Thursday, January 31, 2008

aku n rossa...

~nak album ni...sangat...~
*sesi sengal*

Wanita yang kau pilih...


Malam selalu panjang
Di waktu aku merindukanmu
Kau bisa menjaga aku
Hingga diriku merasa teduh

Aku seperti kamu
Menginginkan dan memerlukanmu
Karena kita tak mampu
Untuk selalu pergi menjauh

Kau jadikan aku ini
Wanita yang kau pilih
Untuk jadi kekasihmu

Dan kau pun tlah aku minta
Setia sepertiku
Hingga waktunya tiba

Aku percaya penuh
Kau kan buatku bahagia
Karena cinta tercipta
Datangnya dari dalam hatiku

lalalalalala.....*nyanyi* ;)

hati yang sedang gundah gulana telah merapu merapan...hahahaha...

mencila camni...takkan la tak boleh?
marah?
tak hepi?
habis nak buat camne?
tak boleh ke relakan ngan ikhlas?
sekali ni pon tak boleh?
saya tak lawa...
takde org kacau punye...

wargh!!!
hatiku ini sudah penyek2...
gi mana sih????....
si sengal ini sudah mau gila...
ya ampuuuuuunnnnnnnn.....

huh!!

*ina sudah mau gilak...huhu...*



Tuesday, January 29, 2008

aku n melody.....

jiwang sket hari ni...

melodies of life...(final fantasy)

Vocals: Emiko Shiratori
  Alone for a while I've been searching through the dark
For traces of the love you left inside my lonely heart
To weave by picking up the pieces that remain
Melodies of life--love's lost refrain

Our paths they did cross, though I cannot say just why
We met, we laughed, we held on fast, and then we said goodbye
And who'll hear the echoes of stories never told?
Let them ring out loud till they unfold
In my dearest memories, I see you reaching out to me
Though you're gone, I still believe that you can call out my name

* A voice from the past, joining yours and mine
Adding up the layers of harmony
And so it goes, on and on
Melodies of life,
To the sky beyond the flying birds--forever and beyond

So far and away, see the bird as it flies by
Gliding through the shadows of the clouds up in the sky
I've laid my memories and dreams upon those wings
Leave them now and see what tomorrow brings

In your dearest memories, do you remember loving me?
Was it fate that brought us close and now leaves me behind?

* Repeat

If I should leave this lonely world behind
Your voice will still remember our melody
Now I know we'll carry on
Melodies of life
Come circle round and grow deep in our hearts
As long as we remember


Tuesday, January 22, 2008

aku n banyak...


~muke boring sebab perkataan banyak...~


hari ni hari selasa...

semalam hari isnin...(takkan la hari ahad pulak kan???)

semalam hari paling banyak kelas...

semalam juga membekalkan banyak homework untuk hari ini...

esok kat batu caves, banyak sangat orang...

orang yang banyak cucuk banyak besi atas badan...

esok juga aku banyak kerje...

sebab semua lecturer suh sumbit sume kerje yang banyak itu hari khamis...

sebab hari rabu cuti...

kenapa lecturer banyak kejam???huhuhuhu...

dua hari lepas hari ahad...

hari ahad ada aktiviti banyak lari2...

titian muhibbah katenye...

tapi muhibbah nye tak bersambung pon...titi banyak rapuh...

tapi...aku dapat banyak penat...yang betul2 banyak...

sebab aktiviti dua hari berturut2 n sampai malam pulak tu...

jadi...

hati banyak sedih...(baca ala2 mamak sket)

sebab esok tak boleh tido...

kene simpan la lagi penat yang sangat banyak...

sampai hari sabtu...huhuhuhu....

**wawawawawawawawawa.....

eerrr...lagi satu...


orang jawa panggil angsa tu banyak...(xtau ape kaitan ngan cerita kecuali perkataan banyak)

muahahahahahahaha....

aku da biol sebab banyaaaaaaaaaaaaaaaaak sangat homework!!!!!!!

