Saturday, December 17, 2016

aku n....eh jumpa baliklah...

Sebenarnya aku memang manusia yang pelupa. Mungkin itu sebabnya dulu aku suka menulis blog. Sebab aku perlu ingatkan diri aku bahawa ada perkara dalam hidup yang perlu kita kenang sebagai ingatan ianya sebab yang menjadikan kita hari ini.

Aku sangat pelupa sampai sebenarnya aku dah lupa link blog ni dah tajuk atasnya. Alhamdulillah..dengan izin Allah tadi aku diberi ilham...dan terjumpa...dan terboleh pulak nak update. Boleh ke tidak ni? Boleh kot.

Dan sebenarnya juga aku adalah seorang pemalas. Sangat malas sehingga boleh membaca riwayat hidup aku sekejap je dah khatam. Ceh. Sungguh malas menulis sampai tak ada cerita pun nak baca.

Life has change.
Sangat berubah sehingga terasa seperti membaca kehidupan orang lain. None of anyone mentions in my blog before still stay. Ada la beberapa orang mungkin. Tak banyak. Family off course. Kawan2 sekolah. Few blogger frens...yang semestinya dah tak kenal aku pun sekarang tapi aku tetap stalk hidup diorang...kat fb or insta...kerana mereka memberikan aku inspirasi. Betul. Life diorang yang best. Me? Am going there. Menjadi best juga in my own ways :)

I have a new bunch of friends now
A new kind of job...hampir 5 tahun dah sebenarnya...
And off course...a new family.
Yes...I am married...to the best person.
So..bila baca cerita how much i've crush here and there...oh sungguh lonely nya aku...mengisi hati sunyi ngan crush dari jauh..haha

But...I still continue with my addiction. My long life crush...korean drama n heroes!! Hahaha.... masih belum move on. Masih sangat suka korea...masih sangat ikut cerita korea.
Mujur suami tak marah.mihmih.

Maka.marilah tidor. Apakah jumpa blog zaman muda mudi jam 2 pagi...puas menggodek. Mari tido. Esok balik morib.

Nunite suami.muah! Haha..gedik.

.
.
.

:)

Friday, March 27, 2015

aku n hilang....

The old hp's IC was burn (the cine kedai phone tu cakap)
Dah x boleh recover.semua hilang.lost.
Gambar...no.phone...msg zaman bercinta sebelum kawin...nombor2 penting...semua hilang.

Termasukkan link to d diary...
Dunt remember d link...
Habis.
Lost.

Sedih.
Terlalu sedih.

Dapat phone baru.
Not as i expected.
Lagi sedih.
Kecewa.

Hmmm...

.

Tuesday, November 5, 2013

aku n...dan finally mr lappy is back

macam2...macam2 sangat dalam otak firkiran, perasaan yang nak sangat diluahkan.
lama dah encik lapp ni rosak...bantai la blogging dari handphone, tapi di manakahlah keseronokannya dibandingkan dengan melihat screen besar gabak yang ada keypad timbul2 kan...

macam2 sangat perangcangan awal tahun hijrah yang ada dalam fikiran.
btw, selamat tahun baru hijrah :)
semoga kita semua dilindungi di bawah limpah kurnia Allah SWT,
dan mengihjrahkan mana2 perangai tak semenggah kita ke arah kebaikan... amin...

yang pasti rancangan utamanya adalah...
duit
duit
duit
kereta
rumah
baru kawin...hihik

kawin tu on the way...tengah2 perjalanan nak jadi kaya dan berjaya beli rumah cantik tu,...bolehla kita cari jodoh sekali ye tak? :)

sudah.nanti sambung...weheee...happpy.happy.dapat menaip panjang2.