Sunday, March 30, 2008

aku n menempel...

MEN NEVER LISTEN!

A man and his wife receive a letter from their daughter studying
overseas:

My beloved Parents, I miss you so much. I don't know when I'm coming
home, but it seems not anytime soon. It breaks my heart to think that by
the time I get back you'll be too old. So enclosed you will find a
bottle of a potion I have invented. It will make you young, so when I
return you'll be the same age as I left you. NOTE: "Please take only one
drop"

So they open the envelope and in it there is a bottle with a red
potion..

The husband looks at the wife and says: "You go first."

So the wife opens the bottle and takes a drop, there after the husband
follows. Indeed they do turn 5 years younger.

A year passes and the daughter returns home to find her mother young and
beautiful, carrying a baby on her back. The mother proceeds to tell her
daughter how the potion worked and made her look young.

The daughter is delighted and asks about her father.
"Your father, my child, got so jealous that I was young and beautiful so
he drank the whole bottle."
"So where is he?"

"Oh, that's him I have on my back."

--
sudah kubilang...
kau enggak mau mendengar...
sudah ku pikir...
pening banget ah!!
gue udah malesan mau pikirin...
kamu nungguin aja aku ya...

*fenin!! huh!!*

Wednesday, March 26, 2008

aku n saket tekak...

Aku saket tekak.....

Lima hari, sudah lima hari suara aku macam katak puru. Suara katak puru pon lagi sedap dari suara aku rasanye...huhu...Hari jummat lepas, aku dah rasa tekak aku saket2, macam ade yang tak kne, nak telan air pon susah...hari Sabtu aku pergi Johor, ada program ELETA (SKMG II). Dah jumpe adik2 yang pelik2 itu, aku menjadi lupe diri...bercakap2 tak berhenti walaupun suara dah macam Ella time tu...sangat ROCK ok...yeah2!!

Malamnye, mereka sambut bday aku, sangat baik....ELETA memang suke sambut bday orang di bulan itu setiap kali ada program n yang paling bestnye, semua kek itu sangat creamy n very delicious. n...n...malam itu kami juge melantak seafood kat tepi sungai. pukul 12 malam bayangkan pegi makan seafood. Aku pon tak pasti kat mane memandangkan keadaan waktu tu sangatlah gelap n aku ni pulak rabun malam. Ikut je lah mereka bawak aku ke mana2 tah...

Bila tengok ikan 'tak ingat name' tergolek2 sekor dalam pinggan, aku dah tak hengat malam ke, diet ke...dengan lupa dirinye, aku melantak sebanyak2nye ikan yang boleh...*memang dasar kuat makan* huhu... rugi takde 'henpon berkamera' untuk kuletakkan hasil per'lantak'kan aku malam itu...

Esoknye, aku ingat adelah suara...rupanye makin teruk, terus tak boleh nak kuar suara. Malamnye, sampai2 je kat sekolah, 'love' datang amek n bawak g klinik. *sayang kamu...* check punye check, doc kate tonsil aku bengaka...makanya dibaginya aku mc 2 hari. Tak pasal2 ekh dapat mc 2 hari...hahaha....

Hari ini, hari Rabu, setelah 5 hari berlalu...ku masih lagi tak de suara...huhu...

Aku lepak-lepak tengok surirumah...

Rindu jugak dekat 'love' pasal dah 2 hari tak jumpe...2 hari aku melepak kat umah, tengok tv, n most importantly, aku berjaya menonton desprate housewives (my favourite show) kat umah. tapi agak kecewa sebab semalam cume sequence saje dari citer yang lepas, bukan sambung citer season lepas...takpe, aku akan setia menanti sampai minggu depan.

Bibik kakak aku cakap: minum lperahan imau purut+kicap,
Mak cakap: minum perahan limau purut + madu
jadi aku: minum perahan linau purut+kicap+madu.....yuks!!sangat geli tekak aku ok!!

Tapi..agaknye menjadi jugakla kot, sebab ubat doc tu sume wat aku ngantok je ade la...asal makan ubat je tido, makan ubat je tido, tido je makan ubat!...macam orang mabuk...tah hape tahla dalam ubat tu aku pon tak tau...tolan je la....nak baik...

Tuesday, March 18, 2008

aku n 'love'


salam semua...

nak citer yang saye happy...

semalam is my birthday


*happy birthday to me...*
saye dapat:

-a red rose-
-a huge fluffy pink pillow with a cute 'I love you' knitted on it-
-a pink card with a wonderfull sincere word written by 'love'-
-a glass plate and beautifull qoutes-
-and a cute little white bear-

from a person who care for me...terima kasih 'love'... :)

*he's being so happy to give a lot of stuff..yeay!!*