Wednesday, December 30, 2009

aku n day end...

haha...
my sister dah balik pun dari haji.
finally...i am failed to update about her absent last month.
tah hape2 heh....

i've wrote some. tapi banyaknye tinggal dalam lappy saje...tinggal kenangan. my sister didn't read my blog anyway. so tak de hal lah... biar saja jadi sejarah dalam lappy saje.

......

berjalan-jalan dalam fb just now. tibe2 terasa sangat lonely n sadis yang teramat. seem like everyone has found their happiness.

sedih kah? takdela...cume agak jeles sikit. i am sooo lost. dah tak tau dah dok kat mana.

.......

next week i'll be starting again all the things i have done before.
sedia? entahlah...
harapan? taktaulah...
cume berharap yang sangat terbaik saje. sangat2...
.......

penat lah!

.......

senyum ina! senyum!

......

Friday, November 20, 2009

aku n day2: amir sudah demam hu...

Aku macam malas nak taip panjang-panjang. Hari ni update bergamabr jek.

My dear nephew sudah demam hari ini. My mom bawak gi jumpa doktor. Sekali...amek kau. 5 botol ubat sekali kasi. Macam la anak saudara aku tu besar sangat nak makan ubat banyak-banyak. Heh. Cakap banyak tak boleh, aku bukan doktor....huhu....

~ sederet ubat. ada lagi satu aku tak masukkan sekali dalam gambar. Bapok besar doktor tu kasik antibiotik. Aku pun tak terhabis nak minum rasanya...huhu.... ~

~ muka seposen. Seharian lembik je mamat ni. Nak wat pape pon semua orang angkat. Kalau tak baring je depan sofa. Before masuk tidur tadi dia dah selamat muntah satu round. Makcik bibik yang degil tu takmau dengar cakap. Kak long aku dah cakap jangan bagi minum susu lagi, perut dia tengah tak sedap, dengan kahaknya semua. Dasar degil. Bagi jugak. Hah, last-last, belum habis sebotol Amir dah muntah. Dia jugak la yang kene membasuhnya esok. Siapa suruh carik pasal. Kak Long aku dah siap suap nasi dah, dah kenyang dah budak tu. Nak jugak tayang degil dia. Bengkek gak aku. mentang-mentang kakak aku tak de. Nak tunjuk terer plak. Sekeh kang. Huh. ~

~ Ibu peluk Amir. Semalam. Kat Kelana Jaya ~


~ Bila ntah aku amek gamba ni. Mamat ni kemain payah nak ambik gamba dia sekarang. Kadang-kadang je nak dapat gamba maha comel macam ni :D ~



~ Finally...dah lama tak tayang gamba sendiri dalam blog sendiri.... hehe :D ~

.......
nite all.... ;P
.......

Thursday, November 19, 2009

aku n day1:pemergian yang sayu.

Hari ni kakak aku no 2 selamat berlepas ke tanah suci. Saat aku menaip entri ni, rasanya dia ada satu jam lagi nak sampai Jeddah. Semoga kakak aku sihat n tenang mengerjakan ibadah haji. Amin...

Masa peluk aku tadi dia cuma cakap, 'cik na mesti sihat sepanjang sebulan ni. cik na kena jaga semua orang'....besar weh...sangat besar tanggungjawab ho...

Dia meninggalkan aku dengan beberapa perkara yang membuatkan aku rasa aku sangat dewasa.

1. anak-anak :
payah betul rasanya nak pikul tanggungjawab yang satu ni. Aku dahla tak kawin lagi, apetah lagilah mengandung kan. Apalah sangat yang aku tau bab ni. Doakan la ye kawan-kawan semuga aku berjaya jaga anak-anak aku tu dengan baik, sihat macam sekarang ni...amin...

2. kereta :
kereta aku n kereta dia sangatla no problem aku nak jaga. Kereta abang aku? ape cerita tah la. Semua orang pon takmau bawak kereta tu. Ade ke kakak aku suh bawak anak-anak dia gi jenjalan naik kereta tu...isk. Ngeri. Rasanya dok je la depan rumah. Diam-diam sepanjang sebualn. Yakk!!kene lepuk ngan kakak aku kang.huhu.

3. rumah :
yang ini takpe, senang nak jaga. Duduk je diam atas tanah. Amin.

4. bil-bil :
banyak hoh. Baru aku tau macam-macam kakak aku bayar sebulan. Rasa macam tak mau kerja, tak mau kawin pulak. pening kepala aku heh.

5. kad ATM :
hahak. yang ini aku paling suka. Miahahaha....uops. Ada limit oke. Siap ada buku lagi. Sila tulis semua expenses okay cik na...baek....

Kejadian Kelana Jaya:
Aqil nangis bersungguh-sungguh. Sebab dia semua orang jadi sebak. Sampai terduduk-duduk dia menangis. Aku tak tau la apa perasaan kakak aku. Sangat aneh aku rasa bila abang ngah aku pun nangis sekali. Abang ngah aku sangat cool orangnya. Senyum je selalunya. Hari ni sangat pelik.

Amir berbain dengan belon dengan seronoknya. Agak aneh juga dia melambai-lambai ibu n ayah dengan selamba. Tak nangis langsung. Harap-harap menjaga dia sebulan ini akan dipermuddahkan ALLAH. Semuga dia tak demam-demam, nangis-nangis rindu dan sebagainya.

Arif....belum nampak apa-apa tindak balas. Mungkin tak berapa teringat sebab ada anak-anak k.long, ada mak long, pak long, cik na n nenek. Harap-harap dia juga okay saja sepanjang sebulan ini.

Afiq....Ya ALLAH, bantulah hambamu ini menghadapi dugaan ini. Lembutkanlah hatinya Ya ALLAH. Seriously...aku betul-betul harap dia tak lari jauh dari kami. Harap-harap Tuhan tunjukkan jalan untuk dia kembali dekat pada kami...amin...

......

Yep! hari ini adalah hari yang sebak untuk aku. Kakak aku tinggalkan kami seketika. Tapi aku rasa banyak sangat benda yang aku kena jaga.

how i wish i have someone untuk bersandar seketika...

.....

oh. untuk Kak Ngah, kalau-kalau terbaca : Ina dah rakam semua orang nyer kata-kata tinggalan dalam kamera. Do watch it when you miss us....

Luv u sis.

oh. doakan juga Ina cepat dapat jodoh oke...:D

......

Friday, November 13, 2009

aku n pilihan perlu dilakukan segara.

Meniti setiap baris tulisan itu, aku jadi kelu. Betapa indah setiap perkataan yang disusun menjadi jadi satu ayat. Membacanya umpama meniti di atas seutas rantai mutiara yang berkilauan. Indah dan menawan.

Wah gitu. Bila terjumpa blog yang macam cerita novel atau seperti berada atas kayangan(tau ke kayangan tu macam mana?) tiba-tiba je aku jadi emo sekali. Tiba-tiba je aku jadi macam nak menulis dengan gaya yang macam-macam sama....heh.memang cepat terpengaruh.huhu.

......

Okay. Tadi siang merangkap juga dah semalam la kan. Kakak HR itu sudah call mahu confirm. Jadi...apa yang harus aku lakukan? Arh...pening-pening....

......

Esok aku ada kerja. Jumpa adik-adik sekolah rendah lagi as usual. Tapi, esok punya adik-adik tak pernah jumpa punya. Modul pon encik boss tak sempat cerita. Suppose aku dah masuk tido sebab esok kenalah kelihatan ceria. Tapi, apa kes masih menghadap lappy lagi ni?

Oke. Mahu tidur sudeh....suddenly macam rindu. Tapi tak tahu rindu itu untuk siapa. Layan Conan je lah...rindu kat Conan kot...hiks!

......

Selamat malam. Erk...dah pagi kot. :D

......

Tuesday, November 10, 2009

aku n pilih!pilih!pilih!

walau kita dihadapkan,

dengan pelbagai pilihan,

mengapa sering terjadi,


pilihan tak menepati...

hingga amat menakutkan,

menghadapi masa depan,

lalalala....


......

okay,

aku sangat risau menghadapi masa depan sekarang ini.

urgh...sangat banyak perkara mengganggu akal n mental


......

pilihan:

1. duduk diam2 n kembali ke masa lepas n perbaiki apa yang salah?

2. cuba sesuatu yang baru yang agak susah untuk disembunyikan n akan memakan diri sendiri?

3. cuba, teruskan, kembali ke masa lampau kemudian?

4. cekik leher sendiri n menghadapi bakal kemungkinan?

5. lenyapkan diri?


.....

istikharah rite?


.....

fuh..fuh...fuhhhhh......


.....

penin kepalo den...haih.


......




Friday, November 6, 2009

aku n back again yang kali ke berapa entah.

Lappy sudah kembali ke rumah. Dah tak excited sebab dah tak ada mood. Sakit jiwa sebab banyak sangat kerja nak kena buat tapi orang tak faham. Dah. Malas dah nak cakap. Tag ini adalah entri pending yang buat tak habis 2 minggu lepas.

