Wednesday, August 29, 2007

maaf...maaf...maaf....

pihak pengurusan hayati hidupku ingin memohon maaf kerana beberapa hari sudah tidak mengadap blog...ini kerana pihak pengurusan sebok layan cerita korea 'my girl'...

~watak utama~

~ 3 org yg best ~
~ salah satu antarabarang2 yang cute gile!! ~

~ heroin yg tak senonoh nak mamfyuss ~

~ hero yang kadang2 biol kerana terpengaruh ngan heroin ~

~ lelaki yang cantek!! ~
~cantek kan die??? ~


~ cik yang tak besh!!! ~

sekian...blog saya pada kali ini...maaf kerana tiada coretan mengarut...kedai manghadapi masaalah wyring, begitu juga otak saya...rasa macam wyring dah rosak...huhuhuuuuuu......

~ cau cin cau.... ~

Saturday, August 25, 2007

ultrasonics...

we will learn about ultrasonic today :


~ultrasonics general block diagram~

explanation:

1. sweep generator - send signal to ultrasonic pulse generator

2. ultrasonic pulse generator - generate pulse to drive pizoelectric crystal transducer

3. transducer - send pulse of ultrasonics energy to tissue
- gel must be applied between transducer and skin
- d pulse will hit tissue n reflect - cause echoes
- reflected echoes return back to transducer

4. limiter - accepted d signal n limit it to protects receiver from d transmitted pulse

5. receiver - filter out ultrasonic frequency (1-10 mHz) and deliver pulse to output

6. display unit - display d images inside d body.

~faham??~

~habesss.....faham tak para pembaca sekalian?? ini salah satu subtopic yang aku sedang cuba untuk hafalkan pada masa ini.
~untuk pengetahuan semua, aku sedang mengambil subject 'special topic biomedical instrument : kee390'.
~untuk pengetahuan semua juga, subject ini adalah subject mengHAFAL!!
~aku memang lembab betul la kalau pasal menghafal ni...beku otak aku...benci!! tak suke! tak suke! tak suke!!

*hari ni takdek gamba comel : blaja ultrasonic jek : harap maaf dari pihak pengurusan hayati hidupku

# work :
~hari ini ada seorang adek telah ditangkap oleh ayahnye pabile adek tadi sedang maen game...KANTOI!!
~tekejut aku, muke pakcik tu serius jek...naseb baek la pakcik tu cool jek. serang senyap2. budak2 lain sume tak perasan. akhirnye adek itu telah di bawa balik oleh ayahnye yang telah me'warning' adek itu bermacam2 bende apabila sampai d rumah.
~kejadian ini berlaku setengah jam yang lepas...jadi sekarang aku tengah wondering...apela jadi ngan adek itu sekarang ye?? kesian gak...tapi sape suruh adek itu datang sini tanpa kebenaran...memang nahas la namenye tu...
~aku agak terkejut sebentar kerana pak cik itu telah bertanya kepada aku :

' berapa lama dah budak ni maen kat sini?? '
' selalu ke budak ni datang main game kat sini?? '

~pastu pakcik tu tarik anak die keluar sambil berkata :

' habes duit hari2 selame ni rupanya main kat sini ye??siap la kejap lagi sampai rumah... '

~hoh!! apekah yang telah berlaku d rumah sekarang?? sure insaf punyelah adek tu...harap2 macam tu la...

Friday, August 24, 2007

aku n kucing...


~ aloh-aloh...tutenyer die!!!~
~aku terpesona dengan kepandaian org2 yang mengabadikan kuceng2 comel ini dalam gamba~

aku selalu cakap kat kawan-kawan aku yang kucing ni ada macam-macam muka mereka yang tersendiri. tapi kawan-kawan aku cakap aku tak betul! diorang kata:
'kucing tetap kucinglah!muke diorang same je"
tapi pada aku...itu SALAH!!
cube korang tengok muke 4 ekor kucing kat bawah ni...semua lain tau!!


~mereka sangat comel dan berbeza~

~aku rindu pada 'jimon' : kucing yang aku bela dari kecik lagi bersama abg2 aku...
jimon telah selamat bersemadi masa aku darjah 3 lagi...huhuhu...

