citer ni.

tapi, sayangnya aku kerja time citer tu ditayangkan...

so tonite,

aku baru berjaya cari ruang nak tengok.


okay...MR. Khabir Bhatia ni memang superb.

baru je sampai ep1-part3,

hati aku dah terusik.

air mata dah bergenang.

tak nak ah cakap banyak.

aku tau ramai tak minat citer Melayu,

tapi, cubalah tengok.

sikit-sikit untuk menginsafi diri,

berdoalah kita tidak ditimpakan ujian seberat ini.

amin...

"aidil dan adam tak sama,
kalau kita bagi air kat pokok ni, berbunga...
kalau kita bagi air yang sama banyak kat pokok tu pulak,
tak berbunga,
malah layu pulak.
sebab dia perlukan tanah kering untuk subur,
dia nakkan matahari, kita bagi air..."
~Hjh Khadijah~

~\(-_-)/~

.........

oh..oh..malas nak link.kamu2 taip saja Nur Kasih dalam YouTube.InsyaAllah jumpa.senang je kan?

.........

8 comments:

noniey alias said...

bila ek cite ni.. tak tau pun.. hehehehe... best eh.. teringin lah plak nak tgk..

Aku... Dia... Kamu.. said...

Member rumah aku pun layan gak citer ni. Ermm...best jugak lar!

inna hayati said...

puan,
malam jumaat katenye.
tak sure ah kul berapa.

kamu,
a'ah.tengok kat utube or web TV3 jek...tak de iklan.hehe..

Diya Kamaruzaman said...

cerita khabir bakhtiar ni yg diya perasan, kaler dia cantikkk. maksud diya, warna gambar setiap scenes. make up pun okay. huhu. nanti nak try tengok lah cerita yg akak suggest ni ^-^

inna hayati said...

diya,
tengoklah...
a'ah, citer die macam sedap2 jek salunye.

Max J. Potter said...

mcm promosi. akan dicuba. hehe.

13may said...

sana sini asyik citer nurkasih ajer...

ni citer apa nih? tayang kat TV ker?

inna hayati said...

cet.
kat tv3 la en.may..