.....

Rules: It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag twenty people.

Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real...nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.

.....

1. What is your name : Roslina Hayati

2. A four Letter Word : Rose

3. A boy's Name : Rosli (I've always dreaming to have a bf name as d same as my name...a long time ago of course)

4. A girl's Name : Rosaline

5. An occupation : Raja (like King or Sultan...heheh)

6. A colour : Red for red rose...anyone??

7. Something you'll wear : Rosy coloured pyjama

9. A food : Rojak (aahhh...paling best Rojak Manjung. Macam-macam ada....pernah makan? Jom pi Manjung...)

10. Something found in the bathroom: Raga toiletries yang ada sabun, shampoo, berus gigi, ubat gigi, pencuci muka, ______ sila isi sendiri yang lain2 ...

11. A place : Rome (siapa nak bawak aku g jenjalan kat sana angkat tangan!)

12. A reason for being late: Rasa sakit perut lak tiba-tiba..*wink.wink*

13. Something you'd shout : - ade ke curse yang start with R???suci tau R ni...suci...

14. A movie title : rryHa rPotte (sila susun...aci tak?)

15. Something you drink : Raspberry ice with lemon (sedapkah?)

16. A musical group : Rockerama...hahak. Tatau la kumpulan apa.

17. An animal : Rama-rama

18. A street name : Jalan Roket

19. A type of car : Rav-4 from Toyota

20. The title of a song : Rasa sayang hei, rasa sayang, sayang hei....aaaahhh nyanyi sendirilah.


Nak tag Khairil, Nani n Diya.

......

Doing a tag when you're not in a good mood is no fun at all. That's it.

......

I'm away for almost two weeks. Online di office adalah sangat menyeksakan. Almost everybody has writing a lot in their blogs. I'm spending the whole night finishing blog-walking-reading my favorite blog. Sakit mata hoh.

.....

Sigh...I'm totally not in a good mood.

.....

Tak boleh sambung dah. Will continue my writing some other time.

.....

***aku syak bibik kakak aku memang salu dera anak sedara aku. sekejap-sekejap aku dengar amir meraung macam nak pecah anak tekak. Bila aku kuar bilik tetibe je banyak pulak dalih dia. Urrghh!!rasa nak sepak orang sampai bisu. Boleh tak?


.....

Thursday, October 22, 2009

aku n my adorable nephew.

Okay. Seminggu dah. Cita-cita hari tu konon-konon nak update hari-hari. Masaalah aku ni, kalau ramai orang dalam rumah aku, mulala aku malas nak mengarang. Yep, nobody in my family read this. Oh n aku juga tak mau pun kalau mereka baca tulisan aku ni. No..no..no...tak sesuwai oke.

Last Monday, my uncle antara jemaah haji pertama yang berlepas ke Mekah untuk menunaikan haji. He n my makcik. So, fren....help me n pray for their safety oke. Thanks. Muah2...for you guys. Heheh.

We were sending them off at 1 am at Kelana Jaya. Tabung Haji Kelana Jaya to be exact. Why eh Tabung Haji? Sebab nak pergi haji kena menabung ye? Comel sungguh. Oke, sambung. Check in memang sangat awal, tapi mereka berlepas (pesawat naik ke udara dari KLIA) jam 12 pm esoknya. Masak my uncle duduk kat Tabung Haji tu. Oh tapi, before terbang dia sempat sms yang dia dapat salam dengan Agung masa kat KJ(Kelana Jaya oke, bukan Khairi Jamaluddin.ops!!). Bertuah.

Heheh...memang entri hari ini adalah perkara random.

Okay, berkaitan tajuk.

A few days ago. Amir. Nak masuk tido dah. Biasa before masuk tido dia akan make sure dia bawak semua bekalan naik ke katil. Bekalan tersebut adalah :

- winnie (bantal winnie the pooh given by ex to me..huhu),

-ulat (an ulat yang ada tulis alphabet kat setiap kaki dia n its colorfull),

-CJ (yep,patung CJ7-bought kat Hong Kong tapi mata dah tercabut, kepala sudah koyak),

-harimau n lembu (a gift from Qatar airlines)

-n a bottle of milk-a must!(kadang-kadang sirap, kadang-kadang air masak je).

Semua barang-barang ni biasanya bertaburan kat hall je. So, before tidur, dia akan pegi kutip semua harta dia ni bawak naik atas katil.

Di hari kejadian, aku baru balik kerja. Lepaklah depan tv. Everybody macam dah tidur sebab senyap je rumah. Suddenly he turun bawah. He asked me to pour him a bottle of milk. Oke, 3 minit siap.

Pastu dengan susu di tangan, dia pun g kutip semua barang-barang tadi. Ikut priority, from top oke. Dah peluk winnie n ulat n pegang botol, his hand dah penuh la. Oh, dua-dua benda tu memang besar untuk dia. Aku tak tengok pun dia g kutip semua tu sebab aku tengah nonton apetah yang best sangat sampai tak boleh kalih mata.

Suddenly I heard he say something unexpected to CJ. N tau dia cakap apa? He tepuk-tepuk CJ tu sikit macam nak dodoi gitu n said : 'CJ jangan nangis tau, Amir nak tido kat atas.CJ tido kat bawah ya' N he is 2 n half years old. Aku macam terkedu taktau nak cakap apa. Nobody in my house yang ajar dia cakap macam tu. N selama ni tak pernah pulak dengar dia bermonolog dengan 'kawan-kawan' dia tu. Tiba-tiba aku rasa, oh, anak sedara I dah besar la...i dah tua la...huhu.hoh. apa kaitan?

So...that is my little nephew. Sekarang dah pandai cakap, Tuhan saje yang tau apa dia merepek sorang2. Tuhan saja yang tau perasaan bercampur baur bila dia menjawab soalan kitorang dengan gaya sangat orang dewasa. Kadang-kadang sampai tak tau nak react macam mana. Nak gelak ke, nak terkejut ke. He is so adorable. My nephew. Amir.

Okay, tak berkaitan tajuk.

Hari ini aku melihat berita hampa. Takpe, takpe, ade lagi yang lain. Cuba lagi Ina. Jangan down lagi...tapi, teras sangat down sekarang ini. Sehingga terasa muka lebih masam dari epal hijau. Huh!

Dah...dah...tamat.

Lain kali pulak sambung bebel. Oh n fia, nanti la I wat tag u oke. Susahla nak start ngan R. Heheh.

Nite u olls...da...~~

Saturday, October 17, 2009

aku n quick update~

I'm going back to kampong. Sejak raya ni first time nak balik kampong. Murka mak I kat kampong...huhu...

Aku masih lagi pening-pening mencari sesuatu. Oh bukan, memegang dah bertahan dengan sesuatu itu dengan kuat. Macam susah juga sebenarnya.

Jadi...semua...please aminkan lagi sekali ramai-ramai semoga aku mendapat sesuatu itu dengan kadar yang lebih pantas. Dan aku dapat bertahan dengan sesuatu itu dengan lebih lama. Tapi...januari macam menjajnjikan sesuatu....

Argh...fenin...fenin....

......

Da~~

......


 

Friday, October 16, 2009

aku n raya!raya!raya!

esok,
tapi hari ni nak wish dulu...

Happy Deepavali semua!!!
heheh.

ape kes Hot FM layan lagu Hindustan pagi2 ni?
tapi orait jugak la....saya pun dah lama jugak tak dengar lagu hindustan ni...

sempena deepavali ini saya ingin menujukan lagu ini untuk anda :



saya memang suka sangat dengan cerita yang satu ni. semua baju cantik-cantik. tapi, yang paling saya suka jalan ceritanya.

saya suka every single part dalam cerita ni. dari awal sampai habis. kenapa ya saya suka sangat. saya rasa cerita ini antara cerita hindustan yang tidak terlalu berkenaan cerita dua jantina, tapi lebih pada cerita keluarga. ada la juga cerita dua jantina, tapi tak banyak dan tak keterlaluan. tak adala scene nangis-nangis n merana tahap melampau sebab mak ayah halang percintaan, atau orang jahat sabotaj percintaan, siap ada culik heroin, pukul hero, lepas tu semua lagu dalam cerita pasal bercinta. ada...tapi tak banyak.

ceritanya betul-betul berkisar pasal keluarga. oh...saya tak boleh bayangkan ye, saya terpaksa duduk jauh-jauh nun di negara orang sana hanya kerana suami saya tak nak balik jumpa mak ayah dia. keras betul hati. tapi saya boleh bayangkan duduk di luar negara. sebab saya memang teringin sekali merasa duduk di luar negara. ha, kalau dapat duduk kat tempat yang ala-ala kampung tu lagi best. yang ada padang luas seluas-luasnya, ada bukit bukau landai-landai, siap boleh panjat. rumah pulak yang country habis. yang hiasan dalamnya memang klasik. cat biru lembut dengan semua bingkai tingkap warna putih. lepas tu bunga-bunga penuh atas meja, atas almari. bau dalam rumah pun bau yang lembut-lembut je, macam lavender ke, rose ke. lepas tu keliling rumah haruslah ada banyak pokok bunga rimbun-rimbun. depan rumah mesti ada sebatang pokok besar yang rimbun yang boleh gantung buaian kat dahan dia. okay, cukup. ina, berangan memang terer...huhu.

