Thursday, April 16, 2009

aku n pernah tak?

pernah terjadi dalam hidup korang...???

korang tengah jalan2 dalam satu pasaraya, kemudian korang nampak satu sign ada sale kat jusco. Korang pun dengan segeranya masuk ke dalam jusco. Kemudian korang bergerak ke bahagian baju. Korang belek-belek baju yang macam berkenan di hati n ada sale yang gile maut nye harga. Sambil2 korang membelek baju tu sempatla korang senyum2 kat beberapa org yang jugak busy pilih baju macam korang. Kemudian sempat pulak korang borak2 dengan salesgirl yang jaga kat situ. akhirnya korang berkenan jugak dengan beberapa baju. Bila dah jumpa saiznya, korang pon dengan pantasnya masuk ke changing room n test pakai baju tersebut.

Tiba2, tengah korang nak test baju tu, korang macam terfikir. Rasa macam pernah jumpe orang2 yang korang lawan senyum tadi. Rasa jugak macam korang dah pernah borak2 dengan salesgirl tadi dan topik yang dicakapkan tadi macam sama jugak. Tambah menghairankan baju yang korang pilih tu pon macam korang dah pernah test. Rasa-rasa macam semua apa yang korang buat tadi semua macam pernah berlaku....

Agak-agak pernah tak terjadi???.....

Aku rasa mungkin aku mengalami ini :
Déjà vu ("already seen"; also called paramnesia, from Greek παρα "para," "near" + μνήμη "mnēmē," "memory") or promnesia, is the experience of feeling sure that one has witnessed or experienced a new situation previously (an individual feels as though an event has already happened or has happened in the near past), although the exact circumstances of the previous encounter are uncertain.
.....
panjang betul nak copy....baca la kat sini.
......
baru je nak perasan diri sendiri boleh meramal masa depan...boleh??!!! ^_^
........
cheh!!
........

Tuesday, April 14, 2009

aku n 122: aku tetap inna

hi guys...

memula aku rasa nak buat blog yg baru.
create new blog address yg dia takkan jumpa.
n aku jugak niat taknak tinggal komen n taknak lagi pergi blog2 yang die jugak pergi.
sebab aku tak nak die datang2 jenguk2 blog aku lagi.
macam2 bende aku dah fikir.
aku jugak secara drastiknye tak membenarkan komen dalam salah satu entry aku.
dan aku jugak dah membuatkan komen2 yang aku terima perlu ditapis dulu.
which is satu tindakan yang aku tak suka.
sebab kadang-kadang aku lupa nak approve.
aku malas nak check kat dashboard.

tapi...

fikir-fikir balik...
kenapa pulak aku nak buat semua tu sebab die?
kenapa pulak aku susah2 nak cari idea baru utk wat satu blog baru hanya sebab die?
kenapa pulak aku nak pening2 cari tag line baru sedangkan aku sangat suka dengan tajuk 'hayati hidupku' itu.
nama aku ada dua words.
Second word is Hayati which means hidupku.
kind of simbolik pada aku.
n aku belum terfifkir nak ubah 'Hayati hidupku' ini.
jadi kenapa kerana dia aku nak kena ubah identiti?

jadi,

aku rasa aku nak teruskan je.
kalau die nak datang n baca, datanglah.
no harm.
tapi aku tetap tapis komen.
pasal aku benci dengan fake komen dari die.
sebab aku taknak ade nama die dalam blog aku.

aku sebenarnye bukan suka nak benci2 orang ni.
sama sekali bukan sifat aku nak hina2 orang.
sama sekali tidaklah aku suka bermusuh dengan orang.
tapi aku tetap nak cakap lagi sekali.
sekali kau kacau family aku.
terus terang aku cakap...sampai bila2 aku tak sudi nak kawan dengan kau.
kau tak perlu nak jadi pelakon.
tak perlu berdrama.
aku benci pada attitude yang fake.
tak perlu nak tunjuk baik sebab nak amek hati semua orang.
aku tetap nampak semuanya fake. palsu.

jadi,
aku tetap di sini.
macam yg tertulis....
:me is d way i am n d things i write:

ko sedih?
kecewa?
hentikan.
semuanya dah tamat.
tak perlu carik simpati.
aku benci.

......