Tuesday, July 22, 2008

aku n 6:ada untukmu...

ada untukmu.......from nubhan

Di sana pungguk menanti
Mengharap bulan membalas rindu di hati
Di sini aku berdiri
Menunggu penuh dengan kesabaran

Tanpa manis madah
Janji yang puitis
Tuk persembahan
Hanya ketulusan
Sekeping hati suci

Aku
Berikan kasih
Kalau itu yang kau mahu dari ku
Aku
Berikan cinta
Untuk membahagiakan hari mu
Aku
Sayang dirimu (menyayangimu)
Biarpun nafas ku sampai terhenti

Akan ku kota janji kita
Mendirikan Taj Mahal cinta
Seteguh kasih
Shah Jehan kepada Mumtaznya

Terasa indah pabila berdua
Semakin tiba saat bahagia
Merai cinta kita

*hari ni nak dekat sepuluh kali dengar lagu ni...lalu je semua tempat boleh kate pasang lagu ni. sekali balik umah, budak2 umah belakang pon dok pasang lagu ni...dengar sepanjang hari, macam best plak...jadi cepat2 ina google lagu ni... layan...:)

Tuesday, July 15, 2008

aku n 5:unpredictable

today sangat hectic. class start drai kul 8.30pagi sampai kul 7.00malam. almost 12 hours. the best partnye, today aku da masuk kelas mandarin. sangat enjoy sebab dah lama sangat berhenti blajar mandarin. ape yg unpredictable nye? the same person ade dalam almost all the classes today. sangat2 tak dijangka. rasa macam 'die' following me plak...perasan heh...ntah2 cuma kebetulan...
unpredictable jugak...nampak en.d yg dah lama sangat tak nampak.remember him? kalau pernah baca my entries sebelum ni...maybe ingt die. cume nampak sekali imbas je. tak sangka pulak boleh jumpa lagi....

*hati little bit happy. cast a spark tau die ni...

actually banyak lagi yg unpredictable nak citer berlaku hari ni...tapi tak sangka pulak dah nearly 12am. got to go...have to sleep...esok kelas kul 8.30am. tak sempat plak nak merayap blog org lain hari ni....huhu... see ya...:)

Sunday, July 13, 2008

aku n 4:11 januari



~dapat award dr en.may~

sambil gosok baju sambil dengar lagu 11 januari berulang2 kali... :)
11 januari tu takdelah bermakna apa2 dalam hidup aku pon wlaupun aku dengar berulang2 kali...cume sambil menggosok baju sambil berangan...

'akulah penjagamu,
akulah pelindungmu,
akulah pendampingmu...di setiap langkah2 mu...'

part tu je pon yang aku berminat... :)
*menanti tanpa jemu...

Saturday, July 12, 2008

aku n 3:life is....

semalam tak dapat post new entri pasal network connection is so teruk...huhu...
so today i want to write a lot...kalau boleh la...aku sedang mencuba.lagipon esok tak sekolah....

as the title 'life is...', aku nak cerita about life.
my life...yg aku lalui dengan rasa yg sangat berkecamuk wat masa ini. yg mana boleh dikatakan yg aku skang ni sangat 'sewel n mereng'....

life is not so easy as i always think.aku memang jarang mengkelam-kabutkan hidup aku. jarang berfikir perkara2 yg boleh men'tensenkan' aku.jarang memberat2kan otak aku. tapi kadang2, bende2 ni tetap akan datang n mengetuk2 pintu hati n fikiran aku. membuatkan aku terpaksa jugak berfikir...kadangkala menggunakan hati....kadangkala menggunakan kewarasan fikiran...n akhirannye...hati n otak sama2 bengkak...

life is unpredictable n sometimes confusing kan? kadang2 kita smpai buntu, tak tau ape nak buat. n aku, smapai sometimes rasa nak pergi jauh...jaaauuuuhhhhh sangat. pergi ke satu tempat yg aku takkan jumpa org yag kenal ngan aku. supaya aku dapat lagi dari semuanya. dapat lepaskan diri dari semua bebanan.tapi, itulah...hidup bukan semudah itu...

life is not so easy. bukan macam bukak tutup computer. habis pakai, tutup, kalau masuk virus boleh format balik. otak kita tuhan jadikan tak boleh format. apa yg dah berlaku akan tinggal sebagai memori yg kadang2 membahagiakan, tapi kadang2 menyakitkan...

faham ke? tak faham xpe...aku memang macam ni...tetap aku ini begini...aku memang sangat kronik skang ni...

Thursday, July 10, 2008

aku n 2:syahdu...

Sekarang dah jam 2.16am...yes, pagi2 buta. Aku masih lagi berjaga n seb baik esok kelas aku kul 10.30 pagi. mata dah bengkak2...kenapa? sebabnye akan aku tampalkan esoklah… :)
Yang pasti hati betul2 tersentuh…muahahahaa…sensitive betul aku neh…
Little quote (hint) k…kalau kamu biasa, mesti faham kenapa penulis blog bengkak2 mata…

“ aku sering membina angan..
Membina istana indah, dia sebagai raja dan aku sebagai ratu.
Biarpun istana kami hanya sekadar pondok kecil, namun aku tahu…
dia akan selalu di sisi dan mencintaiku selamanya…”

# sesungguhnya aku juga menanti ‘sang putera’ itu…
dia di mana ek??

ini sebabnye...



ayat tu?dari cni...

Monday, July 7, 2008

aku n 1:ready

1:ready means, aku akan cuba sedaya upaya menulis hari2 n melawat blog orang lain jugak hari2. sebab? aku memang sangat2 suka berblog'ng ni (which i don't know why)

ke mana aku menghilang? aku keje part time (tapi timing orang full time) kat speedy again. memang horrible night mare! sebab akak yg baik ngan aku tu cuti bersalin (i'm replacing her actually). jadi yg tinggal adalah budak2 baru yg aku tak kenal n tak biase. lebih malang lagi mereka2 ini sangatlah sengal n sangat kurang hajar ngan customer n sangat tak hormat kat orang n sangatlah tak ikhlas ngan pekerjaan derang. tambah malang lagi pada diriku, maid kakak aku juga perangai lebih kurang. aku sangat tension n menjadi sangat malas nak berfikir. so, bila ada masa (means cuti etc) aku akan tido puas2. jadi sangat malas untuk buat bende lain. pendek kata, bulan lepas adalah bulan disaster untuk aku...huhuhu....

esok, aku da start sekolah. aku nak buang semua2 yang menyakitkan hati n jiwa raga aku itue, n aku nak kosongkan fikiran untuk di isi dengan bende2 sekolah...wish me luck k everybody...aku sangat2 mengidamkan title dean list ieu lagi...jadik, aku nak cakap kat sini....yeah i am ready to go back to school n fight for my future!!!