berbalik pada kabhi kushi kabhi gham. masa zaman kejatuhan, zaman hati rasa nak sadih je dulu, saya memang suka menonton cerita ini. tujuan utama? haruslah sebab nak menangis. seingat saya cerita ini je lah pun yang saya tonton sampai menangis tersedu-sedu. saya jarang menangis sebab cerita cinta. sebab saya rasa tak cukup sedih. cerita cinta saya pun saya nangis sekali je. betul-betul sekali je, itupun masa 'dia' telefon. lepas tu saya tak pernah menangis dah. saya tak boleh nak menangis sebab saya rasa tak patut nak bazir air mata untuk dia. habis-habis pun saya rasa nak meletup macam semalam je. lepas tu saya dah lupa balik. masa awal-awal dulu, memang hari-hari nak marah, hari-hari geram je. masa tu macam-macam strategi saya rancang nak deritakan hidup dia. siap rancang nak bom lah, apelah. rancangan yang rasa paling hebat, saya boleh fikir nak pergi kenduri kahwin dia, siram dia dengan cat warna merah depan-depan semua saudara mara dia. heheh. memang sewel kalau ingat-ingat balik masa tu. orang lain putus cinta, termenung sana, termenung sini, meraung-raung, menangis-nangis sedih...saya boleh pula hari-hari rancang macam mana nak susahkan hidup dia. sampai kawan-kawan pun mungkin rasa pelik tengok saya tak sedihpun. sebenarnya ada la sedih juga, tipulah tak sedih kan? tapi saya selalu ingatkan diri saya, kalau saya sedih-sedih, nangis-nangis kat sini, dia kat sana entah ingat tak pada saya. semestinya tak ingat sebab dia dah ada orang lain kan? jadi, tak payah. tak perlu memangis untuk dia.

haha...okay, kembali lagi pada kkkg. jadi, begitulah, bila saya rasa nak menangis, saja-saja nak bersihkan hati, saja-saja nak hiba-hiba, saya tontonlah cerita ini. sebab bila tengok cerita pasal family je saya rasa sedih. saya tak berapa ingat, mungkin masa tingkatan 4 masa cerita ni release. kakak ipar saya bawa saya tengok cerita ni di pawagam. yup, pawagam kawan-kawan. masa itu saya memang gila tengok cerita hindustan.

kalau tak silap kami pergi sunway pyramid. zaman dulu-dulu lagi, masa parking lot dia hodoh lagi tak macam sekarang dah cantik berwarna-warni. sangat menarik parking lot macam kindergarden. heheh. okay, teruskan. so, kami pun pergilah menonton kkkg di panggung wayang. memang lebih touching dalam pawagam. dalam gelap-gelap macam tu lagilah hati senang nak sayu. sebak je bila sampai part-part sedih tu.

tapi, saya memang rasa terencat betul nak menangis time tu. sebabnya, depan, belakang n tepi saya adalah lelaki. itu tak apa lah lagikan, lagipun mana ada pawagam kat Malaysia ni yang asingkan lelaki dan perempuan kan. yang tak boleh terima tu, abang-abang ni bantai nangis lagi teruk dari saya. betul-betul nangis tau. bukan yang buat-buat punya tu. sebab bila dah bunyi srot..sret...srot...sret...saya pun tolehla...ingatkan perempuan, sekali lelaki. aiseh....sangat tak macho okay! haha!

bila ingat-ingat balik memang kelakar. saya hampir-hampir je hulur tisu kat abang-abang(abangla pasal time tu i baru form 4 kan) tu. saya tak ingat yang belah mana, mungkin yang di hadapan saya, siap girlfriend dia yang pujuk. tepuk-tepuk bahu dia...memang syahdu la abang tu. tapi, bila dah nak sampai habis tu, saya perasan la cepat-cepat masing-masing duduk tegak. macam tak menangis la kan. agaknya abang sebelah saya tu tak segan nak nangis sebab yang duduk sebelah dia ni budak sekolah je. huhu...kesian abang-abang tu...sangat tak maskulin.

eh..eh..tapi nanti ada la yang nak marah saya kan? mesti nak cakap lelaki pun ada perasaan tau. lelaki pun boleh nangis tau. macam shah rukh khan tu. rasanya dia lagi teror menangis dari saya. oaky, okay....betul lelaki pun ada perasaan. boleh nangis juga. tapi....tengok cerita hindustan pun boleh menangis...memang saya rasa lawak. maaflah.

oh, cerita pasal lelaki boleh menangis, saya teringat x-bf saya. yelah, dia yang saya cerita semalam. kalau kami gaduh-gaduh, selalunya dia yang nangis. dia boleh pujuk saya dengan menangis. tah hape-hape kan? nasib baik tak kawin dengan dia. memang tak cool. eh..kenapalah saya cerita pasal dia. okay, takpela...sebab dia baru cari pasal semalam, saya mestila jadi teringat kan? saya mestila jadi nak tercerita kan? jadi, kamu baca sajalah.

oh, semalam juga saya tiba-tiba terancang nak pergi tempat dia, nak pergi jumpa wife dia, nak rosakkan hidup dia lagi. haha! kan saya dah cakap, saya ni bukanlah sedih sangat. lebih pada nak balas dendam je. tapi, rancang je la...tak adanya rancangan tu nak dijalankan. tak mungkin terlaksana punya. sebab saya tak naklah susahkan hidup saya. saya pun tak adalah kejam sangat nak rosakkan rumah tangga orang kan? esok-esok orang pulak buat kat saya, tak ke haru?

hai.....tak habis lagi hot FM ni. habis semua lagu hindustan yang saya suka dimainkan. wah...seronoknya pagi-pagi ni layan hindustan. hehe...jadi semua...mari dengar lagu hindustan.

'koi mili gaya...koi mili gaya...lalalalala....'-kuch kuch hota hai

XD

.........

Thursday, October 15, 2009

aku n mental mesti kuat...


oh..terjumpa satu blog ni...
terminat dengan tajuk blog itu.
sebab...
memang mental saya rasa kurang kuat skang ni....
hari ini, tadi. baru je. labih kurang 3 jam yang lepas.saya check email.
sejak beberapa hari ni saya memang rajin check email. sebab saya memang menunggu sesuatu. okay, abaikan yang itu.
berbalik kepada cerita yang saya nak cerita. makanya, harini saya bukalah email saya. teruslah check di inbox. dan....di situ tertulis ada 6 new mesage. dan....di situ juga ada 2 mesej yang saya memang tak nak, tak pernah terfikir, perkara terakhir dalam dunia yang saya memang tak mahu dapat.
ada dua. satu 'dia' jemput saya masuk web ape tah, invite jadi kawan 'dia'. satu lagi, 'dia' berjaya mencari jejak saya dalam facebook. dan tertunya request saya untuk add dia dalam facebook pula.
waktu itu...hanya Tuhan yang tahu apa perasaan saya. tak terbayang rasa hati saya. Hari saya yang sungguh tenang hari ini, hari saya yang sungguh elok hari ini, tiba-tiba sahaja seperti ada guruh berdentum-dentum. Terasa hari saya hari ini umpama dilanggar ribut taufan, badai tsunami segala... Ya Allah... apa la salah saya hari ni...
Sesungguhnya saya memang tak nak ada apa-apa kaitan lagi dengan 'dia'. Saya tak nak tahu apa-apa langsung pasal diri dia. Saya tak nak dia tahu apa-apa lagi pasal saya. Saya dah buang dia dari hidup saya lama dulu. Saya dah buang dia dari senarai ym saya, buang dia dari senarai kawan saya dalam friendster, buang dia dari senarai kenalan saya di yahoo mail, buang semua email dia, buang dia dalam senarai nombor telefon bimbit saya dan lebih penting dia dari fikiran saya, ingatan saya. Saya mungkin kejam dengan buang dia terus. tapi percayalah dia lebih kejam sewaktu dia membuang saya dulu.
jadi, hari ini, umpama ribut badai melanda, saya rasa hati saya sangat sakit.
Saya tak tahu apa perasaan dia sekarang. saya tak tahu apa motif dia mencari saya. saya tak mahu tahu juga. Apa yang saya tahu hati saya benar-benar terhiris lagi sekali. Umpama luka lama itu kembali berdarah. Macam terasa-rasa balik sakitnya hati saya selama 2 tahun dia melukakan hati saya.
Terasa bergetar jari saya menaip sekarang ini. Maafkanlah saya Tuhan kerana tak mampu melupakan rasa sakit hati saya. sungguh saya belum lupa. Sungguh saya rasa sangat pedih. Dan rasa itu, saya masih rasa sampai sekarang.
Dan hari ini, saya melihat bukti dia bahagia. Bukti dia dah membuang saya tanpa ada rasa bersalah sebab dia masih berani, masih sampai hati mencari saya. Dan hari ini dia telah menunjukkan gambar anak dia. Sungguh, memang comel. Tapi, maaflah baby, ayah kamu terlalu kejam untuk saya maafkan.
oh....saya dah delete dua-dua mesej tersebut. saya delete juga request dia dalam facebook. juga saya dah block dia dari cari profile saya dalam facebook. tamat.
Hati saya sangat sakit hari ini.
Hati saya sangat pedih hari ini.
Hati saya sekali lagi hari ini mengiakan lagi sekali...kenyataan yang dia memanglah adalah seorang yang sangat kejam.
Saya benci.
Tiba-tiba hari ini saya jumpa blog itu. Betul.
Mental mesti kuat.
Jadi...betul, mental mesti kuat. Kuat Ina! Kuat!!
........