# work :
~game addict : macam2 orang yang aku jumpe addicted ngan game sepanjang aku keje neh.
-kanak-kanak tak usah citer la kan...ramainye ya amat...
-yang besh tu...sekali sekala ada la pakcik2 yang macam pegawai beso2 pon aku penah nampak men game gak
-tu belom kire pakcik2 yang pkai kupiah...yang betol2 nampak macam pak aji
-budak lelaki baye2 aku biase la kan...
-en.bos pon bleh than addict die ngan game

~kejadian sebenar sekarang : seorang pak aji tengah lawan 'Call of Duty2' dengan seorang budak yang da bese datang cni....pergh!!tak bleh blah!

~dasyat kan...berapa banyak duit mereka2 ini habeh sebab men game...

~actually same je la derang nyer addiction neh ngan pompuan nyer sindrom shopacolic (betoi ke aku eja?)

# cerita sedei aku semalam...
~semalam aku g kedai...makan...time nak balek tu aku langkah la satu longkang besa ni...elok2 je kaki kanan aku lepas longkak tu n menjejak tanah,tibe2 aku hilang imbangan. rupenye tempat kaki kanan aku mendarat tu ade lobang yang ditutupi oleh rumput. HAMPEH PUNYE RUMPUT!!
~maka akhirnye aku pon terjatuh dengan cantiknye sambil bersimpuh di hadapan semua orang yang ade kat dalam kedai makan tuh....MALU SIOTTTT!!!! tapi buat muke macho...macam tak de pape...cover baek punye...HEH!!
~tapi ade satu bende yang aku tak boleh nak terima...di hadapan aku...betul2 d hadapan aku, penonton yang menonton secara live dan terang-terangan itu adalah a guy yang aku crush on selame beberape sem ini!! ARGH!! MALU GILER!! HABES JATUH SAHAM AKU!! terpakselah aku pandang die n senyum
~(die faham la kot sign...aku tak ape2...takut die risau plak kan...nampakla die cam tekejut sket,tekejut la aku jatuh depan mata die (aku sedang bertentangan mata dengan die di kala aku jatuh itu)...mesti die kesian kat aku....KAH!KAH!KAH! TAK MALU!! DA LA JATUH DEPAN DIE, SIAP PERASAN LAGI...HO!HO!HO! MEMANG TAK MALU!!) ~aku sedang membantai kepala aku sebab memalukan diri sendiri di hadapan die...

~SENNYUMM!! (malu)

Thursday, August 23, 2007

boring....

~cian die...ketiduran setelah keletihan menggulung tali...~


boring sungguh hari ini!!
boring sangat2!!
boring tahap dewa!!
boringnye!!
~sekian...sajakku bertajuk boring....hwa!hwa!hwa!

bosan,
tiada apa yang lebih bosan melainkan bosan,
hidupku ini bosan,
bosan melanda hidupku,
bosan memenuhi segenap ruang hatiku,
bosan menyerang neuron2 otakku,
bosan menyerap ke seluruh badanku,
bosan!!
~sajak kedua saya bertajuk bosan!! hwa!hwa!hwa!

~dah sah otak aku dah mereng sket (banyak kot...huh?!!)...
~adakah aku telah menjadi sewel?? (hoh??!!!)

~SENNYUUM!!...


#work :
~tiada apa yang menarik...

~aku rasa otak aku menjadi mereng kerana telah dipenuhi dengan jeritan kanak2 ini yang keep cursing each other (which i can't utter out here because i think d words they said are very2 horouble!!). sekali lagi aku bertanya pada diri aku sendiri : diorang ni tak penah kene lempang ke sebab dengan suke2 hatinye curse orang lain ngan those very2 bad words? dalam umah aku kalau sebut bende2 macam tu, sure kene lempang punye, on d spot, tak tunggu2 dah... (i think my mom has teach me well about manners and respect d others)


~i think en.bos sangat2 stress today.two pc cause a lot of trouble...very much!!and ramai plak adek2 yang tak cukup umur telah membuat percubaan menceroboh...seriau jek aku melihat en.bos menjeritkan mereka...huhuuhuu...
(aku menjadi risau...garang jugak en.boss ni...ups!!)
~jangan la tension2 n marah2 ye en.bos... (",)
~senyum banyak2 ye en.bos...pengubat sakit hati...

~aku saket perot!!huhuhu...benci betol bile saket perot tibe2 tapi tak tau sebab ape...terasa seperti perotku sengaje nak wat2 saket...tak suke!tak suke!tak suke!

