Thursday, September 13, 2007

aku n mendung...


lalalala.....sedang berfikir apekah aku nak merapu hari ini ye...

sejuk sungguh hari ini. awan mendung dari pagi tadi buat aku rasa mengantuk yang teramat2. oleh kerana malam tadi malam pertama bersahur, aku tak boleh nak tido...excited tambah risau, takut tak terbangun sebab lupe nak tepon mak mintak kejutkan...huhu...

jadi sekarang mata aku betul2 berat... da la pagi2 camni takde orang. adik2 pegi sekolah, abang2 pon tak bangkit lagi la kot dari tido. bulan pose kan...mate memang berat...

seperti yang anda-anda lihat,aku telah menempelkan sebanyak2 gambar kucing kat tepi tu. saje...banyak sangat gambar en.kucing yang terlampau comel2 belaka yang aku amat teringin nak tampal lagi, tapi kang terbanyak sangat serabut plak...cukupla...yang lain2 tu nanti aku letak dalam entri2 aku yang akan datang... macam selalu aku buat k.

kerje aku dari semalam n kelmarin : menempelkan sebanyak link2 blog org lain sebanyak mungkin n mencari gambar2 kucing yang secomel mungkin n disimpan secara haram dalam pc d kedai ini, juga membaca sebanyak mungkin blog yang aku jumpa n ada yang aku berjaya link juga ada yang aku tak sempat nak link kn...macam banyak betul masa aku kan?

memang pon...aku tak tau nak buat apa kat kedai ni, nak sapu dah sapu...lagipun lantai karpet ni, sapu hari2 pengsan gak aku...aku sapu sket2 jek, i mean, aku sapu separuh2, hari ni separuh, esok separuh lagi... nak lap meja, bukan kedai makan, takat2 lap2 habuk tu, tak sampai lime belas minit habis dah lap 17 meja...

agaknye en.bos pon mesti boring tengok aku yang keboringan ni...huhu...

tambahan entri : aku dapat ni dari email, die suh forward kat orang2 lain, so aku tampal dalam ni supaya semua orang dapat baca...

Assalamu ' alaikum ,

Kubur itu gelap , cahayanya ialah Laa Ilaaha illAlLah .
Jika diletakkan langit dan bumi di sebelah dacing,
dan kalimah ini di sebelah yang satu lagi,
pasti lebih berat lagi nilai kalimah ' Laa ilaaha illAlLah ' ini .

Rasulullah saw. bersabda ( mafhumnya ):
" Wahai manusia ! Ucaplah ' Laa ilaahaillalLah' , kamu pasti berjaya!"
Marilah kita ucapkan kalimah ini : " Laa ilaaha illallah !" x 10

Setelah ucapkannya sebanyak 10 kali,
fowardkan email ini kepada sekurang - kurangnya 10 orang rakan-rakan anda .
Bayangkan betapa besarnya pahala yang Allah sediakan,
hanya untuk usaha kita yang sedikit ini
Laa ilaaha illalLah !


Wassalam.



3 comments:

wan said...

Salam,

Minat tucen yek? Nak gambar dia? Meh bagi emel.. kita forward gambar tucen banyak2 kat dia.. :)

aku said...

salam..
comel ler kucing2 tuh..
comel macam empunyer blog ni x? :P

*selamt berpuasa.. :)

inna hayati said...

to wan : suke sangat2 kat koceng, jumpa tepi jalan pon saya tegur...hehe...

to aku : koceng je comel...tuan punye blog tak berapa nak comel la...huhu...
~'cantek' je kot...hehe...