Wednesday, October 14, 2009

aku n semangat untuk hidup...

hidup....memang perlukan sesuatu.
sesuatu yang akan buat kita rasa nak hidup.
something that makes us feel alive.
sebab, tanpa sesuatu tu
hidup memang bosan.
hidup memang rasa bosan.
bosan yang teramat.

sesuatu datang dalam macam2 bentuk.
datang dalam macam2 pakej.

sesuatu yang saya perlukan.
rasanya macam saya terjumpa.
hari tu.

harap2...ia terus menjadi sesuatu.
terus.
harap-harap....

semua...aminkan oke...
AMIN......

.......

Monday, September 28, 2009

aku n bila raya rasa sangat lame...


 

Kenapa raya kali ini sangat lame?

Sebab: Saya demam di hari raya. Rasa sangat tak selesa. Pergi beraya rumah saudara, batuk sini, batuk sana. Hamper saja nak pakai mask di hari raya. Yelah...kalau berjangkit kepada saudara mara yang lain kan haru? Tapi...tak kanlah nak pergi beraya dengan mask di muka kn? Nanti semua mak cik2 tak kenal pada saya. Habislah.

Kesudahan : raya dengan mood yang tidak berapa ceria. Tekak rasa perit. Haih. Memang sepanjang seminggu cuti ini saya asyik impikan bantal sahaja. Tapikan...dalam sakit2 ni, saya masih lagi beraya sakan juga. Walaupun tak berapa ceria, saya masih juga ke hulu, ke hilir beraya. Sempat juga membawa emak berjalan2 keliling Sabak Bernam. Sampai juga ke Perak. Maklumlah...raya ini kakak saya beraya nun jauh di Negara orang, jadi sayalah yang menjaga kereta dia. Selalu2 bawak kereta manual, bila dapat bawa kereta auto, seperti orang mengantuk di sorong bantallah...habis semua saudara saya ajak emak pergi beraya. Sebenarnya bukanlah nak sangat beraya, sebab badan pun tak berapa sihat. Tapi excited sebab bawak kereta orang. Heheh. Sudahnya kereta saya di rumah berdebu, seminggu tak gerak...kesian kereta saya..huhu...

Hari ini : oohhh..sungguh Monday blues...tak bersemangat langsung sebab seminggu menjadi tidak sihat. Oh, hari ini saya masih lagi rock star ye kawan-kawan...suara masih tenggelam timbul lagi...macam chips more. Kejap ada, kejap takde.

Menarik: haaa...yang menariknya, bila tak sihat, selera pon tak ada. Jadi, tahun ini buat julung2 kalinya, saya menyambut Syawal tanpa perlu risau berat badan naik mendadak..heheh. Yang ini memang saya suka sangat. Hari raya pertama cuma menjamah rendang+nasi himpit 1 pinggan sahaja. Raya kedua cuma makan kuih raya n minum air sikit juga. Raya ketiga baru ada selera sikit sebab emak masak nasi dagang. Seterusnya makan cuma cubit2 sana, cubit2 sini. Hari ini pon cuma minum air masak je pagi tadi...huhu...macam kronik sunggu ye? Sebenarnya tidaklah teruk sangat demam saya. Tapi, sebab tekak sakit n dah jadi rock star selama seminggu...makan pon jadi tak selera.

Persoalan : tapi...kenapa tak kurus juga ya? Muskil betul. Hahaha...


 

......

Gambar raya? Tak payahlah...muka sangat sememeh sebab asyik batuk2 dengan dasyat samapai senget2 tudung. Haha.


 

......

Thursday, September 17, 2009

aku n bila demam tiba tiga hari sebelum raya tanpa ada teman menemani.....

Ntah la kat mana silapnya...semalam elok je sihat g jenjalan bersama seorang sahabat. Melintasi celah-celahan baju yang berwarna warni, berhenti sebentar melihat-lihat harga yang kurang masuk akal...alih2 balik rumah demam pula.

Hari ni cita2 di hati sekali lagi ingin mendapatkan apa yang berkenan di hati. Tengok2 lepas subuh boleh pulak tergolek sampai 11 pagi. Badan rasa lembik lemah. Tulang2 terasa macam nak luruh...

Kadang2 ujian Tuhan ni datang tanpa disangka2...n seharusnya aku juga redha sahaja...oke, jangan salah sangka. Memang redha sahaja dengan demam ini. Sekurang2nya boleh merehatkan badan yang keletihan...betul, sungguh aku penat.

Penat memikirkan keadaan sekeliling yang kemendungan. Penat melayan segenap perasaan yang datang bertandang. Penat memujuk hati kerana semua persoalan...sungguh aku penat.

Sakit. Selalu membuat aku berfikir. Jika mata terlalu degil untuk berehat, maka fikiran melayang2 mencari jawapan. Kenapa begitu? Kenapa begini? Perlu kah begitu? Berlukah begini? Apakah tiada simpati dalam hatinya? Aku yang besar ini kerdil sungguh aku dimatanya.

Tolonglah aku. Aku tak mampu merungkaikan lara dihatinya. Aku tak mampu membuat dia ketawa di kala aku juga mengalirkan air matanya. Kenapa mereka tegar. Tegar sekali membiarkan hatinya terluka?

Kadang2 teringin aku memohon pada mereka. Kasihanilah dia. Usianya sudah terlalu lama...ah,aku tak sanggup nak membayangkan ketentuan Tuhan yang satu itu. Tapi, adakah aku saja yang berfikir begitu. Tidakkah kalian mengira garis2 kedutan di matanya? Di pipinya?

Kamu. Kamu. Kamu. Tolonglah...sekali ini berfikirlah untuk dirinya. Yang dah terlalu tua. Kalaulah aku mampu, tentu sekali aku mahu bahagiakan dia. Tapi kamu semua mampu. Tolonglah bahagiakan dia. Aku terlalu kecil untuk menegur kamu semua.

Dia yang kusayang...aku teringin memohon ampun. Aku sudah terlalu jauh dari dia. Semuga Tuhan memadamkan segala kecil hatinya padaku. Semoga Tuhan bahagiakan hatinya....dia...yang terpaling aku sayang.


......

Oke.tak elok menangis di bulan puasa. Aku berhenti di sini.


......

Oh ya, semua...sahabat2, teman2, Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk kamu semua. Maaf Zahir n Batin. Semoga Aidilfitri ini ceria, bahagia, untuk kamu semua..yang juga aku sayang... XD


......

Tuesday, September 15, 2009

aku n malam ini...ku sedang mimpi...


What should I do?

What should I really do?


What should I do so that you can understand?


That I love you to the point that I'm willing to give my life for you.


Do you know how I've been through my life?


If I could, I would like to hold you tight in my arms.


Do you know why I let myself be so patient?


Because I really hope,


I really hope that I can hold you tight


And feel you so close to me


Every single moment from dusk till dawn


What should I do?




.....


Okay...don't fall. It is 'THE ROSE'.

I'm definitely not so blunt to say all those words...yet...

Someday...maybe.... ^^ "


.....

Tuesday, September 8, 2009

aku n laziness....

yup.

kemalasan....

macam mana nak carik balik kerajinan???

to lazy to do anything.

waaahhhh!!!!help me!help me!

sengal!

tolong diri sendiri la kan?

back to :

"Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan mereka sendiri yang mengubahnya"

i am low...

???

out!

......

note : me juga tak faham.tak payah susah2 fahamkan oke. :D

......

Monday, August 17, 2009

aku n night that dark...too dark.

......


 

When night falls,

I want to ask my HATI...please beat softly.

I'm very tired to think,

I'm very tired to feel,

Let me be heartless...for this nite,

For my heart that beat crazily,

For my deepest heart to heal.

For my head to stop think,

HATI,

Please don't push,

Please don't break,

Please don't fall.

I'm too tired.

Please let me sit,

Please let me talk,

Please let me free.

I'm just too tired.

Slow d beat for me,

For my eyes,

For it not to cry,

For it to be cool,

For it to stop from falling.

