Tuesday, April 14, 2009

aku n 122: aku tetap inna

hi guys...

memula aku rasa nak buat blog yg baru.
create new blog address yg dia takkan jumpa.
n aku jugak niat taknak tinggal komen n taknak lagi pergi blog2 yang die jugak pergi.
sebab aku tak nak die datang2 jenguk2 blog aku lagi.
macam2 bende aku dah fikir.
aku jugak secara drastiknye tak membenarkan komen dalam salah satu entry aku.
dan aku jugak dah membuatkan komen2 yang aku terima perlu ditapis dulu.
which is satu tindakan yang aku tak suka.
sebab kadang-kadang aku lupa nak approve.
aku malas nak check kat dashboard.

tapi...

fikir-fikir balik...
kenapa pulak aku nak buat semua tu sebab die?
kenapa pulak aku susah2 nak cari idea baru utk wat satu blog baru hanya sebab die?
kenapa pulak aku nak pening2 cari tag line baru sedangkan aku sangat suka dengan tajuk 'hayati hidupku' itu.
nama aku ada dua words.
Second word is Hayati which means hidupku.
kind of simbolik pada aku.
n aku belum terfifkir nak ubah 'Hayati hidupku' ini.
jadi kenapa kerana dia aku nak kena ubah identiti?

jadi,

aku rasa aku nak teruskan je.
kalau die nak datang n baca, datanglah.
no harm.
tapi aku tetap tapis komen.
pasal aku benci dengan fake komen dari die.
sebab aku taknak ade nama die dalam blog aku.

aku sebenarnye bukan suka nak benci2 orang ni.
sama sekali bukan sifat aku nak hina2 orang.
sama sekali tidaklah aku suka bermusuh dengan orang.
tapi aku tetap nak cakap lagi sekali.
sekali kau kacau family aku.
terus terang aku cakap...sampai bila2 aku tak sudi nak kawan dengan kau.
kau tak perlu nak jadi pelakon.
tak perlu berdrama.
aku benci pada attitude yang fake.
tak perlu nak tunjuk baik sebab nak amek hati semua orang.
aku tetap nampak semuanya fake. palsu.

jadi,
aku tetap di sini.
macam yg tertulis....
:me is d way i am n d things i write:

ko sedih?
kecewa?
hentikan.
semuanya dah tamat.
tak perlu carik simpati.
aku benci.

......

10 comments:

Diya Kamaruzaman said...

kes akak ni sama mcm ngan diya dulu. rasa sangat tak best kan bila orang2 yang kita tak nak dia baca kisah hidup kita, tiba2 slalu meneylit kat blog kita. kinda irritating jgk lah.

tapi, lama2 ... diya rasa mcm takde guna lah nak lari dari org2 tersebut. selagi kita wujud dlm hidup mereka, selagi itu lah mereka akan "kejar" kita. so, the best is ... biarkan jelah kan. =)

akak teruskan lah berblog kat sini ye =)

inna hayati said...

diya,
insyaAllah..tetap di sini. Mlas nak lari dari org2 macam tu.biar je la...asal dia bahagia..

kakLuna said...

ye betul2..


hmm akak mmg tak brapa suka dtg blog yg comment moderate atau tak allow anonymous, kene word verify etc..

mcm komen blog akak....akak open kan je. nk kutuk nk apa suka ati kau lah. jd org pun selesa nk dtg dan dtg lagi.

bkn apa...knapa takut org pdhl itu tulisan kita.

eh tp akak baca jugak blog2 tu cuma tak komen.


eh inna pun moderate ye..takpe lah ...ada sebab2nya kan?

inna hayati said...

kak luna,
terpaksa letak penangkis komen dari manusia tak faham bahasa. tengokla lepas ni, kalau dia masih tak fham terpaksa la teruskan. kalau die sedar diri then ina tak perlu nak letak filter lagi.

sebab ina memang tak suka nak filter2 ni. sebab memang tak kesah sangat dengan apa orang kata. tapi sebab ada makhluk ni terpaksa. sebab sometimes nak jaga hati sendiri jugak...

nanti2 ina tak buh dah filter ni... :)

NaNa PynkFaery said...

um, nana stuju ngan kak inna. tak perlu kita susah2kan diri semata2 kerana manusia yg x ada kepentingan dlm hidup kita mcm tu.

biar la dy dtg baca, n biar jugak dy komen. kalau dy masih muncul dgn komen palsu dan kepura-puraanya, tangkis saja komen itu XD.

nana pun moderate comments jugak, sbb.. kadang2 orang comment entry nana yang lepas2. kalau tak moderate, nana tataw ade orang komen utk entry yg dah lama ^^

i love comments XD [nana dah terkeluar tajuk ni~]

A t i Q a h said...

Wahh. Siapakah ittew Cik Inna? Huhuu.

shafarina said...

sabarlah inna

maymay said...

selamat menulis semula :)

inna hayati said...

nana,
kejam sangat nak fire2. karang habis satu keturunan di katanya...
nway,thanks nana.. :)

atiqah,
manusia tiqah.. :)

akak wan,
tengkiu... :)

en.may,
mekaceh.. :)

ct zuraimi said...

sape yg buat kawan aku macam ni?!
rosse, are u ok? hehe..
meh aku blnja ABC.. sejuk sikit. yokk..