# versi sopan...
~saya malu : saya bawa radio ke kedai untuk menghilangkan rasa bosan saya kerana mendengar lagu mp3 yang sama sejak 2mggu yang lepas : rupa-rupanya radio saya itu tidak mampu melawan gelombang internet dan gelombang2 yang lainnya : ia tidak mampu mengeluarkan bunyi yang smooth : zeng...zeng...zeng...zzzzzz
(hampeh punye radio : abeh je bulan seploh aku humban kau dalam sungai kuantan!!WAJIB!!) : makanya radio saya itu tidak mampu untuk menghilangkan boring saya...huhuhuhu...

~sebenarnye tujuan saya membawa radio hampeh ini kerana kolej saya akan menjalankan urusan mencegah barang2 electric haram sepanjang minggu ini sehingga rabu minggu hadapan...

~seorang pelajar yang sangat2 'baek' seperti saya semestinya tidak akan membayar RM20 untuk radio hampeh tadi (pergh!!mahal nak mampos!!tak berbaloi aku nak perabih duit kat radio hampeh itu!!...gile jahat kolej aku ni!!)

~ups!!ketaksopanan berlaku dalam ruangan sopan...harap maaf...

~bukanlah saya kedekut...tapi...tuan2 juga mestinya sependapat dengan saya kerana saya telah membayar sewa asrama yang mahal untuk sebuah bilik yang buruk, jadi adakah relevan untuk saya membayar lagi untuk membolehkan radio hampeh saya itu memekak? Betul!!sangatlah tidak relevan.

~sesungguhnya perlu dinyatakan di sini,apa2 saja bayaran berlebihan untuk kolej saya adalah sangat tak di approvekan oleh saya. kenyataan ini dibuat kerana kolej saya telah menyelitkan pelbagai2 cas tersembunyi yang sangat2 banyak!!saya tak suka kolej saya apabila ia berkaitan dengan kewangan dan hal ehwal pelajar!!

~ya...saya memang kedekut dengan kolej saya!!MESTI!!WAJIB!!

~oleh kerana radio hampeh saya tidak dapat digunakan...makanya, saya akan membiarkan radio hampeh ini bertapa d kedai ini sehingga minggu hadapan..kerana walaupun ia hampeh, ia tetap dalam keadaan bahaya jika berada di dalam bilik saya...

~jadi en.bos...tompang simpan barang haram seminggu ye....(",)...ngeh!ngeh!

Wednesday, August 22, 2007

pagi-pagi....

~kucing yang sangat tute!!~

pagi yang kelam kabut adalah perkara yang paling aku tak suka sekali dalam hidup ni...
sebab:
i. kelam kabut sebab bangun lambat, ini bermakna aku tak bangun pagi dengan proper dan tak sempat nak menghayati betapa indahnya pagi : sebab kelam kabut...sebok itu ini...tibe2 sedar2 dah petang...tak suke!tak suke!tak suke!!
ii. kelam kabut sebab di gesa oleh sesuatu atau orang : aku akan rasa sangat berserabut sebab dipaksa membuat sesuatu dengan tidak teratur.(aku paling benci rasa panic n dipaksa)
iii.disebabkan dua perkara d atas aku akan rasa nak marah n tak hapy kadang2 sepanjang hari.
iv.tahap emosi aku juga akan menjadi kurang stabil juga sepanjang hari...
kesimpulan: aku sangat2 tak suka bangun pagi lambat dan rushing2 pegi bersiram n whatever...

hari ini,aku telah terbangun lambat n ini adalah tidak menyenangkan hati n perasaan aku hari ini...

# work :
~disebabkan tahap emosi yang tak stabil pagi2 lagi, aku telah menjadi manusia yang agak kejam pada adek2 ini hari ini...kesian mereka...(dengan jahatnye dalam hati aku cakap...padan muke!!)
~diorang ni tak kene marah ke melepak main game hari2?takkan la time cuti sekolah cikgu diorang tak kasi homework? kalau time aku sekolah dulu, cuti tak macam cuti...belambak2 homework. nak bermanja2 ngan en.tv pon tak sempat...
~aku bet mak bapak derang tak tau derang melepak kat cni hari2.

~menjelang tengahari mood aku dah semakin stabil...mujurlah ada harry potter pengubat hati...ngeh!!ngeh!!
~SENYUM

#tak de kene mengene :
~saya telah menambah gamba koceng tute(cute) untuk hiasan semata-mata...mukenye yang innocent...tak bleh blah....comelnye!! (saya suka koceng!!)
~saya akan cuba meletakkan gamba koceng atau apa2 yang cute sebagai hiasan entri saya selepas ini...(",)

Tuesday, August 21, 2007

hidup...

seperti yang dijangka..test semalam...HAMPEHH!!
naseb la soklan senang banyak...kalau ikut ape yang terkandung dalam otak aku semalam,kalau kuar soklan membunuh,sure aku dapat separuh jek!!huhuhu...
ALHAMDULILLAH...dapat jawab gak,walaupun aku rasa jawapan hampeh aku mestinye direject ngan suke hatinye oleh en.dz...huhuhu....