HATI,

Please,

Please,

Please,

Be strong,

For I seem to lost it all,

The strength that left,

Too little to stand,

To walk or to dance,

I have very less of it,

Might be going to lose,

Every single of it.

HATI,

Please bertahan.


 

......

Pagi.

Miss.

So much.

XOXO

.....


 


 

Saturday, August 15, 2009

aku n 2 weeks yang suffer

lappy telah dipinjam orang untuk 2 minggu.
tiada source untuk blogging n facebooking.
menyebabkan :
jiwa kacau.
akibatnya:
blog terbengkalai selama 2 minggu.
facebook menghantar beratus2 notification (sengal)
terkini:
keterlampauan seronok mendapat kembali laptop disayangi,
menyebabkan pemilik blog masih belum tido jam 3:29 am,
mengahadap facebook n blog.
kesimpulan:
internet memang berhantu.
memang kesian pada pemilik blog ini...
cepat carikan dia teman dengan kadar pantas.
ade kene mengena ke?
hahak!
.........

Thursday, July 30, 2009

aku n pudding roti dan mentega

~ lebih kurang cenggini lah bentuknya ~

Mari belajar memasak....


Bahan-bahan:



  1. 3 biji telur bersaiz sederhana

  2. 600ml susu segar/susu cair pon boleh.

  3. Gula 2 sudu.

  4. 50g kismis (dipotong kecil tak nak pon takpe) atau chocolate chip (tak payah potong2,masukkan je)

  5. Mentega(untuk salut atas roti sekeping demi sekeping, depan n belakang)

  6. 10 keping roti (lagi sedap kalo tak buang tepi)

  7. Sedikit serbuk cinnamon (kayu manis)


Penyediaan:




  1. Pukul telur (tak yah kembang2) + susu segar + kismis@choc chip + gula = kacau n letak tepi.

  2. Sapukan mentega pada setiap keeping roti, depan dan belakang

  3. Susunkan roti dalam dulang pembakar n taburkan sedikit serbuk cinnamon pada setiap layer. Sikit je jangan banyak2, tak sedap.

  4. Tuangkan adunan 1 dalam dulang pembakar yang sama tadi (kalau letak kat dulang lain maka jadilah...tak taulah jadi ke tak)

  5. Biarkan roti berendam sambil bermain2 air dan berenang2 ke tepian....eh takde. Biarkan roti berendam selama 10-15 menet...tak payah lama2.karang kembang sangat.

  6. Kemudian bakarkan dulang tadi bersama2 isinya pada suhu 190 darjah celcius selama 25 menet.(agak2 la...jangan sampai garing sangat, jangan lembik sangat tak masak)

  7. Sedia untuk dihidang...tada...


Aku tatau exact berat segala bahan tu. Belasah jek. Ikutla sesedap rasa k. Kalau tak cukup manis, tambah gula,jangan tambah garam. Kalau tak cukup susu, tambahlah susu. Kalau rasa roti berenang2 dengan bahagia, tambah roti kasik tinggi sket. Lagi sedap + cantik kalau kismis atau choc chip tadi diletak di atas tiap2 layer. Kalau malas campur jek dalam adunan susu.

Kalau my sister yg buat, siap ada kuah susu sekali. Tapi kalau dah cukup rasa, manis semua ada, tak payah dah pakai kuah...

Gambau takdek. Gamba ni aku jumpe dalam calendar, tangkap pakai lappy nyer camera.
Resepi telah dicuba n amat delecious...silalah mencuba.

Selamat mencuba...

........

Saturday, July 25, 2009

aku n sarcastic kah?

Telah di tag oleh teacher Nani. Aku copy paste sahaja sekali dengan arahan2nya.

Honestly, aku tak berapa nak pandai jawab se'sarcastic' yang mungkin. Tapi, mungkin bolehlah. Sekali sekala bila ada satu jenis emosi melampau hadir... kalau tak sarcastic, kejam sikit mungkin.

.....

Objective: Are you mean and sarcastic? Have you ever answered people 'meanly' and sarcastically? If yes, show us how mean and sarcastic you are! If no, then you should try at least once in your life with this note.

Rule: Respond to these as sarcastic/mean as you could. (YR stands for Your Response.)

If an annoying person says:
1) I am cute.
YR: comel lagi katak puru dalam parit.

2) I am the most beautiful/handsome.
YR: iiyyyeee????masyaALLAH...cantik/hensemnye....aku!

3) See, everyone likes me because I am rich and famous!
YR: esok2 dah mati selai sepinggang jugak...bukan bawak ke kubur harta tu.

4) Unlike you, I am perfectly multi-skilled. I do everything very well from sports to academic thingy.
YR: oh ye ke? Boleh main bola sambil baca buku? Atau wat Add Math sambil berenang?

5) You don't know me? I am Bruneian artist; I have albums.
YR: album gambar ke?saya pun ada banyak.nak tengok?

If an annoying hot woman/man says:
1) I know you like me.
YR: kene ke? Berapa nak bayar saya kalau saya suka kamu?

2) What are you looking at? I am not interested in you!
YR: ada mata,tengoklah.nape?dengki?

3) Sorry, you are nice but seriously not my type!
YR: u r not my type either.any problems?

4) UNLESS you are rich, then don't dream that I will get a ride with you!
YR: owh? I pon memang tak naik motor mcm ni.tak hebat.

5) Look, I am pretty/handsome; I can make people hate you!
YR: iye?cubalah.nak tengok juga kamu hasut kawan2 saya.

If an annoying extremely ugly woman/man says:
1) I think you and I can make a good couple.
YR: why would I want to date u anyway?

2) May I have your cell phone? Please please please?
YR: beli sendiri.

3) Hi, wanna hang out? I want you to be with me the whole night.
YR: of cos. U boleh jadi balaci I. Nak?

4) What do you like about me?
YR: eehh??i suke ke kat u?

5) I want you to say that I am pretty/handsome and you like me sooooo much!
YR: mak I kata berdosa menipu...isk..isk..iskk...

If your enemy says:
1) Hi bitch!
YR: who? Me? Ingatkan u cakap dengan diri sendiri.

2) You smell like shit!
YR: saje je I sembur perfume bau u ni kat kasut i. Bagus hidung u ye, bau sendiri kat kaki I pon boleh u tangkap.

3) What an ugly creature you are!
YR: terima kasih...semoga Tuhan ampunkan dosa kamu.

4) I am going to kick your ass in this race for sure!
YR: u has to stand behind me to do that. N that means loosing.da~


If your annoying ex says:

1) I still love you...
YR: pegi mati.

2) I know you still love me!
YR: ha?mimpi ke?sewel?

3) Please, go back with me honey/hubby.
YR: esok.lepas kiamat okay?

4) Please call me...
YR: bak sini kredit RM10. Mampu ke?

5) The break up hurt me so much.
YR: oh ye ke? Tak mati pon?

( I think my answer do sound mean rather than sarcastic)

If an annoying salesperson says:
1) Wow! You are so pretty/handsome!
YR: huh,gila!

2) Seriously, I used this product and I've changed!
YR: patutla tak lawa...

3) We are giving a discount up to 50%!
YR: saya nak 100% diskaun.n free gift. Beli satu free satu boleh?

4) This one is good sir/madam. Buy sir/madam, buy.
YR: betul ke baik? Kalau rosak camne? Kalau tak boleh pakai? Kalau ada side effect? Kalau meletup ke? Ada insurans cover? Bla...bla...(sampai dia plak rasa annoying ngan aku...huhu...)

......

Seriously, sangat susah la Nani...huhu...n jawapan memang agak baik n tak berapa nak sarcastic. Kan?

......

Okay, nak tag semua yang baca blog ni. Ha.kamu yang baca kat facebook pon kene buat juga okay.

......

Friday, July 24, 2009

aku n coti...

~ kiki ~


semorang dah kecoh.

2 geng dah kena tutup.

alih2 dah sampai shah alam.

UiTM shah alam tutup???

bestnye semorang balik umah n bercuti..



..............

Monday, July 20, 2009

aku n benci.

Masa: 1.24 am

Hari : Isnin

Tarikh : 20 July 2009

Mode : Sakit hati

Perasaan : rasa nak melakukan kekejaman tahap tak boleh blah.

Kepada : manusia.

Ucapan : kalau aku jumpa kau sekarang...aku akan pastikan kau akan rasa menyesal sebab cari aku balik. Aku akan pastikan kau akan menyesal seumur hidup dengan apa yang kau dah buat. Aku pastikan hidup kau tak akan pernah bahagia seumur hidup kau. B*b*!!! Kau dengan binatang tu memang sama sepsis. Sebab apa? Sebab Tuhan memang jadikan binatang tu satu binatang yang haram. Perosak n bawak penyakit. Jadi kau dan binatang tu memang sama sifatnya. Aku benci kau. Jangan berani kacau aku. Jangan berani datang dalam hidup aku lagi. Jangan berani nak anggap aku boleh jadi kawan kau semula. Jangan berangan nak baik2 dengan aku. Jangan berani nak tayang2 hidup kau depan aku. Sebab aku memang benci.