**tak rasa ke bunyi banyak tu sangat huduh???kan??kan??kan??**

Tuesday, January 15, 2008

aku n peristiwa...


' cak !! '

cerita sepanjang minggu lepas:

i. 13 january anniversary...

sebelas tahun yang lampau, pada tarikh inilah aku mula mengenal dunia sekolah menengah, belajar erti hidup, belajar berdikari sebab aku dulu sekolah asrama...

bulan pertama aku masuk sekolah adalah bulan puasa. n paling best sekali seminggu sebelum raya tu aku kene 'chicken poks' (belasah je eja...haha) , maka dengan bangganya la aku balik kampung seminggu awal dari orang lain...

bulan pertama, kedua, ketiga aku rilek je. tak penah sekali pon aku nangis sebab jauh dari mak. konon kuat la...(tak sedor diri baru 13 tahun, kalau nangis pon takde orang nak gelak...). tapi mase tu aku la yang selalu gelakkan kawan2 aku yang sedih2 n nangis2 pasal tak penah pisah ngan family...rindu la konon...manja...

masuk bulan keempat, tibe2 je aku jadi homesick...time tu kalau boleh nak balik umah dan dan tu jugak, hari2 aku menangis sorang2 dalam surau(diulang : nangis dalam surau...konon baik sangat ar pas solat nangis...) at d end, mak aku yang kat kampung tu pon dipakse datang oleh akak aku untuk memujuk anak bongsu dia yang mengada ni...huh,rupenye aku lagi manja!

so, sejak tu aku mula berdikari, tak lagi nangis2 sebab homesick, belajar mengenal kawan2, yang mana baik, yang mana buruk...banyak sangat kenangan aku kat sekolah tu...tapi nantila next time aku wat entri pasal sekolah pulak...

untuk semua kawan2ku yang mungkin membaca blog ku ini, hepi anniversary korang...aku cayang korang sume selalu....

2. abangku kembali akhirnye....

aku ada 6 orang abang, satu dah meninggal, tinggal 5 je...(ramaikan bodyguard aku)

3 dah kawen, 2 lagi belum...

4 orang visible, satu orang lagi invisible...

tapi...

12 januari hari tu, satu orang itu menelefon aku...n kenalkan awek die kat aku...alhamdillah, akhirnye abang aku itu dah mula nak lembut ati...

esoknye bila ku bagitau kat mak...mak sampai nangis2 dengar citer aku...kesian kat mak... kadang2 aku memang rasa nak hempuk2 je kepale abang aku tu, bior jadi lembut skit. nanti kalau jumpe die, memang aku nak belasah je orang tue tu...tapi, seb baik die kenalkan bakal akak ipar yang baik kat aku...maka,akan selamatlah die nanti...

n yang paling best tu, abang itu telah mensedekahkan '----' ikhsan pada aku...hehe...macam tau2 je aku memang tengah sengkek. mekaceh abang n akak...

aku cuma harap suatu hari nanti abang akan sedar diri n faham yang akak2 aku 2 orng tu memang bermulut laser tapi bukanla tak sayang...n hope die sedar yang die dapat hidup n membesar jadi orang n sihat adalah sebab tiga orang wanita tu...n bukan mereka bertiga tu yang suruh semua perkara terjadi...

3. pantai sepang trip...

actually on the anniversary day (13 jan) tu, kawan2 lame ajakla pegi picnic kat sungai congkak, tapi entah kenapa tak jadik plak... 'eh, kenape ek twin??'

jadi rancangan hari itu ditukar kepada pegi picnic ke pantai sepang bersama-sama..............en.abang....

seumur hidup aku tak penah nek motor atas higway, selama 2 jam n di dalam hujan.kalaulah mak n akak2 aku tau, mati aku kene semelih...huhu...

hari tu aku sangat2lah exicted sebab first time aku nek motor jauh2 n dapat tengok laut.