#work :
~aku melayari satu laman web : kuiz untuk mengenal diri..ngeh!!ngeh!!
~aku jugak dah menge'paste' beberapa result yang telah dikeluarkan atas jawapan2 aku...yang aku kureng pasti kebertulan dan kesahihannye...
~aku telah mendownload 'nana' dengan jayanya...ngeh!!ngeh!!

urmphh!!!...???

Your Five Factor Personality Profile

Extroversion:

You have medium extroversion.
You're not the life of the party, but you do show up for the party.
Sometimes you are full of energy and open to new social experiences.
But you also need to hibernate and enjoy your "down time."

Conscientiousness:

You have medium conscientiousness.
You're generally good at balancing work and play.
When you need to buckle down, you can usually get tasks done.
But you've been known to goof off when you know you can get away with it.

Agreeableness:

You have medium agreeableness.
You're generally a friendly and trusting person.
But you also have a healthy dose of cynicism.
You get along well with others, as long as they play fair.

Neuroticism:

You have medium neuroticism.
You're generally cool and collected, but sometimes you do panic.
Little worries or problems can consume you, draining your energy.
Your life is pretty smooth, but there's a few emotional bumps you'd like to get rid of.

Openness to experience:

Your openness to new experiences is medium.
You are generally broad minded when it come to new things.
But if something crosses a moral line, there's no way you'll approve of it.
You are suspicious of anything too wacky, though you do still consider creativity a virtue.

i am a good fren...ngeh!!ngeh!!

You Are A Good Friend

You're always willing to listen
Or lend a shoulder to cry on
You're there through thick and thin
Many people consider you their "best friend"!

infp??

Your Love Type: INFP

The Idealist

In love, you crave a long term, harmonious relationship.
For you, sex doesn't come quickly - it takes time for you to open up.

Overall, you are supportive, nurturing, and expressive.
However, you tend to be shy and protective of your personal space.

Best matches: ENFJ and ESFJ

I Am An Intro-Extrovert!

You Are An Intro-Extrovert!

Sometimes you're social - sometimes you're shy
You've got a bit of an Introvert / Extrovert split going on
You enjoy all sorts of situations. Parties, small groups, and alone time.
Too much of one, and you'll long for the other. You need variety!
Chances are, you've got both serious and fun friends - and they don't get along.

Monday, August 20, 2007

aku n kau (2)...

sesuatu itu kembali lagi...
kali ini membawa angin puting beliung yang lebih dasyat dalam perut aku...aku teringatkan perbualan 3 minggu yang lepas...
"itulah...sape suruh merajuk tak tentu pasal"
apakah???!!!!
akukah yang bersalah itu?tidakkah dia merasa perbuatan dia itu telah merobek-robek hati yang satu ini?tidakkah dia sedar perbuatannya itu telah menyebabkan aku tawar hati?
aku tak pasti sapekah yang salah dalam hal ini?adakah manusia yang seorang lagi?atau dia yang sentiasa penuh dengan emosi tak terkawalnye...atau..

# work
sesuatu d tempat kerje telah menyebabkan aku teringatkan sesuatu
(tentang aku n kau)
otakku yng berserabut:susahnye nak hafal bende nih!!tak pasal jek kene repeat lg sekali...TAK MAU!!!
boringnye....nape la kene belaja bende ngarut nih!!aku budak letrik la!!bukan budak bio!!huhuhu....
seploh hari ngpal bende nih pon lom tentu masuk dalam otak haku!!urh!!urh!!geramnye!!

hari yang mendung...

selamat pagi...
pagi lagi aku terjaga dan mendengar burung2 berkicau umpama muzik yang indah berlagu d telingaku...pagi ini pagi yang mendung...buat aku rasa tak nak bangun.angin lembut sepoi2 bahasa yang menyapu2 muka aku menarik2 mata aku untuk kembali tertutup.sejuk pagi ini terasa sangat nyaman...dengan suasana yang sunyi dan tiada bunyi2an yang mencemarkan fikiran...arh...seronoknye kalau dapat tido balik...!!
tapi...aku teringatkan masa yang berdetik tak menunggu kita.aku juga sedar aku akan mengambil masa yang banyak untuk bersiram...urh!!aku mesti terlambat nak pergi kerje...TIDAK!!terpaksalah aku meninggalkan tilam empuk dan oyen yang tersayang...huhu...
aku tau aku akan rindukan tempat ini setiap pagi dua bulan yang akan datang...
yup!tinggal lagi 2 bulan aku d sini...rasa tak sabar nak pergi dari tempat ini...tapi,aku tau aku akan rindu tempat ni.nak2 lagi bila dah nak blah camni hidup aku semakin aman.aman dari orang2 sekeliling yang amat2 memeningkan kepala...

