Monday, December 15, 2008

me n i can't go on anymore...

How come a man can be very loving at one time, n at another time he can turn out to be so annoyingly immature narrow minded person?

Can you men out there give me a good explanation? i beg u...

yup, i am an arrogant, egoistic girl. You can't accept me the way I am...fine. I am honor to pleased you to GET LOST, GO AWAY FROM MY LIFE!!!

My head spin....
Why???

Friday, December 12, 2008

the gift of love...

The passengers on the bus watched sympathetically as the attractive young woman with the white cane made her way carefully up the steps. She paid the driver and, using her hands to feel the location of the seats, walked down the aisle and found the seat he'd told her was empty. Then she settled in, placed her briefcase on her lap and rested her cane against her leg.

It had been a year since Susan, 34, became blind. Due to a medical misdiagnosis she had been rendered sightless, and she was suddenly thrown into a world of darkness, anger, frustration and self-pity. And all she had to cling to was her husband, Mark.

Mark was an Air Force officer and he loved Susan with all his heart. When she first lost her sight, he watched her sink into despair and was determined to help his wife gain the strength and confidence she needed to become independent again.

Finally, Susan felt ready to return to her job, but how would she get there? She used to take the bus, but was now too frightened to get around the city by herself. Mark volunteered to drive her to work each day, even though they worked at opposite ends of the city. At first, this comforted Susan, and fulfilled Mark's need to protect his sightless wife who was so insecure about performing the slightest task.

Soon, however, Mark realized the arrangement wasn't working. Susan is going to have to start taking the bus again, he admitted to himself. But she was still so fragile, so angry - how would she react? Just as he predicted, Susan was horrified at the idea of taking the bus again.

"I'm blind!", she responded bitterly. "How am I supposed to know where I am going? I feel like you're abandoning me."

Mark's heart broke to hear these words, but he knew what had to be done. He promised Susan that each morning and evening he would ride the bus with her, for as long as it took, until she got the hang of it. And that is exactly what happened. For two solid weeks, Mark, military uniform and all, accompanied Susan to and from work each day.

He taught her how to rely on her other senses, specifically her hearing, to determine where she was and how to adapt to her new environment. He helped her befriend the bus drivers who could watch out for her, and save her a seat.

Finally, Susan decided that she was ready to try the trip on her own. Monday morning arrived, and before she left, she threw her arms around Mark, her temporary bus-riding companion, her husband, and her best friend. Her eyes filled with tears of gratitude for his loyalty, his patience, And his love. She said good-bye, and for the first time, they went their separate ways. Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday... Each day on her own went perfectly, and Susan had never felt better. She was doing it! She was going to work all by herself.

On Friday morning, Susan took the bus to work as usual. As she was paying the fare to exit the bus, the driver said, "Boy, I sure do envy you." Susan wasn't sure if the driver was speaking to her or not. After all, who on earth would ever envy a blind woman who had struggled just to find the courage to live for the past year? Curious, she asked the driver, "Why do you say that you envy me?"

The driver responded, "It must feel good to be taken care of and protected like you are." Susan had no idea what the driver was talking about, and again asked, "What do you mean?"



The driver answered, "You know, every morning for the past week, a fine-looking gentleman in a military uniform has been standing across the corner watching you as you get off the bus. He makes sure you cross the street safely and he watches until you enter your office building.

Then he blows you a kiss, gives you a little salute and walks away. You are one lucky lady." Tears of happiness poured down Susan's cheeks. For although she couldn't physically see him, she had always felt Mark's presence.

She was lucky, so lucky, for he had given her a gift more powerful than sight, a gift she didn't need to see to believe - the gift of love that can bring light where there is darkness.


# thanks kak wan for the email...

# it did touch my heart deeply...miracle ^_^

Thursday, December 4, 2008

Lirik Lagu Afgan - Terima Kasih Cinta


afgan

Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

ouuwwww...
ouuwwww...

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku oouuwww

Kesalahanku yang pernah menyakitimu

*inna's note : friends,i'm sorry for being away....

Thursday, November 27, 2008

Thursday, October 30, 2008

aku n final exam


~~Intrinsic material: extremely pure s/c material…bla…bla…bla…

I’m in final examination week. Full with tense and bored….

Ada sesiapa nak tolong aku hafalkan Huayu?