aku suke sangat tengok laut. luas sangat...dulu, aku selalu berangan nak berdiri kat hujung laut tu...tapi, manakan aku mampu nak berdiri di tengah2 itu.harus di telan dek jerung nanti...er...kat m'sia ade jerung ke???dulu jugak aku berangan nak buat umah tepi laut. tapi takut plak kene tsunami...huhu...

kesimpulan peristiwa;

macam2 bende yang tak dijangka suke2 je nak muncul tibe2. macam lagu alleycats tu...

sesuatu yang tak disangka...
seringkali mendatangi kita,
itukah suratan dalam kehidupan,
atau sekadar satu kebetulan.....


tapi...aku hepi.... :)


Tuesday, January 8, 2008

aku n buku...

hari ni pegi beli buku...

1. calculus by james stewart : RM 75
2.material science and engineering: an introduction : RM65

jumlah : RM 140.00

mengikut kata cikgu material aku:

' kalau awak tak baca buku2 ni, RM 140.00 itu dah dibazirkan sia-sia , tapi kalau awak baca, belek, hayati da faham semua isi buku2 ini, suatu hari nanti selepas awak berjaya, dan dapat kerje yang baik, awak akan gunakan ilmu di dalam buku2 ini untuk diaplikasikan dalam kerje2 awak seharian, awak akan sedar bahawa awak telah mendapat pulangan yang lebih banyak dari harga RM140.00 itu...'

jadinye aku pon insaf sekejap....

akhirnye aku dengan bangganya telah membeli 2 bijik buku yang tebal nak mafusyh yang rase macam nak patah tangan aku membawaknye...

jadi...

lepas ni kalau aku tak baca buku2 ni sampai lunyai, aku akan pastikan aku hampuk buku ni kat kepala aku sebab malas...

sebab dah beli 2 bijik buku yang mahal ini, aku kenelah berjanji pada diri aku untuk belajar rajin2 sebab kene jugak senaraikan nama aku dalam senarai dean list tak kiralah ape pun yang terjadi...

*perkataan yang di highlite itu adalah untuk mengingatkan aku yang...

- aku tak boleh lupe aku nak jadi orang kaya...

*semua orang doakan aku dapat jadik orang kaya k...

Thursday, January 3, 2008

aku n sekolah....


aku dah mula sekolah...

hari ni hari kedua sekolah...

sekolah aku tinggi...

sekolah aku kene naik lif...

hari ni...

aku lambat pegi sekolah...

lif pulak tak nak berenti amek aku...

akhirnye...

aku panjat tangga sampai tingkat 13...

kenapa sekolah aku tinggi sangat??????????



Tuesday, January 1, 2008

HELLO...HELLO...HELLO EVERYBODY....!!!!!


HAPPY NEW YEAR !!!

MARI2 SAMA2 CAPAI AZAM BARU OR SUDAHKAN AZAM TAHUN LEPAS YANG TAK TERCAPAI LAGI...

RINDUNYE SAYA SAMA INI BLOG...


*ade ke orang rindu sama saya???

KE MANA SAYA??

~saya TERdapat kerja kat SPEEDY GIANT SHAH ALAM lepas menaip entri terakhir 2 bulan yang lepas...

~kerja saya itu...lima hari full (masuk 9.30 pagi n balik 10.30 malam) n dua hari cuti....jadi faham2 je lah bila orang tak pernah kerje berdiri sepanjang hari, 2 hari cuti itu habis dengan tido semata2...hehe...

SEKARANG??

~ALHAMDULILLAH...saya dah berjaya mendaftar di UiTM Shah Alam sebagai student EE220. Jadi budak sekolah lagi...

JADI.....

~saya akan cube dan cube merajinkan diri menaip blog setiap hari, kerana inilah kehidupan saya..

AND...AND.....

~saya nak mengumumkan sesuatu... (malulah...)

emm....

emmmmm....

eemmmmmmmmm......

saya....

saya kan....

saya kaaaaaaaaaaaaann..........

da de 'cik abang' tau....tutup buku lame....mengaharapkan kebahagian hingga ke akhirnya di buku baru... INSYA ALLAH....AMIN....

(",)