#work
aku lupa sekarang cuti sekolah...ramainye kanak2 dari pagi lagi
(tak dapat nak menghafal : malam ni ada test...huhu... :seronoknye jadi kanak2 nih...)

Saturday, August 18, 2007

me again...


it's me again...

to describe me :
i am a simple person who think that life is easy that we don't have to put everything on our shoulder.
(faham ke?aku saje yang faham kot..ngeh,ngeh...)

i used to do my own stuff on my own.
saya tak kacau orang selagi orang tak kacau saya.
i love to read : a lot of stuff
i read : comics
: novels
: paper
: magazine
: readers digest
: harry potter of course!!
: blogs juga...
i don't read : mastika n yg seantero dengannya...

actually i am not very good in describing myself because i don't really
know what d other people think about me...


~yang org kurang amek tau : aku memang kuat berangan...(",)~
* i love something smell...so sweet...(?)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


# work :
~as usual,sat is d 'penuh' day with kids yang berwajah same dengan hari yang lepas2
~cuti sekolah dah mula...aku masih terfikir2 mana la budak2 nih dpat income main game hari2?musykil betul!!
~dari pagi sampai petang tempat ini dipenuhi mereka...masyuk la laci 'pitih' bos aku...ngeh,ngeh!!

# kerisauan aku sepanjang hari :
~aku mengalami kerisauan tahap maksima : cuti sekolah : budak2 3 orang tuh mesti ada terlampau banyak aktiviti yang terangke dlm fikiran derang : ini amat menakutkan sekiranya aku diserap dalam salah satu rancangan itu..uh..uh..takotnye!!ngerinye!! : rahsia dalam bahaya!! : argh!!tidak!! : aku tak dapak nak menghadapi kenyataan ini...huhu...
~aku memerlukan rancangan yang sangat2 bagos untuk menghalimunankan diri aku...(kan best kalau ada jubah halimunan harry potter,boleh pinjam...hihi...)

Friday, August 17, 2007

aku yang garang...

kawan-kawan aku selau cakap aku tak betul. Selalu wat keje bukan2.itu kalau dengan kawan2 la...
tapikan...kalau tanya anak sedara aku,mesti diorang cakap
: cik na ni garang la... :
garang sebab :
aku neh cepat hangin sket ngan budak2 yang kurang pengajaran...
jadinye...bile jek aku jumpa budak2 yang ala2 tak reti nak hormat org tua nih,aku cepat jek rase nak lepuk2 budak2 ni.tapi...biasanye aku tak la lepuk...anak orang meh...(karang ngadu kat mak ayah diorang,payah plk..weh..weh..) habis2 kuat pun aku cume tunjuk jek la muke ala2 singe kat budak2 tu...hahaha..garangnye...
actually bukanlah aku garang,cumenye,bila jumpa dengan perangai2 yang aku tak berape nak berkenan ni,cepat jek darah naik kat kepala...berasap2...nak2 lagi plak kalau jumpa budak2 yang memang kurang sopan santun dalam diri ni.mak ayah diorang tak garang ke ngan diorang kat umah ek?
satu sebab aku macam mak singe kalau ngan anak2 sedara aku : pasal aku tak moh anak2 sedara menjadi kurang asam pada orang lain.malu eh!!ade anak sedara perangai tak semenggah.anak sendiri apetah la lagi... (anak sendiri lame lagi la kot...(",) ...)
jadinye aku memang rasa tak patut sungguh kalau kite memanjekan n buat baik kat adik2 yang perangai tak berape nak baik.sebab aku takot...menengok budak2 zaman sekarang yang semakin hilang arah tuju...hilang rasa hormat...
(eeiii...ngerinye aku mengenangkan anak2 sedara aku yang tengah nak membesar...*ngee....)
*pinjam dari nazek*

work :
as d matter of fact...aku memang tengah b'angin skang nih!!
keje kat cni macam senang jek..tapinye kadang2 menguji gak kesabaran aku.aku yang penuh ketenangan menghadap muke2 budak2 yang datang men game kat cni pon terasa tercabar ngan kerenah2 anak2 orang...yang sangatla bermacam2,berbagai2.yang sopan,lembut gak la aku melayan...yang kurang sopan neh...rasa nak meletup aku sekejap!! (actually...banyak kali gak...huhu...)