I’ve just found out that we can use word’07 to write a blog entry (yup…pity me, I know…). Tapi blogspot tak boleh link kan? wordpress n else je yang join kan? So aku copy pastekan sahaja. Macam tu ke?betul ke? Ke aku yang salah? Info please…

Untuk kamu….[malay]

Aku tak tahu apa rasa hati kamu. Aku tak mampu lagi menghadap kerenah anak-anak sebegitu. Aku bosan. Bosan melayan kerenah yang sebegitu. Dipanggil dengan nama sebegitu. Dikata dengan perkataan dan objek-objek yang sebegitu. Bukan niat aku menyakiti kamu, tapi kamu terlalu menggugah kesabaranku. Kamu terlalu mengambil enteng rasa hatiku. Kenapa kamu begitu? Aku bukan lagi aku yang kamu kenali setahun yang dulu. Kamu cuba meyakinkan aku yang kamu telah meletakkan aku di tempat yang lain dalam setahun ini. Tapi, kenapa aku rasa aku masih seperti yang dulu. Kamu tidak meyakinkan aku yang aku sudah berada di tempat itu. Aku ini di mana sebenarnya?


aku sudah menjadi mereng

Friday, October 17, 2008

The world is like a mirror...

One day all the employees reached the office and they saw a big advice on the door on which it was written:

'Yesterday the person who has been hindering your growth in this company passed away.

We invite you to join the funeral in the room that has been prepared in the gym'.

In the beginning, they all got sad for the death of one of their colleagues, but after a while they started getting curious to know who was that man who hindered the growth of his colleagues and the company itself.

The excitement in the gym was such that security agents were ordered to control the crowd within the room.

The more people reached the coffin, the more the excitement heated up.

Everyone thought: 'Who is this guy who was hindering my progress?

Well, at least he died!'.

One by one the thrilled employees got closer to the coffin, and when they looked inside it they suddenly became speechless. They stood nearby the coffin, shocked and in silence, as if someone had touched the deepest part
of their soul.

There was a mirror inside the coffin: everyone who looked inside it could
see himself.

There was also a sign next to the mirror that said:

'There is only one person who is capable to set limits to your growth: it is
YOU.

You are the only person who can revolutionize your life. You are the only person who can influence your happiness, your realization and your success.


You are the only person who can help yourself.

Your life does not change when your boss changes, when your friends change, when your parents change, when your partner changes, when your company changes.
Your life changes when YOU change, when you go beyond your limiting beliefs, when you realise that you are the only one responsible for your life.

'The most important relationship you can have, is the one you have with
yourself'

Examine yourself, watch yourself. Don't be afraid of difficulties, impossibilities and losses: be a winner, build yourself and your reality.

The world is like a mirror: it gives back to anyone the reflection of the thoughts in which one has strongly believed.

The world and your reality are like mirrors laying in a coffin, which show to any individual the death of his divine capability to imagine and create his happiness and his success.

It's the way YOU face Life that makes the difference !!!


inna's:tak sangka ade juga mereka yg prihatin padaku :)thanks u olls...i'm fine...

pink so not like me...hijau lah pulak:)

Friday, October 10, 2008

cinta ini membunuhku...


Kau membuat ku berantakan
Kau membuat ku tak karuan
Kau membuat ku tak berdaya
Kau menolakku acuhkan diriku

Bagaimana caranya untuk
Meruntuhkan kerasnya hatimu
Ku sadari ku tak sempurna
Ku tak seperti yang kau inginkan

[Reff]
Kau hancurkan aku dengan sikapmu
Tak sadarkah kau telah menyakitiku
Lelah hati ini meyakinkanmu
Cinta ini membunuhku

Bagaimana caranya untuk
Meruntuhkan kerasnya hatimu
Ku sadari ku tak sempurna
Ku tak seperti yang kau inginkan

give me some air...let me be free please...

Tuesday, October 7, 2008

Thursday, September 18, 2008

aku n gamba amir berlambak-lambak...


posing ngan bantal pink ^_^



macam ne nak gerak ni ek ???


fenin...



addicted...hari2 kene snap gambar amir...
tapi yang ini paling comel ^_^ soooo kawai...

2-3 hari ni amir makan banyak...
perut dah mengembang....
ibu dah naik risau....
amir...amir....



Sunday, September 14, 2008

aku n amir...