......

Aku memang benci binatang perosak.

......

Saturday, July 18, 2009

aku n tag sebelum balik kampong...(tajuk pun sama,boleh?)

Sebab en.azizee telah menge'tag' aku sebelum dia balik kampong, so buatlah juga tag ni...sebab esok aku juga nak balik kampong.

Semestinya balik kampong aku lah, bukan kampong en.azizee...ape kes nak balik kampong orang lain sedangkan mak aku buat kenduri kat rumah aku di kampong aku...hahak..memang pening.

Aku rasa aku tak pernah kot buat tag. Tapi aku yakin aku adala beberapa kali telah di'tag' oleh beberapa kawan2 kat alam maya ni. Cumanya, aku tak tau lah kenapa selalu tersangkut. Aku wat tag separuh, pastu tinggal..terus dah tak edit n akhirnya lupa begitu sahaja....

Jadi hari ini...sebab aku pon lame tak hapdet, aku wat lah tag ni...kalau entri ni tersiar, maka akhirnya berjayalah aku melangsaikan satu tag. Boleh isytihar hari ini sebagai 'HARI TAG PERTAMA' , atau 'HARI PERTAMA INNAHAYATI BERJAYA MENJAWAB TAG (ceh,panjang gila, susah nak ingat) atau juga...'HARI INNAHAYATI BERTAG' atau juga....'HARI TAG LANGSAI' atau juga...'HARI INNAHAYATI DAN TAG'...atau mungkin juga...'HARI HAYATI TAG BERSEJARAH...atau juga....ah malas dah nak fikir. Karang tak siap juga tag nya...

Jadi..mari kita mulakan...(ketak, ketuk, bunyi jari menggeliat)

1.Apa perasaan anda sekarang?
- ngantuk. N juga geram tak dapat bukak barn buddy.


2.Saya nak makan?
- sekarang kenyang.


3.Saya tak suka?
- gelap

4.Impian saya?
- jauh lagi nak dicapai...

5.Haiwan yang saya tak suka?
- cicak


6.Saya harapkan?
- esok sy dapat jodoh...

7.Jika boleh putarkan masa?
- tak nak lah putar masa..pening.

8.Saya pada 10 tahun akan datang?
- insyaAllah menjadi tua...saya bukan Benjamin Button.

9.Handphone saya adalah sebuah?
- alat komunikasi...takkan ah sebuah kerusi plak kan?

10.Saya pernah bercinta sebanyak?
- tak penah...cepat buatkan saya jatuh cinta.

11.Saya suka pada?
- awan...

12.Kawan-kawan saya?
- semua dah tido kot masa ni...

13.Pernah dikhianati?
- hurmph...khianat eyh? Mungkin. Sebab bila ada kejadian kemalangan ke, ape2 ke kat kawasan dia, saya selalu check adakah dia mangsanya. Sebab kalau dia...saya rasa puas hati...mungkin la kot... jahatkan saya? Tak ah...sebab dia lagi jahat!

14.Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?
- tak nak buat apa2...biar Tuhan yang balas...tapi...lebih kurang macam kat atas tadi la jawapan dia.

  • Owh..dulu2 saya pernah macam nak pergi tempat dia kerja n depan2 'kawan' dia saya nak simbah dia ngan air longkang ke, air kumbahan ke, tapi, bila fikir saya geli nak pegang, jadi saya fikir nak simbah dia dengan cat minyak warna merah, masa tu hamper saya nekad sebab saya nak bagitau kat 'kawan' dia tu, yang dia ni penipu. Tapi...bila fikir2 balik...tak yah lah. Tak berbaloi n saya pulak yang akan Nampak macam cheap. So, biarlah dia bahagia....oh...oh..saya tak pernah nak biar dia bahagia. Okay, tukar. So, biarkan dia dengan hidup dia bersama 'kawan' dia. Saya tak nak amek tau. Tapi saya suka nak tau kalau dia tak bahagia...hahah!saya memang jahat n kejam. Tapi, sumpah pada dia sahaja. Tak ada orang lain.


     

15.Senaraikan 3 org untuk di tag:
- kamu, kamu n kamu...


 

Ha..siap sudah...wah..berjaya juga aku kejap aku, kejap saya, pening la ina ni...siapkan tag...


 

.............


 

Habis. Nak tido, esok mau kerja n balik kampong lepas kerja. Mata dah tak ngantuk plak. Camne?


 

.............

Wednesday, July 15, 2009

aku n wondering...



"Just wondering how a guy tend to hurt a heart n not even slightly feels guilty for it."

.............

Tuesday, July 14, 2009

aku n nak jugak sebok2...



"You Are Not Alone"

Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me
You never said goodbye
Someone tell me why
Did you have to go
And leave my world so cold

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

But you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
But you are not alone

'Lone, 'lone
Why, 'lone

Just the other night
I thought I heard you cry
Asking me to come
And hold you in my arms
I can hear your prayers
Your burdens I will bear
But first I need your hand
Then forever can begin

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
For you are not alone

Whisper three words and I'll come runnin'
And girl you know that I'll be there
I'll be there

You are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

For you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

For you are not alone...


.....

Oleh kerana boleh kata semua orang tulis entry pasal dia ni, aku juga mau sebok2 sama...

Tapi aku tamau citer ape2 pasal dia pasal aku tatau ape2 pon pasal dia, in fact aku takde la minat ngan dia.

Tapi, sebab lagu ni asyik berkumandang jek kat mana-mana, so aku teringin nak gak tampal bende alah ni kat sini, wat kenangan d masa depan...

Nway, aku suka memang lagu ni...

Pasal....

it feels so sincere. It does touch my heart in some ways.

How I which I could have a chance dedicated this song to a person someday.

Tapi...susahnye nak jumpa...

......

Adik bos aku wat lawak time meeting tadi.

Bos aku ngah nak cakap bende serious nih...

Tetibe je aih die boleh pegang lengan bos aku n say:

"eyh..besarnya tangan..."

Kalaula korang jadi aku kan, agak2 korang nak gelak tak????

Saket perut aku okay nak tahan gelak!!

Tak bleh blah dowh...tak bleh...

Lawakla adik bos aku neh...

......

Monday, July 13, 2009

aku n sesuatu 2

Manusia tidak jatuh ke dalam cinta,

Dan tidak juga keluar dari cinta,

Tapi...

Manusia membesar dan dewasa dalam cinta.


 

......

I want to fall in love for real...

......

Wednesday, July 8, 2009

aku n The Hare.....

Aesop's Fable - The Hare With Many Friends


A Hare was very popular with the other animals in the jungle who all claimed to be her friends.

One day she heard the hounds approaching her and hoped to escape them by the aid of her Friends.

So, she went to the horse, and asked him to carry her away from the hounds on his back.

But he declined, stating that he had important work to do for his master.

"He felt sure," he said,

"that all her other friends would come to her assistance."

She then applied to the bull, and hoped that he would repel the hounds with his horns.

The bull replied: "I am very sorry, but I have an appointment with a lady; but I feel sure that our friend the goat will do what you want."

The goat, however, feared that his back might do her some harm if he took her upon it.

The ram, he felt sure, was the proper friend to ask for help.

So she went to the ram and told him the case.

The ram replied: "Another time, my dear friend. I do not like to interfere on the present occasion, as hounds have been known to eat sheep as well as hares."

The Hare then applied, as a last hope, to the calf, who regretted that he was unable to help her, as he did not like to take the responsibility upon himself, as so many older persons than himself had declined the task.

By this time the hounds were quite near, and the Hare took to her heels and luckily escaped.

Moral of the story :
He that has many friends, has no friends.

.......

Tuesday, July 7, 2009

aku n sesuatu...

Sesuatu yang tak disangka
Seringkali mendatangi kita
Itukah suratan dalam kehidupan
Atau sekadar satu kebetulan

Kita asyik membicarakan
Persoalan hidup dan pilihan
Serta kejujuran semakin berkurang
Masih tiada bertemu jawapan

( korus )
Walau kita dihadapkan dengan berbagai pilihan
Mengapa sering terjadi
Pilihan tak menepati
Hingga amat menakutkan menghadapi masa depan
Seolah olah terhapus sebuah kehidupan yang kudus

Pertemuan sekali ini
Bagi diriku amat bererti
Tetapi ku bimbang untuk menyatakan
Bimbang kan berulang kesilapan


.......

Monday, July 6, 2009

aku n jangan tido lepas subuh...

  1. Kamu orang tau apa itu TRANSFORMERS????

    Agak-agak kamu orang (yang tak tengok lagi) , best tak citer tu?

    Kamu orang yang dah tengok pulak, berapa bintang nak kasi?


    Aku tak tau dah nak kasik berapa bintang.

  • Sekali tengok macam excited sangat...best2 citernya...boleh tahan la...
  • 2 kali tengok okay la jugak citernya...walaupun aku macam belum lupa ape aku dah tengok semalamnya.(aku tido 5 minit...)
  • 3 kali tengok....(separuh cerita aku tido....aku dah hafal dah wei....)