~sabarkan hatiku ini banyak2 n banyak2 sangat2...huhu...~
( rasanye aku kene amik kursus penjagaan kanak2 kot,barula aku pandai sket nak berlembut ngan budak2...huhuhu )

~ngeh...ngeh...macam ner nak der anak sendiri neh??~
(kene ker??!!)

ku rasa angin puting beliung dalam perutku ni dah tak terkawal!!pergh!!sakitnye hati pada sesuatu!!
kegeraman yang melanda hampir sampai ke otakku!!perutku rasa berpusing2,berputar2...
urgh!!marahnye!!apekah aku yg b'masaalah sebenarnye??aku dah agak dah jadi macam nih...dari pagi dah rasa mood aku tak berapa nak ceria...urgh!!!marah!!!marah!!!

~berdenyut2 otak aku menahan rasa...huhu...kesian aku...~

Thursday, August 16, 2007

harry potter (1)


i am one of d biggest fan of HARRY POTTER.
movie : semua dah tengok n dah ada all d 'copies'
books : baru ada 2 ~philosopher stone ~ goblet of fire~
baca : semua buku dah baca (pinjam..huhu...)
cita2 : nak kumpul all d books~english n malay version~
(tapi...bila nak ada fulusnya?...huhu...)
#kalau ada org sudi nak hadiahkan : besar tapak tangan,seluruh bumi saya tadahkan#

aku baru jek sudah baca harry potter and the half blood prince
(version malay-buku pinjam)
english version is on d way...ade duit lebih baru mampu nak beli...huhu...
(RM109.90 harga untuk d latest version : dengki ngan nazek)
sepanjang2 baca tu,aku asyik terbayang2 jek...

: : pakweku yang hensem ini.. : :

~ sebab dah tengok movie dulu,aku boleh bayangkan dengan jelasnye apa yang berlaku~
~tak pasal jek roomate aku kate aku kuat imagination~

~betulla aku boleh bayangkan harry bergerak n bercakap dalam otak aku masa aku baca buku neh~
~tak salah kan??kan??kan??~
~ (",) ~


: : dumbledore's army : :

~actually nak letak my pic sekali,tapi tak tau nak buat camne..hehhe..~
~tak pandai lagi nak edit...huhu...~



Wednesday, August 15, 2007

lelaki pujaan...(wujud ke?)

aku menjumpai e-mail yang sangat menarik ini yang ingin sekali aku kongsikan dengan anda-anda sekalian...cacatan dari seorang lelaki muslim yang tentunya sangat menghargai pemberian Allah kepadanya... (bahagianya kalau jumpa manusia macam ni...)

Saya suka tengok jari awek saya...

Cantik betul... Sungguh!
Sampai takut nak pegang...
Bukan takut patah...
Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other
Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa...

Saya suka tengok rambut awek saya...

Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan tudung...
Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak....
Tapi takut nanti terbakar dek api neraka
Di suatu hari yang giler forever

Saya suka tengok body awek saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan dia telekong
Supaya mase die jumpa dengan Kekasih die Yang Utama
Dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya.
Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye...

Saya sedih tengok awek saya
Tak tido, tak makan rindu kat saya...
Saya pun macam tu jugak,
Ada problem yang sama..
Die tanya apa ubatnya?
Saya pun bagi die Quran untuk penenang jiwa...
Semoga lebih cintakan Nya dari saya...

Saya sedih bila awek saya
Selalu pesan macam-macam kat saya...
"Makan, minum, drive elok-elok tau..
Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katenya...
Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu
Die tak kata satu aper pun...
Berdosanye saya....

Kesimpulannya saya memang sayang dia...
Nak jumper die giler forever...
Yang forever punye forever...
Di dunia dan akhirat terutamanya,
Janji nak share heaven sama-sama...
Bahagia selamanya...

Semoga kami saling mengingati,
Dosa sendiri pun infiniti...
Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni...
Semoga kami menginsafi diri...
Ya Allah ampunkanlah kami....
Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...

P/S - andai anda seorang wanita muslimah...