~ amir n cj7 gemuk!!~

baby dah besa....

baby suke isap jari...

buah hati pengarang jantung cikna...

semalam....

malam...suruh amir tido...

tutup lampu, tutup pintu...

"adik,tido..."

si kecik berjalan ke tilam, memeluk cj7, berbaring n menghisap jari...

suasana menjadi sunyi...hening....

tiba-tiba, selepas 5 minit...

si kecik berkata "...dah!", buang cj7, bangun n sambung main!!

ler...sabar je aku budak kecik ni, tido pon boleh sudah2...

itu amir...huhu....

Monday, September 8, 2008

aku n selamat menyambut ramadan....

selamat menyambut ramadan untuk semua yang datang menyinggah melawat blog ini....terima kasih atas sokongan anda. ^_^

aku dah tak nak tulis nombor lagi sebab aku selalu tak update blog. kadang-kadang aku tak tau nak tulis apa, nak update apa. sedih tengok angka tu yang tak seberap... huhu...

sebetulnya aku selalu masuk ke dunia blog ni. tapi,sekadar merayap2 tanpa meniggalkan komen...pemalas sungguh beta ini...huhuhu...

anyway...
selamat menyambut ramadan semua orang...
semoga semua melalui ramadan yang penuh keberkatan ini dengan penuh kesabaran, ketaqwaan dan keimanan...
jangan tinggal puasa pada yang mampu...
n jangan membazir di bulan ini. kalau tak sayang uit,sedekah kat aku... ^_^....

Saturday, August 23, 2008

aku n 9: kembali...


~stable kampung baru : jam 2 pagi~
dah dapat balik...
sedang sengih lebar2 sambil merayap2 membaca blog org len...
mata sangat berat...
badan sangat penat...
nite2 everybody... :)

Wednesday, August 13, 2008

aku n 8:bintang malam...

suka sangat lagu ni...

layyyannn.....

Lagu Rindu

Artist: Kerispatih
Bintang malam katakan (sampaikan) padanya
Aku ingin melukis sinarmu di hatinya
Embun pagi katakan padanya
Biar ku dekap erat waktu dingin membelenggunya

Tahukah engkau wahai langit
Aku ingin bertemu membelai wajahnya
Kan ku pasang hiasan angkasa yang terindah
Hanya untuk dirinya
Lagu rindu ini kuciptakan
Hanya untuk bidadari hatiku tercinta
Walau hanya nada sederhana
Ijinkan ku ungkap segenap rasa dan kerinduan

*hari2 merempat di it lab...lambatnye minggu depan sampai...sudah amat2 rindu sama laptop...huhu...

Sunday, August 10, 2008

aku n7:tak sudah2 sibuknye...

lap top orang amek...sangat bosan tahap cipan.
kat sekolah pulak tak bley bukak blog.asal bukak blog je kne block...boring lagi...
yang tak boring...hidup sangat bizi...betul2 sangat bizi...
setiap minggu ade je bende nak wat.tu belom kite test n asement n quiz...
sangat hectic...
letih betul...tapi hepi sebab bile banyak bende nak wat,otak tak sempat nak fikir hal2 duniawi yang menyakitkan jiwa raga...:)
otak macam lebih tenang...senang hati...

~gambau pegi jenjalan~
*sila abaikan tarikh...


Tuesday, July 22, 2008

aku n 6:ada untukmu...

ada untukmu.......from nubhan

Di sana pungguk menanti
Mengharap bulan membalas rindu di hati
Di sini aku berdiri
Menunggu penuh dengan kesabaran

Tanpa manis madah
Janji yang puitis
Tuk persembahan
Hanya ketulusan
Sekeping hati suci

Aku
Berikan kasih
Kalau itu yang kau mahu dari ku
Aku
Berikan cinta
Untuk membahagiakan hari mu
Aku
Sayang dirimu (menyayangimu)
Biarpun nafas ku sampai terhenti

Akan ku kota janji kita
Mendirikan Taj Mahal cinta
Seteguh kasih
Shah Jehan kepada Mumtaznya

Terasa indah pabila berdua
Semakin tiba saat bahagia
Merai cinta kita

*hari ni nak dekat sepuluh kali dengar lagu ni...lalu je semua tempat boleh kate pasang lagu ni. sekali balik umah, budak2 umah belakang pon dok pasang lagu ni...dengar sepanjang hari, macam best plak...jadi cepat2 ina google lagu ni... layan...:)

