Wednesday, January 28, 2009

aku n marah...

marah?
memang aku marah!!
engkau....
memang perempuan tak tau malu!!
tak cukup kau burukkan nama abang aku,
sekarang kau nak jual pulak nama aku!
aku memang marah dengan perangai kau ni!!!
berentilah...berentilah jadi perempuan tak tahu malu!
berentilah jadi perempuan murah!
berentilah merayu2...
hargailah diri ko sendiri.
tak payah nak dikenang benda yang dah tak ada.
jangan ingat semua dalam dunia ini indah!
jangan ingat semua dalam dunia ni senang!
jangan ingat kau tu baik sangat!
jangan ingat semua orang nak sangat kesian kat kau!
jangan ingat dalam hidup ni kau sorang je yang ada!
jangan ingat setiap kesalahan tu boleh di maafkan dengan mudah!
n jangan ingat mak aku tak ada perasaan okay!!!!
teruskanla hidup kau!
aku benci dengan sikap mengada-ngada kau!
pandang dunia ini dengan mata...
bukan dengan perasaan...
hadapi hidup ini dengan matang...
bukan dengan maruah yang bertebaran di lantaian...

aku harap kau jumpa!
aku harap kau faham!
selagi kau tak faham, aku takkan sekali2 nak berbaik dengan kau!
sekali lagi kau sebut2 aku dalam blog kau....aku hapuskan kau terus dari hidup aku!!!
kau faham??? HAPUS!!! TERMINATE!!! FOREVER!!!

damn!!

Friday, January 23, 2009

aku n amir update n gedik santai bersama ina...


hye semua...rindu tak?

saya sudah besar skang.... ^_^



see...see...comot giler kan? itula dienye sekarang...
hari ni dia demam, kakak aku pon bercuti la jugak...
sikit2 'ibuuuu....ibuuuu......'
aku usik sket...wa....wa....
sangat susah hati semua org.mujurlah petang ni sudah kebah demamnya...jadi sudah kembali ke rutin biasa, sudah menjadi comot semula. dah agak dah mamat ni, sekejap je hemsemnye... huhu...
-----
anak kakak aku ni empat semunya...
semuanya hero2 belaka...
macam2 peelnye...
bila sorang2 wat hal, memang tertekan sungguh perasaan aku.
.
hari ini yg no.2 wat lawak antabangsa...wat pertama kalinye hari ni dia g semayang jumaat lepas naik form 1.minggu lepas n lepasne dia tak sekolah, cikgu dia kata tak payah datang pasal minggu lepas2 punye jumaat adalah sesi beramah tamah dengan parents.
.
kebetulan....hari ni aku takde kelas,kakak aku pulak bercuti,waaaahhhhh.....dia punye mengada...salu g sekolah nek basikal,tak pasal hari ni nak kene hantar plak...
.
sebab???
1. panas
2. takut beg hilang
3. takut kasut hilang
.
memang aku hangen, gedik betul.owh...lupe nak cakap, mamat no.2 ini adalah sangat skema tahap dewa.hidupnye berdisiplin amat.jam ini buat ini, jam itu buat itu.takder kona-kona punye...
.
jadi,akulah...ye...akulah makcik yang berdedikasi ini dengan 'baik hati' (baca:sakit hati) terpakse g hantar die g semayang jumaat, pastu kene tunggu dia habis pulak pasal nak kasik beg sekolah ngan kasut. heaven kan anak sedara aku yg bijaksana itu? tunggu? sorry...hantar dia aku g balik umah. rasa2 dah habis semayang jumaat aku kuar la.
.
sekali, hamek kau, memang org tengah berpusu-pusu kuar dari masjid. jadi, boleh bayangkanlah perasaan aku? aku ni dah la anak dara dari kayangan...mane bleh berada di kelompok lelaki ramai2. kalau yg kuar tu atuk2, pakcik2 je takpe, aku boleh wat sopan2 je. ini abang2 yg kerje2 kat sekitar kawasan perumahan aku ni yg berlambak. control aku ok. sopan tahap gaban.
.
walaupun dalam kete, again aku anak dara dari kayangan ini pemalu ok, segan aku orang pandang2 macam ni. bayangkan aku bersesak2 di celahan lelaki2 itu...hoh, mesti kene hamun didalam hati oleh mereka. mesti mereka berkata ; 'gadis mane la menyibuk time2 org balik semayang nih, wat semak jalan je'... kan?kan?kan? betul tak?
.
oh...kenapalah anak sedaraku berperangai begini. end nye, aku warning dia, next week tumpang letak barang kat umah kawan, cik na tak koser nak anto dah. umah dekat je sebenarnye, tapi kerana skema dan sentiasa mahu kelihatan smart dan hensem menawan, makanya dia tak mahu berpeluh2. karang sampai sekolah dah tak hensem. sudahnya? aku lah yang berpeluh... hei...anak..anak...loteh den...
-----
nota lebihan: seronok gak sebenarnye, abang2 nih kuar dari masjid ngan muka sucinye...maklumlah lepas ngadap Tuhan...sejuk hati I menghayatinya....muahahaha...aku kah yg gedik jugak akhirnya? :)
.

Thursday, January 22, 2009

aku n muka yang bertukar...

pink jaranglah termasuk dalam kaler-kaler fav aku,
tapi aku macam teringin lak nak tengok blog aku ni macam girly2,
act takdela girly mane pon,
geli mungkin la kot kan...

-----

kebelakangan ini hati sedikit gelisah...
kanapa?
entah...

-----

hari ini seorang memberitahu aku,
janganlah berputus asa,
terima kasih encik...
saya amat hargainya....

-----

jadi, tuntutlah ilmu hingga ke negeri cina...
kenapa cina?
mungkin kerana temboknya panjang sangat... :)

Wednesday, January 21, 2009

aku n dah terkena...



kawan-kawan,ini namanya bunga kantan...bahasa jawanya :
kecombrang

heheh....

memang lama...

memang bersawang...

muahahaha....

sekali dah kene smash ngan akak epal...

orait...orait...saye update...


saya sedang berhirbenasi sebenarnya...

mencari impian yang tertinggal di belakang...

mancari cebisan2 kenangan yang membahagiakan...

mengajar diri yang ketinggalan...


lelah...


begitulah...

Saturday, January 3, 2009

ina n happy new year!!!

happy new year everybody!!!
tahun baru,
awal muharram,
semuanya baru,
tapi....
aku tetap lama...
mungkin hidup saja yang baru,
mungkin hati saja yang baru,
mungkin diri saja yang baru,
mungkin berat saja yang baru,
mungkin perasaan saja yang baru,
mungkin semuanya baru ke????
mungkin sahaja....
tapi...
jauh di sudut hati....
aku mengharapkan...
segala yang mungkin itu akan jadi kenyataan...
AMIN....
*bilala nak rajin menaip blog secara tetap....
rajin, ina rajin!!!