Yup...aku bantai tengok TRANSFORMERS 3 kali okay!! Yeye...dalam masa seminggu 3 kali aku tengok.

Kerabat aku ni semua takde kawan lain agaknye nak ajak g tengok. Kalau bagi tiket free lepas ni pon....sumpah aku tak nak pegi. Confirm aku tido dari awal sampai habis...dah hafal wei...HAFAL!!


2. Kalau aku memang tak nak buat sesuatu tu...

Kalau memang aku tak minat langsung-langsung.

Kalau memang aku tak de hati sikit pon nak lakukan...

Tapi...orang paksa dengan cara psiko paling baik punye...

Nape aku tak reti nak menolak ha??!!!

Aku ni salu tak sampai hati.

Salu nak jaga hati orang.

Pastu aku sendiri yang susah...

Camne???

~ah..menci lah!!~


3. Kamu salu tido pagi?

Toksah la bohong...paling kurang pon mesti ada 1 hari dalam sebulan korang rasa gile2 nak tido balik lepas subuh kan?

Paling kurang mesti ada satu hari yg terbabas.

Ye tak???

Tapi penah tak kamu termimpi bende bukan2 time tido pagi tu?

Termimpi kamu tengah dalam majlis kenduri kawin korang contohnya?

Pastu ramai pulak kawan kamu yang datang,

Siap kawan2 sekolah menengah kamu yang kamu tak sangka2 pon ade.

Tapi...

Majlis kenduri kamu tu dibuat kat kantin sekolah rendah kamu.

Makan pon ala2 macam makanan budak2 time rehat kat sekolah rendah tu.

Tak de pelamin, pakai kain kanvas yang dwi color, biru n oren tu je wat tirai belakang kerusi kamu.

Lebih sadis kamu sebenarnya tak kenal pon suami kamu tu.

Dah la memang tak berapa semenggah orangnya...

Kamu memang tak berkenanlah.

Boroi n tua sungguh nampaknya.

Kamu tau apa yang lebih sedih?

Kamu tak wat ape2 preparation pon untuk diri kamu.

Kamu baru je sampai kampong pagi pada hari kenduri kamu itu sebab kamu sibuk sangat ngan keje.

Kamu memang tak de la nak tempah pelamin ke..

Mak andam ke...

Tak de kompang2 pon...

Lebih2 sadis lagi...

Kamu langsung tak makeup.

Muka baru bangun tido je ah ni.

Sampai2 kampung terus je nikah, n terus kene layan tetamu...

Dan kamu tau apa yang paling teruk sekali?

Kamu langsung tak sempat bersedia,

Sebab kamu sibuk sangat.

Menyebabkan kamu tak sempat pon nak ade baju pengantin.

Dan tau apa kamu pakai?

TELEKUNG!!

Ye..telekung ye kawan2....

Baju pengantin kamu adalah telekung ya...

Dush!!!terus aku tersedar.

Cet, tertido ngan telekung lepas solat subuh okay.

Hampes!!

Siap mimpi bukan2 lagi.

Padan muka...ngantuk sangat sampai tak sempat bukak telekung.

Agak-agak kamu lah..boleh ke panggil nightmare??

Nightmare bukan malam jeke? Ni tido pagi...

Nak panggil ape heh??

.......

Moral : jangan tido pagi ye kawan2..tak elok...

Cet!!

...........


Thursday, June 25, 2009

aku n Nur Kasih...


aku tertengok trailernya kat iklan tv3,

aku tiba-tiba sangat teruja nak tengok,

arahan Khabir Bhatia...

seperti mana aku obses dengan filem Cinta,

seperti itulah aku rasa sangat-sangat teringin nak tengok citer ni.

tapi, sayangnya aku kerja time citer tu ditayangkan...

so tonite,

aku baru berjaya cari ruang nak tengok.


okay...MR. Khabir Bhatia ni memang superb.

baru je sampai ep1-part3,

hati aku dah terusik.

air mata dah bergenang.

tak nak ah cakap banyak.

aku tau ramai tak minat citer Melayu,

tapi, cubalah tengok.

sikit-sikit untuk menginsafi diri,

berdoalah kita tidak ditimpakan ujian seberat ini.

amin...

"aidil dan adam tak sama,
kalau kita bagi air kat pokok ni, berbunga...
kalau kita bagi air yang sama banyak kat pokok tu pulak,
tak berbunga,
malah layu pulak.
sebab dia perlukan tanah kering untuk subur,
dia nakkan matahari, kita bagi air..."
~Hjh Khadijah~

~\(-_-)/~

.........

oh..oh..malas nak link.kamu2 taip saja Nur Kasih dalam YouTube.InsyaAllah jumpa.senang je kan?

.........

Tuesday, June 23, 2009

aku n penat ah bawak kete 2-3 hari ini...

hye frens,
hari ini sangat memenatkan...
..............
Hari Ahad kelmarin hari tu aku balik kg.
Malam semalam aku tido kat hall dengan mak.
Ape kes tah nyamuk kat kampung macam berpesta???
Aku dah siap pasang ubat nyamuk, pasang kipas...sikit tak jalan.
Satu malam aku ngan mak aku lumba-lumba berjaga.
Kejap2 terjaga tak bleh tido.
............
Last2 subuh jek aku terus bangun.
Tak tido dah.
Wat sarapan,
Kemas2 keter...
Kejar2 kucing...
Sepak2 ayam...
haha!!
...................
Pastu g pasar plak ngan mak.
Udang segar, besar2 jari telunjuk...
RM12 hengget sekilo jek?
Kat Shah Alam mau
RM19 hengget sekilo.
Mak pon ape lagi..
*tengahari makan udang goreng celup tepung..ah..heaven*
................
Pastu jalan-jalan plak g kedai2 baju yang meriah macam nak raya.
Macam-macam jenis kain ade gantung.
Murah pon ye.
Tapi keras kejung.
Kasar juga.
Baik ah pegi Nagoya...
PKNS lagi murah.
.............
Tapi yg aku suke,
anak tudung yg cam budak sekolah pakai tu *aku pakai kaler hitam jek*
satu = RM 1.80
kat Shah Alam =3 RM 10.
kira murah ah pada aku yg kedekot bab2 bende alah macam tu...
haruslah aku borong agak banyak.
Pasal kakak aku pon suke nak rembat aku punye.
jadi, belikan kat die siap2
..................
Lepas balik dr pekan plak,
maen masak-masak ngan mak.
ngan pantasnye kitoang masak,
angkat2 sume makanan,
dok depan tv sambil makan nasik.
sambil tengok citer piliphine kul 12.30 tu.
.............
Habis je makan,
mandi2,
siap2,
bertolak la aku balik ke SA.
.............
aku merempit ngan kadar sederhana...
(Kancil=110 km/hr)
ok..aku tau biasa2 jek.
tapi agak luar biasa pada aku la...
pasal aku biasa lalu jalan kg tu,
80-90 km/hr jek.
sopan kan?

..................
sampai je umah,
masuk2 barang dari kampung masuk dalam umah,
zasss...
terus g keje plak.
sekali,
ofc mate tak dek.
ke hulur ke hilir aku kerje sensorang...
........
penat dah sangat2 sampai tahap ni.
bawak kete time nak balik umah pon macam hape jek.
sekali sampai umah,
mamat kecik tu tak tido lagi.
siap ajak main pulak...
pastu aku layan nengok tv plak.
*laverage* chnl : 701*
............
pastu masuk bilik,
bukak lappy,
on internet..
so now..
aku dah rasa macam tak bleh nak bukak mata.
penat amat.
tapi jari tetap menaip juga.
camne???
...............
penat ah...

Saturday, June 20, 2009

aku n encik itu...

Remember the person makcik saya kenalkan hari itu??


 

Okay, the truth:

  1. Mak cik aku yang tak berapa nak rapat yang pandai-pandai kasi nombor aku pada itu mamat..
  2. Dia bekerja di rembau.
  3. Dia adalah orang yang sangat memboringkan
  4. Dia tiba-tiba nak merajuk pasal aku too busy nak layan dia sms. Yang mana sms dihantar pada waktu aku bekerja. Encik, saya sudah bgtau, saya bekerja, boss saya ada depan mata, takkan nak layan sms kamu. Semua orang ada kerje masing2 n kau pulak nak merajuk tak tantu pasal. Hei, I am working okay, to earn money setimpal dengan apa yang aku kerjakan. Bukan makan gaji buta.
  5. Aku pantang orang guna ayat...(sila baca dengan nada sedih orang tak layan kamu)


     

    'xpela..buatla kerje tu..'

    'yelah...siapalah saya ni...bukan macam kamu..'

    'okaylah...kalau saya ganggu, saya tak kacau la kamu...'

    'kalau saya ni ganggu hidup kamu, saya tak kacau dah...'


     

    Sangat menyakitkan hati okay ayat2 macam ini.