Tuesday, July 15, 2008

aku n 5:unpredictable

today sangat hectic. class start drai kul 8.30pagi sampai kul 7.00malam. almost 12 hours. the best partnye, today aku da masuk kelas mandarin. sangat enjoy sebab dah lama sangat berhenti blajar mandarin. ape yg unpredictable nye? the same person ade dalam almost all the classes today. sangat2 tak dijangka. rasa macam 'die' following me plak...perasan heh...ntah2 cuma kebetulan...
unpredictable jugak...nampak en.d yg dah lama sangat tak nampak.remember him? kalau pernah baca my entries sebelum ni...maybe ingt die. cume nampak sekali imbas je. tak sangka pulak boleh jumpa lagi....

*hati little bit happy. cast a spark tau die ni...

actually banyak lagi yg unpredictable nak citer berlaku hari ni...tapi tak sangka pulak dah nearly 12am. got to go...have to sleep...esok kelas kul 8.30am. tak sempat plak nak merayap blog org lain hari ni....huhu... see ya...:)

Sunday, July 13, 2008

aku n 4:11 januari



~dapat award dr en.may~

sambil gosok baju sambil dengar lagu 11 januari berulang2 kali... :)
11 januari tu takdelah bermakna apa2 dalam hidup aku pon wlaupun aku dengar berulang2 kali...cume sambil menggosok baju sambil berangan...

'akulah penjagamu,
akulah pelindungmu,
akulah pendampingmu...di setiap langkah2 mu...'

part tu je pon yang aku berminat... :)
*menanti tanpa jemu...

Saturday, July 12, 2008

aku n 3:life is....

semalam tak dapat post new entri pasal network connection is so teruk...huhu...
so today i want to write a lot...kalau boleh la...aku sedang mencuba.lagipon esok tak sekolah....

as the title 'life is...', aku nak cerita about life.
my life...yg aku lalui dengan rasa yg sangat berkecamuk wat masa ini. yg mana boleh dikatakan yg aku skang ni sangat 'sewel n mereng'....

life is not so easy as i always think.aku memang jarang mengkelam-kabutkan hidup aku. jarang berfikir perkara2 yg boleh men'tensenkan' aku.jarang memberat2kan otak aku. tapi kadang2, bende2 ni tetap akan datang n mengetuk2 pintu hati n fikiran aku. membuatkan aku terpaksa jugak berfikir...kadangkala menggunakan hati....kadangkala menggunakan kewarasan fikiran...n akhirannye...hati n otak sama2 bengkak...

life is unpredictable n sometimes confusing kan? kadang2 kita smpai buntu, tak tau ape nak buat. n aku, smapai sometimes rasa nak pergi jauh...jaaauuuuhhhhh sangat. pergi ke satu tempat yg aku takkan jumpa org yag kenal ngan aku. supaya aku dapat lagi dari semuanya. dapat lepaskan diri dari semua bebanan.tapi, itulah...hidup bukan semudah itu...

life is not so easy. bukan macam bukak tutup computer. habis pakai, tutup, kalau masuk virus boleh format balik. otak kita tuhan jadikan tak boleh format. apa yg dah berlaku akan tinggal sebagai memori yg kadang2 membahagiakan, tapi kadang2 menyakitkan...

faham ke? tak faham xpe...aku memang macam ni...tetap aku ini begini...aku memang sangat kronik skang ni...

Thursday, July 10, 2008

aku n 2:syahdu...

Sekarang dah jam 2.16am...yes, pagi2 buta. Aku masih lagi berjaga n seb baik esok kelas aku kul 10.30 pagi. mata dah bengkak2...kenapa? sebabnye akan aku tampalkan esoklah… :)
Yang pasti hati betul2 tersentuh…muahahahaa…sensitive betul aku neh…
Little quote (hint) k…kalau kamu biasa, mesti faham kenapa penulis blog bengkak2 mata…

“ aku sering membina angan..
Membina istana indah, dia sebagai raja dan aku sebagai ratu.
Biarpun istana kami hanya sekadar pondok kecil, namun aku tahu…
dia akan selalu di sisi dan mencintaiku selamanya…”

# sesungguhnya aku juga menanti ‘sang putera’ itu…
dia di mana ek??

ini sebabnye...



ayat tu?dari cni...

