Wednesday, March 26, 2008

aku n saket tekak...

Aku saket tekak.....

Lima hari, sudah lima hari suara aku macam katak puru. Suara katak puru pon lagi sedap dari suara aku rasanye...huhu...Hari jummat lepas, aku dah rasa tekak aku saket2, macam ade yang tak kne, nak telan air pon susah...hari Sabtu aku pergi Johor, ada program ELETA (SKMG II). Dah jumpe adik2 yang pelik2 itu, aku menjadi lupe diri...bercakap2 tak berhenti walaupun suara dah macam Ella time tu...sangat ROCK ok...yeah2!!

Malamnye, mereka sambut bday aku, sangat baik....ELETA memang suke sambut bday orang di bulan itu setiap kali ada program n yang paling bestnye, semua kek itu sangat creamy n very delicious. n...n...malam itu kami juge melantak seafood kat tepi sungai. pukul 12 malam bayangkan pegi makan seafood. Aku pon tak pasti kat mane memandangkan keadaan waktu tu sangatlah gelap n aku ni pulak rabun malam. Ikut je lah mereka bawak aku ke mana2 tah...

Bila tengok ikan 'tak ingat name' tergolek2 sekor dalam pinggan, aku dah tak hengat malam ke, diet ke...dengan lupa dirinye, aku melantak sebanyak2nye ikan yang boleh...*memang dasar kuat makan* huhu... rugi takde 'henpon berkamera' untuk kuletakkan hasil per'lantak'kan aku malam itu...

Esoknye, aku ingat adelah suara...rupanye makin teruk, terus tak boleh nak kuar suara. Malamnye, sampai2 je kat sekolah, 'love' datang amek n bawak g klinik. *sayang kamu...* check punye check, doc kate tonsil aku bengaka...makanya dibaginya aku mc 2 hari. Tak pasal2 ekh dapat mc 2 hari...hahaha....

Hari ini, hari Rabu, setelah 5 hari berlalu...ku masih lagi tak de suara...huhu...

Aku lepak-lepak tengok surirumah...

Rindu jugak dekat 'love' pasal dah 2 hari tak jumpe...2 hari aku melepak kat umah, tengok tv, n most importantly, aku berjaya menonton desprate housewives (my favourite show) kat umah. tapi agak kecewa sebab semalam cume sequence saje dari citer yang lepas, bukan sambung citer season lepas...takpe, aku akan setia menanti sampai minggu depan.

Bibik kakak aku cakap: minum lperahan imau purut+kicap,
Mak cakap: minum perahan limau purut + madu
jadi aku: minum perahan linau purut+kicap+madu.....yuks!!sangat geli tekak aku ok!!

Tapi..agaknye menjadi jugakla kot, sebab ubat doc tu sume wat aku ngantok je ade la...asal makan ubat je tido, makan ubat je tido, tido je makan ubat!...macam orang mabuk...tah hape tahla dalam ubat tu aku pon tak tau...tolan je la....nak baik...

11 comments:

wan said...

sakit tekak seksa.. susah nak bercakap.. susah nak makan minum..

cepat baik ek..

inna hayati said...

thanks akak wan...

green apple said...

ko baik2...kang jadik cam en wan, memula sakit tekak, pastu sakit telinga, pastu masuk spital.

barb michelen said...

Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

13may said...

This post has been removed by the blog administrator...

aikk???? hehhe

inna hayati said...

akak epal...
hoh?!!ngee...
xkot...insyaAllah okay je...

mr.barb...
emm...

en.may...
uih??!!

ad3ck said...

sakit tekak takpe, masih boleh menulis blog ahaha. mane gambo celebration? nak gak tgk ehehe.

achik said...

daku slalunya lepas sakit tekak mesti demam.. huhu.. sbb tu bila da tanda2 je mesti cepat2 cari ubat.. ;p

semoga kamu cepat baik ek.. :)

inna hayati said...

ad3ck...
tangan tak saket...hehe...

achik...
mekaseh...

Abg Bani said...

kalau sakit tekak, selalu terbayangkan ada 5 ekor smurfs tgh dok menggali tekak mencari harta karun

inna hayati said...

abg bani...
eiui...yuks!!