Mesti seronok kan kalau pasangan kita berfikiran camtu...
Then kalu anda seorang muslim...
Apa kata tanamkan dalam hati camtu...
Cinta tu anugerah Allah...
Pandai-pandai la kita menjaga nikmat Allah itu ye...

Semoga aku pun mendapat ambik iktibar gak...
(n semoga satu hari nanti aku akan berjumpa manusia sebegini)..wink!wink! ;)


aku n kau...

sesuatu telah mengingatkan aku tentang pertemuan 3 minggu yang lepas....
aku pun tak tau nak tafsir apakah makna pertemuan itu...
apakah rasa hati aku selepas pertemuan yang berlangsung selama tak beberapa minit itu...
marah?geram?suka?
atau aku sudah memaafkan?
atau sebenarnya belum?
ku kira sekarang ini hati aku begitu sukar memaafkan orang.entah apa agaknye yang merasuk seluruh penjuru hati aku ini... (macam lord voldemort plak...huhu)

~to b continue...~

falsampah centaku...

CINTA....

jika ada yang bertanya


: '
apa itu cinta?' :

agaknye ape jawapan kamu?setiap orang ada jawapan yang berlainan kan?


bagi aku cinta itu sesuatu yang cantik,yang indah,yang memberi kita rasa bahagia,di awang2an dan bila kita ada cinta dalam hati kita,tentunya kita akan senyum sepenuh hati.senyum dengan ikhlas yang kadang-kadang kita sendiri tak sedar kita tersenyum.

bagi aku cinta itu maknanya memberi dan menerima.seikhlas mana kita mencintai orang yang kita cintai...harapan kita seikhlas itu juga orang itu mencintai kita.(aku masih mencari 'orang' itu)

CINTA DAN SAYANG...ada satu novel yang baru aku baca beberapa minggu lepas...

katanya : cinta dan sayang itu berbeza.

sayang katanya :> bila kita meletakkan orang itu dalam hati kita,menerima dengan ikhlas


cinta katanya :> bila kita meletakkan orang itu dalam hati,menerima dengan ikhlas dan juga sanggup menerima baik dan buruk orang itu dan tentunya akan berkongsi segala2nya tanpa ada rasa sangsi antara satu sama lain dan yang paling penting menghargai kehadiran mereka dalam hati kita.

(indahnya cinta ini : 'orang' itu d mana ya?)

TAPI...


cinta itu kadang membawa kita ke satu alam yang hanya orang yang pernah merasa boleh tahu betapa peritnya.bukanlah cinta itu jahat,cumanya kerana adanya sesetengah manusia yang tidak menghargai cinta,makanya kerana cinta itu hidup kita menderita.


AKHIRNYA...


sebenarnya cinta ILAHI itu yang paling bahagia dan akan sentiasa membantu kita untuk hidup dengan baik,dunia dan akhirat...amin

Tuesday, August 14, 2007


~ its me!! ~

selamat berkenalan... ('_')




Monday, August 13, 2007

kekasih gelapku-ungu

my feveret song at this moment...

[*] Ku mencintaimu lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tau
Ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku

Yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
Yang kucari s’lama ini dalam hidupku
Dan hanya padamu kuberikan sisa cintaku
Yang panjang dalam hidupku

Repeat[*]

Ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku
Mencintaimu lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tau
Ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku
Kekasih gelapku…

aku yang boring ('_')

aku bukanlah seorang manusia yang kreatif atau sentiasa penuh dengan idea2 yang selalu menyenangkan hati orang lain.cumanya aku suka menulis.menulis untuk kepuasan hati. kenapa aku menulis begini?sebentar tadi aku baru saja membaca sebuah blog yang kukira menarik dan tidak membosankan entri nya.soalan dia 'kenapa kita menulis blog?untuk kepuasan atau menjadi glamour atau bermacam2 lagi?' ku kira jawapan aku adalah sebegini,kerana aku suka menulis.dan apabila aku mula mengenal komputer, aku suka manaip.pokoknya,aku memang suka menulis apa saja yang tersirat dalam hati ini dari menuturkan melalui lidah aku yang selalu sangat tergeliat.

sebenarnya aku bukanlah seorang yang susah,cumanya kerana aku amat2 payah untuk menyuarakan rasa hati aku ini secara terbuka,makanya aku ini memang seorang yang payah.sebenarnya aku rajin juga bercerita.tak percaya tanya bekas2 roomate aku.menjelang tengah malam bila semua orang yang kepenatan nak melelapkan mata,merehatkan diri,aku pula akan mula mngaktifkan lidah aku yang sering terkedu di kala semua orang jaga ini.aku pun tak faham kenapa...mungkin bila orang dah nak tidur,mereka akan dengar tak dengar je.jadi cerita ku akan jadi serti angin lalu,yang mana...aku rasa selamat.pelik...tapi aku memang begitu...