Monday, July 7, 2008

aku n 1:ready

1:ready means, aku akan cuba sedaya upaya menulis hari2 n melawat blog orang lain jugak hari2. sebab? aku memang sangat2 suka berblog'ng ni (which i don't know why)

ke mana aku menghilang? aku keje part time (tapi timing orang full time) kat speedy again. memang horrible night mare! sebab akak yg baik ngan aku tu cuti bersalin (i'm replacing her actually). jadi yg tinggal adalah budak2 baru yg aku tak kenal n tak biase. lebih malang lagi mereka2 ini sangatlah sengal n sangat kurang hajar ngan customer n sangat tak hormat kat orang n sangatlah tak ikhlas ngan pekerjaan derang. tambah malang lagi pada diriku, maid kakak aku juga perangai lebih kurang. aku sangat tension n menjadi sangat malas nak berfikir. so, bila ada masa (means cuti etc) aku akan tido puas2. jadi sangat malas untuk buat bende lain. pendek kata, bulan lepas adalah bulan disaster untuk aku...huhuhu....

esok, aku da start sekolah. aku nak buang semua2 yang menyakitkan hati n jiwa raga aku itue, n aku nak kosongkan fikiran untuk di isi dengan bende2 sekolah...wish me luck k everybody...aku sangat2 mengidamkan title dean list ieu lagi...jadik, aku nak cakap kat sini....yeah i am ready to go back to school n fight for my future!!!

Saturday, June 7, 2008

aku n hepi...

hari ini saya sangat hepi...

hari ini saya pergi kenduri kahwin di gemas...jumpa ramai sangat kawan-kawan lama...saya sangat hepi...

hari ini en.abang saya tolong drive sampai gemas n hantar saya balik juga...jadi kaki tak penat...saya sangat hepi...

hari ini result saya keluar n saya dapat seperti apa yg saya harapkan...saya sangat-sangat hepi!!!!

HAPPYNYE SAYA!!!!

Sunday, June 1, 2008

aku n ?????

Eerrrr…..

Urmph….

Humph…..(deep breath)…..

Arghhhhhh!!!!!! Takde idea ape nak tulis. Otak beku!!

*penulis baru pulang dari kg…maaflah… :)

oh ya...hepi bday tv3...same age as me...

Thursday, May 29, 2008

Friday, May 23, 2008

aku n memandu...



8.30 pagi : perhentian elmina hala ke utara
9.30 pagi : ttdi jaya
11.30 pagi : seksyen 7
1.30 tghr : sas, presint1, putrajaya
2.30 ptg : pkns
3.00 ptg : plaza alam sentral
4.00 ptg : seksyen 7
5.00 ptg : stadium sec13
5.45 ptg : denai alam
7.00 mlm : damansara
7.30 mlm : one utama
10.00 mlm : ttdi jaya
.....tido.......

penat...letih...tapi semangat lagi nak taip2...:)
nite2 uols...

masaalah...da pukul 3.30 pagi, aku tak tido lagik!!!wawawawa....

Thursday, May 22, 2008

aku n menge'test'...



~ fav screen saver ~

its mid nite...saje je aku menge'test' button pencawang kat 'riba atas' ni...tak kusangka boleh online...suke!! :)
*ribuan terima kasih pada siapa2 berkenaan...

yup...akhirnye aku telah berjaya memiliki 'riba atas' ini...bolehlah aku cube2 mengasah bakat mengarang yang tak delah besar mana pon...dalam usaha...:)

cuti...takde ape nak dibuat. ingatkan dapat kerje kat 'speedy' cam cuti yg lepas...tapi kakak tu cam bohong aku je...tak panggil2 pon...kecik ati... :(

exam...takut... (tapi malas nak fikir) :((

MARA...pening...huhhu... :( tapi hepi jugak, akhirnye dapat... :)

konvo...aku nak amek scroll diploma isnin depan...akhirnye... :)
(tengah semangat practice pakai high heels sebab kene pakai heels naik pentas nanti...dibuatnye terpelecok...malu satu Malaysia..hehe...)

wish me luck everyone...banyak sangat bende yang nak dibuat memerlukan 'luck'...oh, please...please...give me lots of luck!! :)

**baru tengok enchanted...terngiang lagu itu...
'i've been dreaming of the true love kiss...'
(kipas susah mati fairy tales n sewaktu dengannye aku neh...)