Tuesday, May 19, 2009

aku n sesi mengecat rumah...

Last saturday my sister finally made up her mind.
She choose a 'suppose to be' light blue colour from Nippon paint for our living room.
We spent two nights to paint the wall...

~ majlis perasmian : baru cat sikit, cepat2 lari naik atas amek camera..gediks kan? ~


Finally...tada... lavender kind of 'purplish' wall...
Suddenly our house looks darker...and cooler...(main motive nak cat rumah)
Tiap hari makcik maid bukak lampu sampai kul seploh pagi...haish....



~ sikit-sikit nak amek gamba, camne nak siap mengecat nih?? haish!! ~

Dah siap dah cat satu living room.
Cumanya aku malas nak snap lagi.
Sebab saket hati sikit2.
Ada satu wall tu kitorang cat warna gelap lagi dari warna yang light tu.
Alih-alih warnanya lebih kurang jek ngan warna lavender tuh.
Tak pasal2 aku kene g balik kedai cat tu, suh pakcik kedai tu betulkan color die, kasi gelap sket.
And tak pasal-pasal jugaklah aku kene mengecat lagi sekali.
Malas betul...


~ kakak aku cakap 'art' : seb baik cat air... ~


Dinding sudah siap...tinggal lagi border2 jek nak cat color putih.
Yang bikin gue marah...itu makcik bibik sangat ‘hawau’.
Dah tak nak tolong tak payahla nak buat muke ‘selempek’.
Aku lepuks baru tau..hurgh..
Marah!!

......


Tengok...dah masuk citer lain plak heh.
Tapi nak gak aku taip.
Pasal aku menyampah ngan perangai makcik maid itu.

Last two weeks my mom balik kampong.
Semalam barulah my mom balik semula ke rumah.
Suddenly je makcik maid menjadi makcik kepoh.
Semua bende die nak ngadu ngan my mom.
Suddenly die jadi banyak cakap.
Suddenly asik-asik dengar suara dia dalam ini rumah.

Yang aku heran tu...
Time my mom kat kampung, aku tanya sepatah, sepatah die jawab.
My sis tanya soklan kat dia, jawab pon macam takde suara.
Siang-siang terperuk dalam bilik a.k.a membuta.
Takde plak die nak tayang muka mengadap tv.

Ini...tibe-tibe plak nak lepak-lepak ngan my mom.
Sebok jek.
Tibe-tibe plak nak nyebok-nyebok kat my mom.
Gedik.

Conclution:
Die memang sengaja nak burukkan reputasi kitoang (me n my sis) in front of our mom. Memang hantu betul makcik nih. Marah!

........

Ok..aku memang tak suka maid kakak aku. Titik.

.......

3 comments:

Diya Kamaruzaman said...

err... maid akak tu baru keje ke dah lama? huhu. macam saje nak ngendeng ngan mak akak pasal nanti senang ada orang back up.

NAzzXXra said...

hehe..sabar rosse..

dan aku pulak x sabar nak terima kiriman gambar dr ko..

hehe..

inna hayati said...

hye diya...
dah lame dah keje. dah nak abes pon kontrak 2 tahun.
memang sengaja membakar hati pon minah tu. btw, mak akak pon tak penah de nak menykong die..haha..

nazek,
heheh..aku dah upload dah dalam pc..tapi aku tatau camner nak send.kang aku upload dalam fb k.
:)