sekali lagi aku nak kata,aku ini memang memboringkan sebab aku perasan,bila aku bercerita,tak berapa lama kawan2 aku akan paling muka bercakap dengan orang lain.nah...bukankah jelas di situ yang aku ini memanglah seorang yang sangat memboringkan.mungkin juga kerana itu aku menjadi sangat tak suka bercerita dengan sesiapa pun.

aku juga tergolong dalam kumpulan muggle yang tak glamour.sangat2 tak glamour.sampaikan kalau nak berbaik dengan lecturer pun aku kene nersungguh2 untuk mendapatkan perhatian diorang.tak seperti sesetengah orang yang mempunyai pelbagai kelebihan...mampu menarik perhatian sesiapa pada bila2 masa,aku adalah seorang yang tak menarik,yang tak mungkin menarik perhatian dengan tiada kelebihan yang ada padaku.

jadi dalam entri ini,aku ingin mengucapkan banyak2 terima kasih pada sape2 yang mungkin terjumpa blog aku ini secara tak sengaja atau sengaja dan sudi pulak membacanya...terima kasih...sangat2..
arigato...
xie xie...

*days at work
~kanak2 dah mula memenuhi ruang hari ku...jam 3.15pm.aku sibuk...huhu...tak sempat nak baca note.malam nih ada kuiz...huhu..
~bos...belila any pewangi...they are so very the BUSUK!!! tak tahan...huhu...

Saturday, August 11, 2007

a sentimental me...huhu...

lately, think me has become more n more sensitive that ever...huhu...
help me to cheer up!!

my dull life...

aku pun tak berapa pasti kenapa...tapi serasa aku,sejak 2-3 menjak hidup ku ini terasa begitu BORING!!boring yang teramat....

sometimes it seems like aku dah bukan aku yang dulu.kenapa ye?rasa macam i did lose a lot of my smile,my gile-gile.aku sendiri yang rasa diri aku ini sangat boring sekarang.ape lagi org lain yang ada di keliling aku....

my third day at work.hari sabtu(means that petang nih tak dapat la pegi pasar malam)
kids all d day.this makes me think.did my nephew pun macam nih?everyday lesap dari rumah lepak kat cc.i'm very sad to watch those little guys.i'm very afraid that my anak2 sedara yang ramai tu juga mungkin satu hari akan jadi begini.wasting their time in d cyber cafe n playing games which very addictive n cost a lot of money.i wonder,berape la agaknye mak bapak nih bagi diorang satu hari.where did they find that amount?Rm 10 for 4 hours.bnyak tu...baikla aku simpan wat beli barang lain.
attitude: yang tadi tu about money, attitude plak?mulut diorang ni pun boleh tahan gak la...mungkin tempat yang aku duduk sekarang ni tak sama dengan yang tempat aku membesar.tapi,geram jugak aku yang baik ni mendengar mereka ini berkata dengan beraninye perkataan2 yang kalau anak sedara aku sebut,maunye aku cili2 mulut anak sedara aku tu.tapi ye lah,yang datang semua ni anak2 orang...jadi aku buat pekak je la.ape nak buat,anak orang.karang aku marah kang tak nak plak diorang datang kedai ni lagi.bankrup plak bos aku karang..huhu..

Thursday, August 9, 2007

my new life yang tak berapa nak new...

this is d first day at work.quite bz...
d best thing is....
'how could my boss left me alone in my first day at work...huhu'...
nak buat macam ner...maybe muka aku nih macam best jek..hahaha...terus je boss aku percaya kat aku.nway,aku memang boleh dipercayai...hahaha
today,i am a bit happy.sebab?
sebab aku da ader keje,tak boring kat dalam bilik
sebab aku boleh pakai tenet...boleh kate dengan penuh perasaan
sebab aku akan penat so aku tak payah nak fikir banyak pasal masaalah negara dan dunia yang menganggu gugat hidup aku selama sebulan nih
sebab aku akan dapat menghapykan hidup aku yang tak berape nak hapy 2-3 menjak nih...
akhirnye...aku dapat banyak kelebihan dengan ader keje ni
and aku tak de la mati kutu n banyak bfikir pasal masaalah dunia aku yang tak abes2...
and di sini,in my work place,
i'm hapy...alone but okay...and very fine...