    And the fact that kita ini tak ada apa-apa hubungan, tambah lagi baru je berkenalan tak sampai sebulan...aku rasa tak de perlunya kau nak hantar SMS menyampah macam itu.

    Sedangkan bila x-pakwe dulu hantar SMS macam tu pun aku boleh gaduh besar, apatah lagi kamu yang aku tak kenal langsung.

    Sorry, aku memang benci ayat-ayat annoying yang tidak mengambil kira tahap ke'busy'an orang lain, tak mengambil kira situasi orang lain.


     

  6. Aku tak minat nak menjalin persahabatan dengan manusia yang pastinya akan buat aku rasa sakit hati, rasa annoyed dengan perangai kamu setiap masa, rasa menyampah yang berpanjangan n rasa kamu sangat tak menghargai aku.
  7. Aku sudah officially menjadi manusia kejam.
  8. Aku sudah nyatakan tidak mahu berkawan dengan dia.
  9. Aku sudah padamkan semua nombor, SMS dan juga call register yang ada nombor dia.
  10. Ingatan memang tak boleh di 'erase' kecuali dengan izin Tuhan...jadi, aku abadikan kamu di sini *pergh..kata tak suka*. Sekurang-kurangnya aku tak terlalu kejam dengan buang terus kamu. Aku manusia bukan papan lapis.
  11. Habis.

Friday, June 19, 2009

aku n award...


hye frens,



saya dapat award...

pertama kali dapat award yang specially dedicated for my name...
for me...

i'm honoured to receive it...

terima kasih banyak kepada:

cikgu Nani *hugs for d friendship...*


........

ini juga dari Nani kerana jadi follower dia.

saya ada seorang follower...
tapi, saya hiddenkan..
terimas pada dia yang menjadi follower saya itu.
saya hiddenkan sebab:
saya adalah tidak pandai menulis,
idea saya juga tidak hebat,
saya selalu copy paste sahaja email atau lirik lagu,
sudahlah selalu lupa nak update blog,
jadi,
saya adalah tidak layak untuk di follow.
tapi saya ada follow juga orang...
cuma tak ramai.
sebab saya takut tak sempat baca...
nanti saya sendiri kecewa pada diri sendiri...
apapun..saya adalah kacak!!
kan en.azizee...
betul kan????
.......

Thursday, June 18, 2009

aku n Miranda goshawk again...

Hye frens,

Following a suggestion from a friend, I did some googling in the internet...and found this:

~ siap ada table summary pasal dia lagi ~

"Miranda Goshawk is a Witch. She is a famous spellbook writer and specializes in Charms Books. Her books are required for Hogwarts. They are requested by Professor
Filius Flitwick. She wrote The Standard Book of Spells, a favorite of Hermione Granger."


"Goshawk's Guide to Herbology is a book written by Miranda Goshawk. It covers Herbology, listing several plants and plant growers, like a wizard in Nepal that is growing Gravity-resistant trees. It was mentioned by Neville Longbottom to Harry Potter while he was in the Hogwarts Library, searching for the tools that could be used in the second task of the 1994
Triwizard Tournament."


Okay, rupanya wujud watak bernama Miranda Goshawk...which is definitely different from me.


Tapi memang interesting bila buka link ini:


http://harrypotter.wikia.com/wiki/Miranda_Goshawk


Ada 7 series of The Standard Book of Spells ni. Each mentioned in every book. Betul-betulla Harry Potter ni satu phenomenon yang luar biasa. Siap ada laman web WIKI, macamlah memang betul-betul wujud satu dunia lain kat luar sana nun.


Ops..memang ada dunia lain...yang betul-betul di huni makhluk Tuhan yang lain.


Tapi, Harry ni cuma sekadar satu cerita fiction jek. Aku memang impress...




..........




Wednesday, June 17, 2009

Aku n angel n demons...

The Fountain of Four Rivers.


Hye frens...


Pagi-pagi lagi aku dah bangun mengadap lappy. Masih lagi berfikir-fikir apa mau disudahkan hari ini.


Dari semalam sebenarnya aku teringin benar nak pergi menonton 'Malaikat dan syaitan', tapi tak ada kawan nak ajak. Aku try check2 dalam paper, cuma masih tinggal GSC Mid Valley yang ada menayangkan cerita itu di waktu pagi. Well, 11.30am masih dikira pagi juga kan?


Sebenarnya aku memang tak pernah kesah pergi menonton wayang berseorangan. Pada aku tiada apa yang pelik. Masaalahnya, bila pergi kaunter tiket, mulalah cik penjual tiket bermuka sinis umpama aku adalah orang yang paling kesian dalam dunia, mahu menonton wayang pun tiada teman. Tapi...apalah aku kisah dengan semua itu. Yang penting aku dapat menonton cerita yang aku nak tengok n berpuas hati.


Selalunya cerita yang aku nak tengok, kebanyakan kawan-kawan aku tak nak tengok. Contohnya filem 'Malaikat dan syaitan' ini. Mereka kata cerita itu terlalu kompleks. Payah untuk difahami. Dulu, waktu tayangan pertama novel tulisan Mr. Dan Brown keluar, tiada satu pun kawan yang mahu meneman aku menonton. Jadi, aku sangat pasti kali ini juga tiada yang mahu meneman. Tambah lagi membuat aku pasti kerana semua novel Mr DB milikku, tiada kawan yang pernah meminjam. Kalau novel2 lain tu biasalah...


Sudah seminggu ini baru aku betul-betul berfikir nak pergi menonton filem ni. Memanglah ceritanya sudah lama keluar, cuma aku terlalu sibuk untuk melangsaikan keinginan yang satu ini. Oleh kerana petang aku bekerja, jadi haruslah tayangan pagi saja yg jadi pilihan. Oh..aku betul-betul nak keluar...tapi, tahap kemalasan untuk bersiap itu memang tinggi...lebih baik duduk di rumah, menyiapkan apa yang boleh disiapkan. Betul tak?


Tapi..aku betul2 nak tengok. Rasanya minggu depan mesti semua wayang dah tak tayang lagi citer tu...huhu...sedihnya...


So, siapa nak teman aku tengok 'A n D' esok?

..........

Monday, June 15, 2009

aku n my name is miranda goshwak...

aku memang minat sangat harry potter.
bukunya, movienya...
tapi aku lebih suka pada bukunya since i love to read more than anything.
so, bila ada apa2 kuiz menarik pasal harry potter ni, aku memang suka nak buat...
setakat ni baru jumpa tiga jek...



aku memang easily forget type...so, aku memang suka kalau orang cepat lupa bila aku buat salah...sakit telinga aku nak dengar orang mengungkit-ngungkit....tapi..kalau puji-pujian tu aku memang suka la sangat-sangat...\(^_*)/

nway..this spell doesn't kill kan???


'you are wise, kind and still ready to fight for what you think is right'
i love this character...
n i love that from d quiz, i might as well have the character in me...
owh, saya juga suka simpan secret. secret saya juga kawan2...
boleh ambil kira saya sebagai 'peti selamat' untuk simpan rahsia... \(^_^)/




apekah nama miranda goshwak???
rasa-rasa macam ahli sihir baik ke jahat??
ntah2 sepupu voldermolt kowt...haha...
tapi as aku baik macam dumbledore *ehem* might as well aku ni kawan2 pada harry potter.
a scandal that never told in any books maybe..*huhah..perasan!!*



.........

ada siapa2 nak date ngan aku menonton movie harry yg baru???
which aku boleh rasa aku akan kecewa sikit macam tengok order of pheonix.
tapi..yelah...mana la nak dapat masukkan semua plot buku 2 inci dalam 3 jam kan...
how i wish ada orang sanggup nak buat...dalam series ke kan??..

so, pandai-pandai sajala imagine apa yang tak ada nanti...urhhhh..can't wait..lambatnya bulan Julai...



.........

Wednesday, June 10, 2009

aku n ......

on hiatus
marathon Gossip Girl
way to go Serena!!
.........

Thursday, June 4, 2009

aku n bermain layang-layang bersama-sama amir...

hai..hai...semua...
hari ni malas tulis panjang-panjang...
mari nikmati entri bergambar...

watak utama..encik pemakan ais krim...
lepas makan ais krim, habis satu padang tu ditawafnya..
layang-layang arif yang gamba monster tu...
makcik bibik tengah ajar arif men layang-layang...pastu arif merajuk pasal makcik bibik sudah seronok pulak main, tak mau pulangkan layang-layang..huhu...

nampak bentuk awan tu??? unikkan?kan?kan?

awan diselubungi layang-layang...
..............

~ WEDDING RECEPTION ~

Hari minggu sudah, 2 orang sekali gus kawan-kawan sekolah aku selamat mendirikan rumah tangga...
Satu temanya berwarna biru,
Satu lagi berwarna purple....

Wedding reception yang ini kat pahang. Kitorang gerak pagi, maghrib sampai balik kat kl. Serius penat, n telah menyebabkan demam..huhu...
so, sekianlah aktiviti aku sepanjang minggu lepas....sangat penat sampai demam2..hoho...T___T
....................